Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa tiistaina. Öljyn hinta fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,2 % tai välillä [-0,2, +0,6] %.

Wall Street

Nasdaq-indeksi päätyi juuri ja juuri plussalle maanantaina, kun taas muut pörssi-indeksit laskivat. Pahiten kärsi Russell 2000, joka laski yhden prosentin nousevien markkinakorkojen vuoksi. Nousevilla markkinakoroilla voi olla merkittävä vaikutus pienempiin yrityksiin, kuten Russell 2000 -indeksissä oleviin. Nämä yritykset, usein enemmän riippuvaisia ulkoisesta rahoituksesta ja joilla on tiukempi kassavirta, voivat olla erityisen haavoittuvaisia nousevien korkojen ympäristössä, mikä voi rajoittaa niiden kasvupotentiaalia ja vaikuttaa negatiivisesti niiden taloudelliseen terveyteen.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,4 prosenttia tiistaiaamuna.

Aasian pörssit nousivat yön aikana, mikä antaa toivoa vetovoimasta tästä alueesta tänään. Sijoittajat odottavat nyt uutta tulokausia, kun ensimmäinen neljännes on päättynyt. Ensimmäisen neljänneksen tulokset voivat antaa vihjeen siitä, ovatko yritykset oikealla tiellä saavuttaakseen sijoittajien odotukset tulevalle vuodelle. Jotkin toimialat, kuten vähittäiskauppa ja matkailu, ovat enemmän kausiluonteisia ja voivat siksi kokea korkeampia tuloja tietyissä vuodenajoissa. Siksi on tärkeää verrata ensimmäistä neljännestä muihin neljänneksiin ymmärtääkseen kausivaihtelut.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 87,83 dollaria barrelilta, noussut 3,2 prosenttia maanantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 5,8 prosenttia samassa ajassa.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa kirjoitushetkellä: 10,95 NOK; 10,8 SEK; 6,95 DKK ja 0,93 EUR, kun taas yksi euro maksaa: 11,8 NOK; 11,59 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,69, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,32).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden breakeven-inflaatioasteella (T10YIE), ovat 2,35 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Lisääntyneet jännitteet Lähi-idässä ovat nostaneet öljyn hinnan tänä vuonna korkeimmalle tasolleen. Israelin ja Hamasin välinen sota jatkuu yhä, huolimatta Yhdysvaltojen merkittävästä painostuksesta aselepon solmimiseksi. Öljyn hinta on noussut tänä vuonna 14 prosenttia, mikä voi auttaa ylläpitämään inflaatiopainetta suuressa osassa maailmaa ja siten pakottaa Federal Reserven pitämään ohjauskoron (Fed Funds Rate) korkealla tasolla pidempään kuin aiemmin kommunikoitu.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki