Siirry pääsisältöön

KOSPI-indeksi veti Aasian pörssejä yöllä. Tulokset fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla -0,2 % tai välillä [-0,6, 0,2] %.

Wall Street

Truist Financial Corp ja Netflix Inc. ovat johtavia yrityksiä omilla sektoreillaan S&P 500:ssa. Truist, merkittävä toimija rahoitussektorilla, tarjoaa näkymän pankki- ja rahoituspalveluihin sekä Yhdysvaltojen talouden tilaan. Netflix, pioneeri suoratoistopalveluissa, kuvastaa kulutustrendejä, mediainnovaatioita ja kilpailukykyistä digitaalista mediaympäristöä.

Sijoittajat ajoivat osakkeita Wall Streetilla ylös keskiviikkona, rohkaistuneina uudesta korkojen laskusta. Kun korot laskevat, osakemarkkinasta tulee usein houkuttelevampi, koska yritysten tulevat tuotot diskontataan suurempaan nykyarvoon (tulevat arvokkaammiksi).

Amerikkalaisella 10-vuoden korolla on erityinen maailmanlaajuinen merkitys. Se toimii riskittömän tuoton viitearvona, signaloi odotuksia Yhdysvaltain taloudesta, vaikuttaa dollarin dominoivaan asemaan maailmankaupassa ja asettaa standardin monien rahoitustuotteiden korkotasolle ympäri maailmaa.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 1,1 prosenttia ylöspäin keskiviikkoaamuna.

Maailman pörssit, mukaan lukien aasialaiset, ovat aloittaneet 4. neljänneksen positiivisesti. Etelä-Korean Kospi-indeksi veti Aasian pörssejä yöllä, kun Samsung Electronics ja LG Corp raportoivat vahvat Q3-tulokset. Odotukset uusista elvytystoimista Kiinan viranomaisilta nostivat myös tunnelmaa alueella.

Samsung Electronics ja LG Corp ovat kaksi Etelä-Korean vaikutusvaltaisimmista teknologiayrityksistä, jotka toimivat ympäri maailman. Niiden taloudelliset saavutukset ovat kriittisiä Etelä-Korean taloudelle ja ne vaikuttavat suoraan Kospi-indeksiin, maan tärkeimpään osakeindeksiin.

Kun nämä yritykset osoittavat positiivisia tuloksia, kuten vahvoja neljännesvuosiraportteja, se voi lähettää positiivisen signaalin teknologiasektorin yleisestä terveydestä, vahvistaa sijoittajien luottamusta ja osoittaa positiivisia taloudellisia suuntauksia sekä Etelä-Koreassa että kansainvälisesti.

Korot, valuutat ja hyödykkeet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 87,83 dollaria tynnyriltä, 0,8 prosenttia ylöspäin tiistain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 2,5 prosenttia samana aikana.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä; 10,79 NOK, 10,87 SEK, 7,03 DKK ja 0,94 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,4 NOK, 11,53 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on kääntynyt (kaksivuotinen korko, joka on 4,99, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,63).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden inflaation tasapainohintana (T10YIE), ovat 2,32 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Tällä viikolla kolmannen neljänneksen tuloskausi alkaa toden teolla. Samanaikaisesti julkaistaan tärkeitä makrotaloudellisia indikaattoreita, jotka voivat vaikuttaa rahoitusmarkkinoihin, mukaan lukien Yhdysvaltojen inflaatioluvut tänään ja huomenna (PPI ja CPI). Jos inflaatioluvut ovat heikkoja, korot, jotka ovat ajaneet osakemarkkinoita viime päivinä, voivat laskea edelleen.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit