Siirry pääsisältöön

Wall Street laskussa korkopettymyksen jälkeen. Aasiassa haetaan suuntaa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasolla -0,4 % tai välillä [-0,9, 0,1] %. Fokuksessa tulosjulkistajat UPM, Stora Enso ja Cargotec.

Wall Street

Yhdysvaltain keskuspankki piti ohjauskorkonsa (Fed Funds Rate) ennallaan eilen, mikä oli odotusten mukaista. Siitä huolimatta markkinat reagoivat kielteisesti, ja osakkeet laskivat ilmoituksen jälkeen. Monet sijoittajat olivat toivoneet, että ensimmäinen monista korkoleikkauksista tapahtuisi jo maaliskuussa. Federal Reserve -pääjohtaja Jerome Powell kuitenkin totesi, että tämä on epätodennäköistä.

Nasdaq-indeksi ja Russell 2000 laskivat yli kaksi prosenttia pettymyksen vuoksi korkopäätöksestä, ja niitä seurasi tiiviisti S&P 500, joka laski 1,6 prosenttia. Dow Jones Industrial Average, joka on vähemmän herkkä korkomuutoksille sen koostumuksen vuoksi, koki pienemmän laskun, vain 0,8 prosenttia. Tammikuu on nyt saatu päätökseen, tuloksena sekavia suorituksia. Yhdysvaltain pörssi-indeksit, johtajanaan S&P 500, nousivat, kun taas eurooppalaiset ja aasialaiset indeksit liikkuivat eri suuntiin.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,2 prosenttia torstaiaamuna.

Aasiassa nuolet osoittavat pääosin ylöspäin torstaina, lukuun ottamatta Australiassa (ASX 200) ja Japanissa (Nikkei 225). Toisin sanoen alueen sijoittajat eivät ole hätkähtäneet Wall Streetin eilisillan liikkeistä. Eteläkorealainen Kospi-indeksi suoriutui parhaiten, nousten lähes puolitoista prosenttia.

Kospi-indeksi, joka edustaa Etelä-Korean osakemarkkinoita ja kattaa kaikki Korean pörssissä listatut tavalliset osakkeet, on keskeinen taloudellinen indikaattori Aasiassa ja sillä on globaalia merkitystä. Se heijastaa yhden alueen suurimpien talouksien taloudellista terveyttä, sisältäen laajan kirjon yrityksiä teknologian, autoteollisuuden ja raskaan teollisuuden aloilta. Etelä-Korean asema globaalina teknologiajohtajana ja sen integraatio maailmankauppaan tarkoittaa, että Kospi-indeksin liikkeitä seurataan tarkasti sijoittajien ja analyytikkojen toimesta ympäri maailmaa, sekä alueellisten taloudellisten trendien ymmärtämiseksi että niiden mahdollisten globaalien vaikutusten vuoksi.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 80,61 dollaria barrelilta, laskien -0,8 prosenttia keskiviikon tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1,5 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä: 10,52 NOK; 10,41 SEK; 6,9 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,4 NOK; 11,25 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,26, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 3,95).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indikaattorilla, ovat 2,26 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Maailman tärkein korko, Yhdysvaltain 10-vuotinen korko, laski merkittävästi eilisen korkokokouksen jälkeen ja jäi alle 4 prosentin. Vaikka Federal Reserven korkokomitean jäsenet todennäköisesti eivät pääse yksimielisyyteen korkojen leikkaamisesta maaliskuussa, korkoleikkaukset todennäköisesti tulevat jatkumaan vuoden aikana, jos makrotalouden luvut (inflaatio, kasvu ja työttömyys) jatkavat trendiään. Pitkän aikavälin inflaatio-odotukset ovat edelleen keskuspankin kahden prosentin tavoitteen yläpuolella, mutta ei paljoa.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki