Siirry pääsisältöön

USA:n vahvat työllisyysluvut saivat Wall Streetin laskuun. Fed fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista. Roger Berntsenillä on omistuksia seuraavissa raportissa mainituissa yrityksissä: Enphase Energy Inc.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla -0,3 % tai välillä [-0,8; 0,2] %.

Wall Street

Vahvat työllisyysluvut (US Nonfarm Payrolls) aiheuttivat pörssilaskun Wall Streetillä perjantaina. Vaikka suurimmat indeksit (S&P 500, Nasdaq Composite ja Dow Jones Industrial Average) pärjäsivät suhteellisen hyvin, Russell 2000 laski yli prosentilla. Huolimatta perjantain laskusta, viikko oli kokonaisuutena hyvä useimmille sijoittajille. Sekä S&P 500, Nasdaq Composite että Dow Jones -indeksit nousivat. Nasdaq-indeksi johtaa tänä vuonna mainituista indekseistä, nousten 14,1 prosenttia. S&P 500 seuraa perässä 12,1 % nousulla, kun taas Dow Jones Industrial Average laahaa jäljessä 2,9 % nousulla.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,1 prosenttia maanantaiaamuna.

Aasialaiset sijoittajat olivat maanantaina rauhallisia, mikä tarkoittaa, että sieltä ei ole tänään paljoa apua odotettavissa. Hongkongin ja Kiinan pörssit olivat lisäksi tänään suljettuina, mikä saattoi vaikuttaa muiden Aasian pörssien tunnelmaan.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 79,8 dollaria barrelilta.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,74 NOK; 10,56 SEK; 6,94 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,5 NOK; 11,36 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (korko kaksivuotisille, joka on 4,9, on korkeampi kuin kymmenvuotisille, joka on 4,45).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,3 prosenttia, kun Federal Reserven tavoite on 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Vahvat amerikkalaiset työllisyysluvut johtivat korkojen nousuun perjantaina. Maailman tärkein korko – Yhdysvaltain 10-vuotinen korko – nousi 0,15 prosenttiyksikköä yllättävien lukujen myötä. Monet olivat toivoneet heikkoa työllisyysraporttia, koska se olisi voinut avata tien Federal Reserven odotettua aikaisemmalle koronlaskulle. Tällä viikolla keskiviikkona on vuorossa uusi korkokokous Yhdysvaltain keskuspankissa, mutta korkokomitean jäsenten ei odoteta muuttavan ohjauskorkoa (Fed Funds Rate).

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki