Siirry pääsisältöön

Voittojen kotiutusta Wall Streetillä. Tuloskausi alkaa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla -0,3 % tai välillä [-0,7, 0,1] %.

Wall Street

Fastenal Co, suuri teollisuustuotteiden jakelija, antaa kuvan teollisuus- ja rakennusalan terveydestä, kun taas Hormel Foods Corp on tunnettu elintarviketuottaja, jonka tuotemerkkejä ovat mm. Spam ja Skippy. Hormel Foods heijastaa kuluttajakäyttäytymistä ja vähittäiskaupan trendejä.

Neljän peräkkäisen nousupäivän jälkeen monet sijoittajat päättivät torstaina kotiuttaa voittojaan. Tämä tuli reaktiona tuoreisiin makrolukuihin. Syyskuun inflaatioluvut olivat hieman markkinaodotuksia korkeammat, mutta ydininflaatio oli odotusten mukainen.

Tänään JPMorgan (JPM), Wells Fargo, Citigroup ja BlackRock julkistavat tuloksensa kolmannelta neljännekseltä. Näiden odotetaan vaikuttavan päivän pörssikauppaan sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Merkittävinä toimijoina rahoitussektorilla – sekä Yhdysvalloissa että maailmanlaajuisesti – on erittäin tärkeää sijoittajille seurata näitä yrityksiä.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat laskeneet keskimäärin -1,1 prosenttia perjantaiaamuna.

Heikot inflaatioluvut Kiinasta säikäyttivät Aasian sijoittajat viime yönä, kun taas vahvat luvut USA:sta vaikuttivat negatiivisesti amerikkalaisiin ja eurooppalaisiin pörsseihin eilen. Kiinan heikot ja USA:n korkeat inflaatioluvut ovat aiheuttaneet levottomuutta sijoittajien keskuudessa maailmanlaajuisesti.

Vaikka matala inflaatio Kiinassa, joka on dominoiva vientitalous, voi viitata heikkoon maailmanlaajuiseen kysyntään, USA:n kulutusvetoisen talouden korkea inflaatio voi viitata mahdolliseen taloudelliseen kiristymiseen ja korkojen nousuun. Tämä luo paradoksin, jossa taloudellinen heikkous yhdellä alueella tulkitaan merkiksi maailmanlaajuisesta epävarmuudesta, kun taas toisella alueella ylikuumeneminen herättää huolia liian nopeasta taloudellisesta kiristämisestä paikallisella tasolla.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 86,64 dollaria barrelilta, laskien -0,5 prosenttia torstaista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,5 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,96 NOK, 10,97 SEK, 7,07 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,6 NOK, 11,57 SEK ja 7,46 DKK.
  • USA:n korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 5,04, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,66).
  • USA:n pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,34 prosenttia, verrattuna Federal Reserve’n tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on heikentynyt hieman viimeisen puolen vuorokauden aikana. Tämä johtuu osittain siitä, että EIA (U.S. Energy Information Administration) on laskenut öljynkysyntäennusteitaan ja osittain eilisten inflaatiolukujen takia USA:sta. EIA:lla on keskeinen rooli energiatilastojen raportoinnissa ja sen ennusteilla on suuri paino markkinoilla. EIA:n öljynkysyntäennusteiden laskeminen voi viitata odotuksiin matalammasta maailmanlaajuisesta talouskasvusta.

Korkea inflaatio USA:ssa, joka on yksi maailman suurimmista öljynkuluttajista, voi myös viitata siihen, että sekä amerikkalaiset kuluttajat että yritykset saattavat vähentää öljyn kysyntäänsä heikentyneen ostovoiman vuoksi.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit