Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa Wall Streetin uusien ennätysten vanavedessä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,3 % tai välillä [-0,2; 0,8] %.

Wall Street

Kahdeksan yhdestätoista sektorista Wall Streetillä nousi maanantaina. Defensiiviset sektorit, kuten apuohjelmat ja terveydenhuolto, laskivat muuten. S&P 500 -indeksi koostuu 11 eri sektorista: Energia, Materiaalit, Teollisuus, Kulutustavarat (harkinnanvaraiset ja välttämättömät), Terveydenhuolto, Rahoitus, Informaatioteknologia, Telekommunikaatio, Apuohjelmat ja Kiinteistöt. Nämä sektorit kattavat laajan kirjon taloudellisia toimintoja raaka-aineiden, energian ja teollisuustuotteiden tuotannosta ja jakelusta rahoitus-, terveys- ja teknologiasektorin palveluihin.

 1. Energia (Energy): Sisältää yrityksiä, jotka harjoittavat öljyn, kaasun ja uusiutuvan energian tuotantoa sekä energiantuotannon laitteita ja palveluita.
 2. Materiaalit (Materials): Kattaa yritykset, jotka tuottavat ja jakavat raaka-aineita kuten kemikaaleja, rakennusmateriaaleja, metalleja ja kaivosresursseja.
 3. Teollisuus (Industrials): Koostuu yrityksistä, jotka harjoittavat tuotantoa, jakelua ja palveluita, mukaan lukien ilmailu, rakentaminen, koneet ja kuljetus.
 4. Kulutustavarat, välttämättömät (Consumer Staples): Sisältää yritykset, jotka tuottavat välttämättömiä tavaroita kuten ruokaa, juomia, kotitaloustuotteita ja henkilökohtaisia hygieniatuotteita.
 5. Kulutustavarat, harkinnanvaraiset (Consumer Discretionary): Koostuu yrityksistä, jotka tuottavat ei-välttämättömiä tavaroita ja palveluita kuten autot, vapaa-ajan tuotteet, kulutustavarat, media ja vähittäiskauppa.
 6. Terveydenhuolto (Health Care): Kattaa yritykset, jotka toimivat terveydenhuollossa, bioteknologiassa, lääketeollisuudessa ja lääkinnällisissä laitteissa.
 7. Rahoitus (Financials): Sisältää pankit, vakuutusyhtiöt, sijoitusrahastot, kiinteistönhallintayhtiöt ja muut rahoituspalvelut.
 8. Informaatioteknologia (Information Technology): Koostuu yrityksistä, jotka toimivat ohjelmisto-, laitteisto-, IT-palvelu-, elektronisten laitteiden ja puolijohdeteollisuudessa.
 9. Telekommunikaatio (Communication Services): Kattaa yritykset, jotka tarjoavat telekommunikaatiopalveluja, mukaan lukien internet-, matkapuhelin-, media- ja viihdepalvelut.
 10. Infrastruktuuri (Utilities): Sisältää yritykset, jotka tarjoavat sähköä, kaasua, vettä ja muita julkisia palveluja.
 11. Kiinteistöt (Real Estate): Koostuu yrityksistä, jotka kehittävät, omistavat ja hallinnoivat kiinteistöjä, mukaan lukien kiinteistösijoitusyhtiöt (REITs).

Aasia

 • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) nousivat keskimäärin 0,5 % tiistaiaamuna.

Aasian sijoittajat nostivat alueen pörssi-indeksejä tiistaina, mikä antaa toivoa alueelta tulevasta vetoavusta tänään. Nousu johtuu eilisen noususta Yhdysvalloissa, missä sekä S&P 500 että Nasdaq-indeksi nousivat uusiin kaikkien aikojen korkeimpiin lukemiin. Nikkei 225 (Japanin pääindeksi) ja S&P 500 (Yhdysvaltojen pääindeksi) ovat molemmat nousseet 15 prosenttia tänä vuonna.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

 • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 84,08 dollaria barrelilta.
 • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,68 NOK; 10,49 SEK; 6,95 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,5 NOK; 11,25 SEK ja 7,46 DKK.
 • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (korko kahdelle vuodelle, joka on 4,75, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,28).
 • Pitkän aikavälin inflaatio-odotukset Yhdysvalloissa, mitattuna 10 vuoden breakeven inflaatioasteella (T10YIE), ovat 2,22 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Tänään julkaistaan useita tärkeitä makrotalouden lukuja Yhdysvalloista, mukaan lukien Retail Sales (vähittäismyynti), Industrial Production (teollisuustuotanto) ja API öljyvarastoluvut. Nämä luvut voivat kukin erikseen vaikuttaa korko-, valuutta- ja raaka-ainemarkkinoihin. Vähittäismyynti, teollisuustuotanto ja API öljyvarastoluvut ovat tärkeitä talouden indikaattoreita, jotka antavat tietoa Yhdysvaltojen talouden terveydestä. Vähittäismyynti näyttää kuluttajakäyttäytymistä ja talouskasvua, kun taas teollisuustuotanto mittaa teollisuussektorin tuotannon tasoa ja antaa viitteitä työllisyydestä ja pääoman hyödyntämisestä. API öljyvarastoluvut vaikuttavat öljyn hintaan ja antavat tietoa tarjontatilanteesta.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki