Siirry pääsisältöön

Optimismia Aasiassa, tuloskausi fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasolla -0,1 % tai välillä [-0,5, 0,3] %.

Wall Street

Lukuun ottamatta joitakin yrityksiä, jotka toimittivat pettymystä aiheuttaneita tuloksia neljänneltä vuosineljännekseltä (muun muassa Tesla ja Intel), pörssi-indeksit nousivat viime viikolla, kiitos rohkaisevien makrotaloudellisten tietojen. Inflaatioluvut (PCE) osoittautuivat odotettua alhaisemmiksi, kun taas bruttokansantuotteen (BKT) kasvu neljännellä vuosineljänneksellä yllätti positiivisesti.

Yhdysvaltain keskuspankin, Federal Reserven, näkökulmasta odotettua alhaisemmat PCE-inflaatioluvut viittaavat positiiviseen kehitykseen, koska ne viittaavat taloudelliseen kasvuun ilman liiallista inflaatiopainetta. PCE-indeksi mittaa Yhdysvaltain kotitalouksien kuluttamien tavaroiden ja palveluiden hintojen muutoksia. Sitä pidetään laajana inflaation mittarina, koska se kattaa laajan kirjon kulutusmenoja.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,8 prosenttia maanantaiaamuna.

Aasian pörssit ovat nousussa aamutunneilla. Pörssivuosi 2024 alkoi laskussa, mutta viimeisten kahden viikon aikana suunta on ollut positiivinen. Jää nähtäväksi, jatkuuko tämä trendi. Jos inflaatiopaineet, erityisesti Yhdysvalloissa ja Euroopassa, vähenevät edelleen, markkinakorot todennäköisesti laskevat. Toisaalta maailmanlaajuiset geopoliittiset jännitteet aiheuttavat edelleen huomattavaa huolta.

Tuloskausi jatkuu täydellä voimalla tällä viikolla raporteilla viideltä maailman suurimmalta yritykseltä (Apple, Microsoft, Amazon, Meta ja Alphabet). Kaupankäyntiaktiivisuuden maailman pörsseissä odotetaan kasvavan merkittävästi tämän seurauksena.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 83,31 dollaria barrelilta, noussut 1,6 prosenttia perjantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 8,5 prosenttia samassa ajanjaksossa.
  • Yksi USD maksaa tällä hetkellä: 10,42 NOK; 10,45 SEK; 6,87 DKK ja 0,92 EUR, kun taas yksi EUR maksaa: 11,3 NOK; 11,33 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,34, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,13).
  • Yhdysvaltojen pitkäaikaiset inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indeksillä, ovat 2,3 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta ylitti 80 dollaria barrelilta viime viikolla, hyödyntäen useita Kiinan viranomaisten stimuloivia toimenpiteitä (mukaan lukien korkojen leikkaukset). Kiinan kaltaisena yhtenä maailman suurimmista öljynkuluttajista, sen talouskasvu tai lasku voi suoraan vaikuttaa maailmanlaajuiseen öljyn kysyntään. Stimuloivat taloudelliset toimenpiteet, kuten korkojen leikkaukset, voivat lisätä tätä kysyntää edelleen, mikä vaikuttaa korkeampiin hintoihin.

Lisäksi Kiinan tuontistrategiat, varastointipolitiikka ja geopoliittiset toimet ovat tärkeässä roolissa hintakehityksessä. Markkinatoimijoiden odotukset Kiinan tulevasta talouskurssista vaikuttavat myös merkittävästi öljyn hintoihin, tehden maan taloudellisista päätöksistä tärkeän seurantakohteen öljymarkkinoiden toimijoille.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki