Siirry pääsisältöön

Juhlaa Wall Streetillä heikon työllisyysdatan ja öljyn hinnan jyrkän laskun jälkeen.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avaa tasolla +0,2 % tai välillä [-0,2, 0,6] %.

Wall Street

Tesla Inc., joka on johtaja sähköisessä liikkuvuudessa ja uusiutuvassa energiassa, symboloi innovaatiota ja tulevaisuuden kuljetusta. Sen vaikutus ulottuu paljon autoalan ulkopuolelle, ja se on avainyritys seurata siirryttäessä kestäviin energiaratkaisuihin.

Devon Energy Corp, merkittävä öljy- ja kaasuyritys, edustaa perinteistä energia-alaa, joka on välttämätön maailmantaloudelle. Globaalilla fokuksella ilmastonmuutokseen ja siirtymiseen uusiutuvaan energiaan, Devon tarjoaa näkemyksen siitä, kuinka perinteiset energiayhtiöt navigoivat muuttuvassa maisemassa. Yhdessä nämä kaksi yritystä tarjoavat tasapainoisen ymmärryksen energiamarkkinoiden nykyisestä tilasta ja sen tulevaisuudesta.

Heikot työllisyysluvut vaikuttivat sijoittajiin Wall Streetillä keskiviikkona. ADP-luvut, jotka tiivistävät kuukausittain yksityissektorilla luodut työpaikat, olivat huomattavasti heikommat kuin odotettiin elokuussa. Heikot työllisyysluvut voivat olla positiivisia uutisia korkean inflaation aikoina.

Mielenkiintoista kyllä, tällaiset heikot työllisyysluvut korkean inflaation aikoina voidaan nähdä positiivisena signaalina. Tämä johtuu siitä, että heikot luvut voivat viitata talouden luonnolliseen hidastumiseen, mikä voi vähentää tarvetta keskuspankin aggressiivisille korkojen nostoille – toimenpide, jota usein käytetään torjumaan korkeaa inflaatiota.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,9 prosenttia ylöspäin torstaiaamuna.

Aasialaiset sijoittajat inspiroituivat Wall Streetin keskiviikkoisesta noususta. Useimmat pörssi-indeksit alueella ovat edelleen vuoden alapuolella. Kuitenkin paljon voi muuttua osakemarkkinoilla lyhyessä ajassa. Historiallisesti 4. neljännes on usein ollut vuoden vahvin, ja kun se on juuri alkanut, on mielenkiintoista nähdä, jatkuuko tämä trendi. Aasian markkinoilla on historiallinen taipumus reagoida läntisten talouksien, kuten Yhdysvaltojen, liikkeisiin, erityisesti merkittävissä heilahteluissa, tiiviiden taloudellisten yhteyksien ja kauppasuhteiden vuoksi.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 86,34 dollaria tynnyriltä, alhaisempi -1,9 prosenttia keskiviikon tasoista. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,8 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,97 NOK, 11,04 SEK, 7,08 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,5 NOK, 11,61 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on invertteröity (kaksivuotinen korko, joka on 5,03, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,72).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden inflaation suhteen (T10YIE), ovat 2,33 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Bensiinin kysyntä laski huomattavasti Yhdysvalloissa viime viikolla Yhdysvaltain energiaministeriön mukaan. Samanaikaisesti Venäjä antoi eilen OPEC+:n huippukokouksessa merkkejä harkitsevansa tuotannon lisäämistä pitkän pidättymisensä jälkeen. Tämä yhdistelmä johti öljyn hinnan voimakkaaseen laskuun eilen.

Öljyn hinnat ovat vahvasti riippuvaisia tarjonnasta ja kysynnästä. Kun bensiinin kysyntä Yhdysvalloissa näyttää huomattavaa laskua, kuten Yhdysvaltain energiaministeriö on vahvistanut, ja samanaikaisesti signaalit Venäjältä kertovat potentiaalisesta tuotannon kasvusta, tämä luo epätasapainon öljyn ylitarjonnasta markkinoilla. Tämä ylijäämä, historiallisten trendien mukaisesti, johtaa usein hintojen laskuun, mikä selittää öljyn hinnan voimakkaan laskun.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit