Siirry pääsisältöön

Suunnaton yö Aasiassa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

  • Uskon, että Helsingin pörssi avautuu 0,3 % nousuun tai vaihtelee välillä [-0,1, 0,7] %.

Ennusteemme, jonka on laatinut analyytikko Roger Berntsen Nordnetistä tänä aamuna klo 07.11, on tarkoitettu opetusmielessä ja perustuu maailmanlaajuisten rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen (historialliset tiedot), mukaan lukien S&P 500 -futuurit, jotka ovat laskeneet -0,5 % Helsingin pörssin sulkeuduttua perjantaina, öljyn hinta, joka on noussut 0,7 % samassa ajassa, ja USDEUR, joka on laskenut -0,4 %. Ennusteessa ei ole otettu huomioon Helsingin pörssiin kuuluvien yhtiöiden kurssia liikuttavia uutisia (tulokset jne.).

Wall Street

  • Yhdysvaltojen tärkeimmät indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,2 prosenttia perjantaina.
  • Synchrony Financial (6,7 %), Discover Financial Services (5,7 %), Mohawk Industries Inc (5,1 %) olivat S&P 500 -indeksin voittajia.
  • Nike Inc (-20 %), First Solar Inc (-9,8 %), Super Micro Computer Inc (-8 %) päätyivät häviäjiksi.

Ensimmäinen vuosipuolisko on nyt ohi, ja se oli loistava. Teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi johtaa selkeästi kolmea muuta tärkeää indeksiä Yhdysvalloissa tänä vuonna, nousten 18,1 prosenttia. S&P 500 on noussut 14,5 % samassa ajassa, kun taas Dow Jones Industrial Average ja Russell 2000 ovat nousseet vastaavasti 3,8 % ja 1,1 %. Euroopan ja Aasian pörssit ovat myös suoriutuneet hyvin tänä vuonna, erityisesti Tanskan pörssi, joka on noussut 26,5 % kiitos Novo Nordiskin.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat pysyneet muuttumattomina (keskimäärin) maanantaiaamuna.

Sekalaiset makrotiedot Kiinasta hillitsivät Aasian pörssien tunnelmaa maanantaina. Alueen indeksit ovat, kuten Yhdysvaltojen ja Euroopan, aloittaneet vuoden 2024 vahvasti, erityisesti Nikkei 225, joka on pysynyt Nasdaq-indeksin vauhdissa tänä vuonna. Hongkongin Hang Seng -indeksi on kuitenkin jäänyt jälkeen, kuten se on tehnyt viime vuosina.

Japanin vakaa talous, poliittinen tilanne ja vahvat teknologia-alat ovat tukeneet Nikkei 225 ä viime vuosina, kun taas Hongkongia on leimannut poliittinen levottomuus ja taloudellinen epävarmuus. Lisäksi Japanin jeni on ollut suhteellisen heikko, mikä on vahvistanut japanilaisia viejiä, kun taas Hongkongin dollari on sidottu Yhdysvaltain dollariin, mikä rajoittaa taloudellista joustavuutta.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 85,34 dollaria tynnyriltä.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä: 10,65 NOK; 10,56 SEK; 6,94 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,5 NOK; 11,36 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,73 %, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,39 %).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden breakeven-inflaatiokorolla (T10YIE), ovat 2,28 %, kun Federal Reserve tavoite on 2 % (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Tällä viikolla julkaistaan useita tärkeitä makrotietoja, jotka voivat mahdollisesti vaikuttaa rahoitusmarkkinoihin kumpaankin suuntaan. Tänään keskiössä ovat PMI-luvut Kiinasta, Yhdysvalloista ja EU. Lisäksi keskiviikkona julkistetaan viimeisimmän Federal Reserve korkokokouksen pöytäkirja. Torstaina Yhdysvaltain pörssit ovat kiinni itsenäisyyspäivän vuoksi. Viikko päättyy kuukauden tärkeimpään makrotietoon – Yhdysvaltain Nonfarm Payrolls -raporttiin perjantaina. Toisin sanoen sijoittajilla on paljon seurattavaa tällä viikolla.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki