Siirry pääsisältöön

Sekava kehitys Wall Streetillä. Tesla ja Microsoft keskipisteenä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

  • Arvioin, että Helsingin pörssi avautuu tasolla -0,3 %, tai välillä [-0,7, 0,1]%.

 Ennusteeni, laadittu tänään kello 07:01, perustuu globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen, mukaan lukien S&P 500 -futuurit, jotka ovat laskeneet 0,5 % siitä, kun Helsingin pörssi sulkeutui keskiviikkona. 

Wall Street 

Microsoft ylitti ensimmäistä kertaa historiassa 3000 miljardin dollarin markkina-arvon. Yhtiö ei kuitenkaan onnistunut päättämään päivää tämän ‘taianomaisen’ rajan yläpuolella, rajapyykin, jonka ainoastaan Apple on aiemmin saavuttanut. Microsoftin huomattava kasvu viime vuosina voidaan suurelta osin liittää yhtiön toimitusjohtajaan, Satya Nadellaan, joka otti roolin vuonna 2014. 

Nadellan toimitusjohtajakaudellaan vuodesta 2014 lähtien on hän muuttanut Microsoftia useiden strategisten muutosten kautta. Hän on muuttanut yhtiön painopistettä pääasiassa Windows-keskeisestä pilvipalveluiden ja mobiilisuuden suuntaan, erityisesti Azuren kasvun myötä. Nadella on myös uudistanut Microsoftin kulttuurisesti, edistänyt avointa ja oppivaa lähestymistapaa ja vahvistanut panostusta tekoälyyn ja koneoppimiseen. 

Hänen johtajuutensa on sisältänyt merkittäviä yritysostoja, kuten LinkedIn, GitHub ja Activision Blizzard, jotka ovat laajentaneet Microsoftin ulottuvuutta ja tuotevalikoimaa. Samalla hän on keskittynyt tietoturvaan, yksityisyyteen, kestävyyteen ja sosiaaliseen vastuuseen, asemoimalla Microsoftin dynaamiseksi ja tulevaisuuteen suuntautuneeksi toimijaksi teknologia-alalla. Tänään Microsoftin tekoäly-haara on odotettu vetämään yhtiön kasvua eteenpäin. Kysymys on, onko suurin osa tästä kasvusta jo hinnoiteltu osakkeeseen vai ei, mikä on monien suuri kysymys. 

Useat merkittävät yritykset julkaisivat Q4-tuloksensa eilen, mukaan lukien IBM, ServiceNow ja Tesla. Jälkimmäinen petti markkinat sekä liikevaihdossa että tuloksessa, mutta voittomarginaali nousi edellisestä neljänneksestä. Osake laski kuusi prosenttia jälkipörssissä. 

Aasia 

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,4 prosenttia torstaiaamuna.

Kiinan viranomaiset ovat olleet aktiivisia taloudellisten tukitoimien kanssa tällä viikolla, mikä on ajanut sekä Hongkongin että Shanghain osakkeita ylöspäin. Tätä nousua on tarkasteltava yhteydessä pitkäaikaiseen negatiiviseen kehitykseen useiden vuosien ajan. Siksi monet toivovat, että toimenpiteet tulevat olemaan sekä syvempiä että laajempia tulevaisuudessa. 

Kiinan viranomaiset voivat käyttää useita strategioita negatiivisen talouskehityksen kääntämiseksi. Nämä sisältävät sekä rahallisia että finanssipoliittisia toimia, kuten korkoleikkauksia ja lisääntynyttä julkista kulutusta. Lisäksi finanssimarkkinoiden uudistukset sekä avoimempi kauppapolitiikka voivat edistää lisääntyvää investointia ja kasvua. Investoinnit teknologiaan ja innovaatioihin, yhdistettynä rakenteellisiin uudistuksiin valtion omistamissa yrityksissä ja velkaantuneissa yrityksissä, ovat myös keskeisiä. 

Korot, valuutat ja raaka-aineet 

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 80,39 dollaria barrelilta, mikä on 0,8 prosentin nousu keskiviikon tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 2,6 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä: 10,46 NOK; 10,44 SEK; 6,86 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,4 NOK; 11,36 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,37, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,16).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 3,3 prosentissa, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Tänään on vuorossa uusi korkokokous Euroopan keskuspankissa (EKP). Odotetaan, että korko pysyy muuttumattomana, mutta talouden heikentyneiden kasvunäkymien ja Federal Reserven äskettäisen kurssimuutoksen (‘pivot’) vuoksi EKP saattaa joutua vihjaamaan tulevista korkoleikkauksista. Lisäksi tänään julkaistaan uusia Yhdysvaltojen BKT-lukuja. Nämä luvut yhdessä EKP:n kokouksen tulosten kanssa voivat vaikuttaa kaikkeen, aina korkotasosta ja valuuttakursseista raaka-aineiden hintoihin ja osakemarkkinoihin. 

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki