Siirry pääsisältöön

Laskua Aasiassa yöllä. Hamasin ja Isrealin välinen konflikti keskiössä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avaa tasolla +0,2 % tai välillä [-0,2, 0,6] %.

Wall Street

Pioneer Natural Resources Co ja Domino’s Pizza Inc ovat merkittäviä yrityksiä, jotka edustavat talouden tärkeitä osa-alueita: energiaa ja kuluttajapalveluita. Pioneer tarjoaa näkemyksiä energiahintoihin ja öljyteollisuuden ilmastonmuutossopeutumiseen, kun taas Domino’s heijastaa kuluttajakäyttäytymistä, erityisesti taloudellisina laskusuhdanteina, ja sitä, miten teknologia vaikuttaa vähittäiskauppaan. Niiden osakekurssien liikkeet voivat valaista sekä alakohtaisia suuntauksia että yleistä markkinatunnelmaa, mikä tekee niistä tärkeitä sijoittajille seurata.

Yhdysvaltojen työttömyystilastot (US Nonfarm Payrolls) johtivat perjantaina korkojen laskuun, dollarin heikkenemiseen ja osakemarkkinan nousuun. Vaikka edellisen kuukauden työllisyyskasvu oli vankkaa, palkkatilastot viittasivat pienempään kasvuun kuin odotettiin.

Palkkakasvu on merkittävä inflaation ajuri. Nopea palkkojen nousu voi johtaa kulutuksen lisääntymiseen ja siten suurempaan kysyntään tavaroille ja palveluille, mikä voi puolestaan nostaa hintoja. Mutta odotettua pienempi palkkakasvu viittaa siihen, että inflaatiopaine ei ehkä ole niin voimakas kuin aiemmin oletettiin.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat laskeneet keskimäärin 0,3 prosenttia maanantaiaamuna.

Pörssit Japanissa, Etelä-Koreassa ja Hongkongissa ovat suljettu maanantaina eri syistä, kun taas Kiinan pörssit ovat avautuneet Golden Week -juhlan jälkeen. Tästä johtuen markkinoiden liikkeet Aasiassa eivät tänään ole niin merkittäviä. Sijoittajat keskittyvät nyt uusiin taloudellisiin indikaattoreihin, kuten makrodataan ja kolmannen neljänneksen yritystuloksiin (Q3-luvut).

Neljännesvuositulokset ovat tärkeitä sijoittajille, koska ne tarjoavat päivitettyä tietoa yrityksen taloudellisesta tilasta. Suuret poikkeamat neljännesvuosituloksissa voi aiheuttaa suuria markkinareaktioita. Pitkällä aikavälillä nämä raportit tarjoavat näkemystä yrityksen kyvystä kasvaa ja sopeutua erilaisiin taloudellisiin olosuhteisiin.

Korot, valuutta ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 87,41 dollaria tynnyriltä, noussut 4,1 prosenttia perjantain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 4,4 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD:n hinta kirjoitushetkellä on: 10,91 NOK, 10,99 SEK, 7,07 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR:n hinta on: 11,5 NOK, 11,6 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on invertoitu (kaksivuotinen korko, joka on 5,07, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,8).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indeksillä, ovat 2,31 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Merkittävät taistelut Hamasin ja Israelin välillä viikonloppuna ovat nostaneet öljyn hintaa yli neljä prosenttia maanantaiaamuna. Vaikka kumpikaan Hamas tai Israel eivät ole suuria öljyntuottajia, konfliktit heidän alueellaan voivat vaikuttaa suuresti öljyn hintaan.

Tämä voidaan selittää alueen läheisyydellä johtaviin öljyntuottajamaihin, tärkeisiin öljynkuljetusreitteihin kuten Suezin kanavaan, markkinariskilisän nousuun johtuen geopoliittisesta epävakaudesta, ja psykologiseen vaikutukseen sijoittajissa, jotka pelkäävät mahdollisia toimitushäiriöitä. Lisäksi paikallinen konflikti voi laajentua suuremmaksi alueelliseksi konfliktiksi, mikä lisää markkinoiden levottomuutta.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit