Siirry pääsisältöön

Kurssirallia ympäri maailman merkittävän korkojen laskun jälkeen.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,2 % tai välillä [-0,2, 0,6] %.

Wall Street

Sijoittajat lähettivät torstaina maailman pörssit jyrkkään nousuun, avittuneena laskevista markkinakoroista Federal Reserven keskiviikkoisen korkokokouksen jälkeen. Eilisen nousun voi ehkä nähdä myös yhteydessä viimeisen kolmen kuukauden pörssilaskuun.

Osakemarkkinat liikkuvat sykleissä, ja jotkut sijoittajat etsivät “ylimyytyjä” tilanteita mahdollisuutena ostaa osakkeita alhaisempaan hintaan, mahdollisesti ennen käännöstä takaisin positiivisiin suuntauksiin.

Starbucks (+9,5 %), Eli Lilly (+4,7 %) ja Apple (+2,1 %) julkaisivat odotettua paremmat kvartaalitulokset eilen, mutta Applen heikot näkymät saivat sijoittajat lähettämään yhtiön osakkeet alas yli kolme prosenttia jälkipörssissä.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 1,2 prosenttia perjantaiaamuna.

Eilisen pörssinousun Euroopassa ja Yhdysvalloissa levisi Aasiaan yön aikana. Hang Seng -indeksi, joka muuten on tänä vuonna laskenut 11 prosenttia, johtaa nousua aamulla. Japanissa pörssit olivat kuitenkin kiinni pyhäpäivän vuoksi. Yleisen optimismi lisäksi, myös tuoreet makrotalouden luvut Kiinasta auttoivat perjantain nousuun alueella.

Korot, valuutat ja hyödykkeet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 86,99 dollaria barrelilta, noussut 1,6 prosenttia torstain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1,8 prosenttia samalla aikavälillä.
  • Yksi USD maksaa kirjoitushetkellä; 11,14 NOK, 11,1 SEK, 7,02 DKK ja 0,94 EUR, kun taas yksi EUR maksaa; 11,8 NOK, 11,8 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotisen koron, joka on 4,96, on korkeampi kuin kymmenenvuotisen koron, joka on 4,66).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden inflaation breakeven-korkona (T10YIE), ovat 2,4 prosentissa, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Tänään julkaistaan ‘kuukauden tärkein’ taloudellinen indikaattori, nimittäin US Non-farm Payrolls. Tämä luku, yhdessä kuukausittaisten inflaatiolukujen kanssa, on olennaisen tärkeä keskuspankille päättääkseen milloin ja miten toimia ylläpitääkseen terveen talouden (varmistaakseen maksimaalisen työllisyyden ja hintavakauden).

Federal Reserve seuraa tarkasti indikaattoreita kuten US Non-farm Payrolls ja kuukausittaiset inflaatioluvut informoidakseen rahapoliittisia päätöksiään. Non-farm Payrolls tarjoaa näkemyksiä työmarkkinoiden tilasta ja talouskasvusta, kun taas inflaatioluvut auttavat arvioimaan, ovatko hinnat vakaat, vai onko tarvetta säätää korkoa vastustaakseen inflaatiota tai stimuloidakseen taloutta.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit