Siirry pääsisältöön

Käännös Wall Streetillä

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla 0,1 % tai välillä [-0,3; 0,5] %.

Ennuste, jonka on laatinut Nordnetin analyytikko Roger Berntsen tänä aamuna klo 07.08, on tarkoitettu opetusmielessä ja perustuu globaalien finanssimarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen (historialliset luvut). Mukaan lukien S&P 500 -futuurit, jotka ovat nousseet 0,2 % Helsingin pörssin sulkemisen jälkeen tiistaina, öljyn hinta, joka on laskenut 0,1 % saman ajanjakson aikana, ja USDEUR, joka on pysynyt muuttumattomana 0 %. Ennusteessa ei ole huomioitu Helsingin pörssin yhtiöiden tulosjulkistuksia tai muita kurssia liikuttavia uutisia. Roger Berntsen omistaa seuraavissa tässä raportissa mainituissa yhtiöissä osakkeita: Enphase Energy Inc.

Wall Street

  • Yhdysvaltojen merkittävimmät indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,1 % eilen.
  • Carnival Corp (8,7 %), NVIDIA Corp (6,8 %), Norwegian Cruise Line Holdings Ltd (5,1 %) olivat S&P 500 -indeksin suurimmat voittajat.
  • Pool Corp (-8 %), Pentair PLC (-7,1 %) ja Enphase Energy Inc (-5,7 %) päätyivät pohjalle.

Kolmen peräkkäisen laskupäivän jälkeen Nasdaq-indeksi nousi jälleen tiistaina. Nvidia-osake on ollut teknologiaindeksin veturi viimeisen vuoden ajan. Microsoft, Apple ja Nvidia, maailman kolme suurinta pörssiyhtiötä, muodostavat kukin noin 8 prosenttia Nasdaq 100 -indeksistä. Toisin sanoen nämä kolme yhtiötä muodostavat noin neljänneksen merkittävästä indeksistä. Tämä osoittaa niiden merkityksen markkinoiden kehitykselle. 

Historian saatossa eri ajanjaksoja on leimannut tiettyjen sektorien tai yhtiöiden dominointi samalla tavalla kuin Nvidia, Microsoft ja Apple hallitsevat Nasdaqqia tänään. 1900-luvun alussa rautatieyhtiöt, kuten Union Pacific, olivat keskeisiä pörsseissä. 1920-luvulla autoteollisuus, kuten Ford ja General Motors, hallitsivat markkinoita. 1960- ja 1970-luvuilla “Nifty Fifty” oli ryhmä vakaita kasvuyhtiöitä, kuten IBM ja Coca-Cola, jotka olivat johtavia. Teknologiabuumi 1980- ja 1990-luvuilla nosti esiin yhtiöitä kuten Microsoft ja Intel, kun taas 2000-luvulla internetjätit kuten Google, Facebook ja Amazon ovat hallinneet. Nämä ajanjaksot kuvaavat, kuinka tietyt sektorit voivat muokata osakemarkkinoita eri historiallisina aikakausina, ja kuinka nykyiset teknologiayhtiöt ovat vastaavassa roolissa Nasdaqilla.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,2 % keskiviikkoaamuna.

Nikkei 225 erottui positiivisesti yön kaupankäynnissä. Muut Aasian pörssi-indeksit päätyivät vaihteleviin tuloksiin ilman suuria muutoksia. Kokonaisuudessaan tämä ei riitä ohjaamaan Euroopan pörssejä mihinkään tiettyyn suuntaan. Toisaalta on luonnollista olettaa, että Wall Streetin eilinen käänne voi parantaa hieman Euroopan markkinoiden tunnelmaa. 

Japanin pääindeksi (Nikkei 225) on noussut 18,5 % vuoden alusta, ja ainoastaan Tanskan pörssi on noussut enemmän, lähes 30 % samana ajanjaksona. Oslon pörssi on noussut 8,0 %, kun taas Ruotsin ja Suomen pörssit ovat nousseet vastaavasti 6,8 % ja 0,4 %.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 84,61 dollaria tynnyriltä.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä: 10,61 NOK; 10,51 SEK; 6,97 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,4 NOK; 11,26 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (korko kahdelle vuodelle, joka on 4,72 %, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,26 %).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,22 %, Federal Reserven tavoitteen ollessa 2 % (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Tuoreet luvut Yhdysvaltain öljyinstituutilta (API) osoittivat, että öljyvarastot Yhdysvalloissa nousivat viime viikolla, odotetun laskun sijaan. Tämä on itsessään negatiivista öljyn hinnalle, ottaen huomioon Yhdysvaltojen merkittävä taloudellinen koko. Yhdysvallat on keskeisessä asemassa globaalissa öljymarkkinassa yhtenä maailman suurimmista tuottajista ja kuluttajista. 

Teknologiset edistysaskeleet, kuten fracking ja parannetut louhintamenetelmät, ovat lisänneet merkittävästi kotimaista tuotantoa. Samaan aikaan maa edelleen tuo ja vie suuria määriä öljyä ja jalostettuja tuotteita. Strategiset öljyvarannot tarjoavat puskurin toimitushäiriöitä vastaan. Muutokset Yhdysvaltain tuotannossa, kulutuksessa ja poliittisissa päätöksissä vaikuttavat voimakkaasti globaalien öljyn hintojen kehitykseen. Lisäksi Yhdysvalloilla on merkittävää geopoliittista vaikutusvaltaa. Maa tekee yhteistyötä muiden öljyntuottajamaiden kanssa ja vaikuttaa kansainväliseen energiapolitiikkaan. Kaiken kaikkiaan nämä tekijät tekevät Yhdysvalloista avainpelaajan globaalissa energiasektorissa.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
Tilaa aamukirje

Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki