Siirry pääsisältöön

Optimismia pörsseissä Fed-kokouksen jälkeen.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,3 % tai välillä [-0,1, 0,7] %.

Wall Street

Jerome Powellin johtama Yhdysvaltain keskuspankki piti korot vakaana toisen kokouksen peräkkäin. Tämä oli odotusten mukainen tulos. Sijoittajat reagoivat lähettämällä pörssi-indeksit ylöspäin.

Monet uskovat nyt, että korkohuippu Yhdysvalloissa on saavutettu tässä syklissä, ja siksi markkinakorot laskivat huomattavasti, sekä pitkässä että lyhyessä päässä käyrästä.

Aasia

  • Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,9 prosenttia torstaiaamuna.

Positiivinen tunnelma Wall Streetillä keskiviikkoiltana tarttui aasialaisiin pörsseihin torstaina. On luonnollista olettaa, että Euroopan pörssit seuraavat perässä, kun ne avautuvat klo 09.00.

Fed-pääjohtaja Powell sanoi eilisen korkokokouksen yhteydessä, että monet tuntevat nyt voimakkaan korkojen nousun vaikutukset, ja siksi he aikovat harkita tarkasti jatkopolkuja korkotasojen suhteen. Seuraava suuri makrotaloudellinen tapahtuma on jo huomenna, kun “kuukauden tärkeimmät” avaintiedot julkistetaan: US Non-farm Payrolls.

Tuloskausi jatkuu tänään tunnettujen yritysten, kuten Starbucksin, Eli Lillyn ja Applen osalta. Vahvat tulokset näiltä yrityksiltä voivat tuoda positiivista virettä markkinoille, kun taas pettymykset voivat luoda epävarmuutta ja vaikuttaa markkinoiden suuntaan.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 85,36 dollaria barrelilta, mikä on -1 prosenttia keskiviikon tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,7 prosenttia samana aikana.
  • Yksi USD maksaa tällä hetkellä; 11,12 NOK, 11,14 SEK, 7,04 DKK ja 0,94 EUR, kun taas yksi EUR maksaa; 11,8 NOK, 11,81 SEK ja 7,46 DKK.
  • USA:n korkokäyrä on invertteröity (kaksivuotinen korko, joka on 4,96, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,72).
  • USA:n pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,41 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljymarkkinoiden epävarmuus on edelleen suuri johtuen kasvavista geopolitisista jännitteistä Lähi-idässä, jotka liittyvät Israelin ja Hamasin väliseen sotaan. Öljyn hinta laski eilen, mutta tämä voi nopeasti kääntyä, jos tilanne pahenee. Jos useampi maa osallistuu, alueelta tuleva öljynvirta voi olla vaarassa.

Englannin pankki pitää tänään korkokokouksen, samoin kuin Norjan keskuspankki.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit