Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa yöllä. Inflaatioluvut keskiössä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4, 0,4] %.

Wall Street

Wall Streetillä oli suhteellisen rauhallinen päivä maanantaina. Sijoittajat odottavat nyt uusia inflaatiolukuja Yhdysvalloista, sekä Bidenin ja Xi Jinpingin välistä kokousta keskiviikkona. Jos hintapaineet jatkavat laantumistaan odotusten mukaisesti, tulkitaan se todennäköisesti positiivisesti sekä osakemarkkinoilla että sijoittajien toimesta.

Presidenttien Joe Bidenin ja Xi Jinpingin välinen kokous on erityisen merkittävä kasvavan geopoliittisen kilpailun ja merkittävien globaalien haasteiden vuoksi, joissa USA ja Kiina näyttelevät keskeistä roolia. Se tarjoaa mahdollisuuden käsitellä kauppajännitteitä, teknologista kilpailua, turvallisuushuolia, ihmisoikeuskysymyksiä sekä yhteistyötä ilmastonmuutoksen parissa. Ottaen huomioon heidän asemansa taloudellisina suurvaltoina, heidän vuorovaikutuksensa ja päätöksensä tulevat olemaan syvällisiä seurauksia kansainväliselle järjestykselle, taloudelliselle vakaudelle ja strategiselle turvallisuudelle.

Nousijat ja laskijat

Lyhyen aikavälin näkökulmasta voittajalista voi viitata siihen, että sijoittajat suosivat tällä hetkellä terveydenhuoltoon ja teknologiaan liittyviä osakkeita, mahdollisesti johtuen äskettäisistä positiivisista tapahtumista kuten odotettua paremmista tulostiedoista, analyytikoiden päivityksistä, onnistuneista tuotelanseerauksista tai suotuisista sääntelypäätöksistä. Se voi myös olla reaktioita lyhytaikaisiin markkinadynamiikkoihin kuten sektorikiertoon tai uutisvetoisiin liikkeisiin.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,5 prosenttia tiistai-aamuna.

Aasian pörssit ovat nousussa aamutunneilla, mikä antaa toivoa tämän alueen positiivisesta vaikutuksesta tänään. Maailman pörssien yleinen tunnelma on positiivinen merkittävien markkinakorkojen laskujen jälkeen. Korkohuippu saattaa olla saavutettu, erityisesti euroalueella ja etenkin Yhdysvalloissa.

Kun korot laskevat, lainat halpenevat, mikä potentiaalisesti voi johtaa lisääntyneisiin investointeihin ja kulutukseen. Tämä voi vahvistaa yritysten tuloksia ja kuluttajien ostovoimaa, mikä puolestaan on positiivista osakemarkkinoille.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,67 dollaria tynnyriltä, noussut 0,6 prosenttia maanantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 2,1 prosenttia samassa ajassa.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa kirjoitushetkellä; 11,1 NOK, 10,85 SEK, 6,97 DKK ja 0,93 EUR, kun taas yksi euro maksaa; 11,9 NOK, 11,6 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 5,05 on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,63).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden inflaatio-odotuksena (T10YIE), ovat 2,31 prosentissa, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on kääntynyt jälleen nousuun usean päivän laskun jälkeen. Nousu seuraa uutisia siitä, että Yhdysvaltain viranomaiset suunnittelevat täyttävänsä strategiset varastonsa, sen jälkeen kun aiemmin tyhjensivät ne korkeiden hintojen aikana.

Vaikka Yhdysvaltain viranomaisilla on rajoitettu vaikutusvalta öljyn hintoihin verrattuna OPEC:iin – joka voi säätää tuotantotasoa vaikuttaakseen suoraan globaaliin tarjontaan ja kysyntään – voi Yhdysvallat silti vaikuttaa epäsuorasti öljyn hintaan. Tämän voivat tehdä käyttämällä strategisia öljyvarantoja, muuttamalla energiapolitiikkaa, diplomaattisin neuvotteluin ja sisäisen kulutuspolitiikan kautta.

Vaikka nämä työkalut tarjoavat tietyn mahdollisuuden reagoida markkinatilanteisiin, on Amerikan kyky hallita öljyn hintaa rajallinen. Maa reagoi useammin markkinahäiriöihin kuin toimii aktiivisena hinnanvakauttajana.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit