Siirry pääsisältöön

Neljäs kvartaali fokuksessa synkän 3. kvartaalin jälkeen.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4, 0,4] %.

Wall Street

Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,3 prosenttia perjantaina.

Nike Inc (6,7%), VF Corp (6,5%), Walgreens Boots Alliance Inc (6,4%), olivat eniten nousseet yritykset S&P 500 -indeksissä. Carnival Corp (-5%), SLB (-4,3%), Valero Energy Corp (-3,7%), olivat laskijoiden kärkipäässä.

Nike Inc., jonka pääkonttori sijaitsee Beavertonissa, Oregonissa, on maailman johtava urheiluvaatteiden ja -välineiden valmistaja, tunnettu “Swoosh”-logostaan ja “Just Do It” -iskulauseestaan. Carnival Corporation, joka sijaitsee Miamissa, Floridassa, on maailman suurin risteily-yhtiö useilla brändeillä.

Vaikka Nike hallitsee urheilualaa ja on altis muodille, urheilutapahtumille ja toimitusketjuille, Carnival on matkailualan päätoimija, joka on herkkä tekijöille, kuten matkailu, taloudelliset vaihtelut ja maailmanlaajuiset terveyshuolenaiheet.

S&P 500 laski 3,7 prosenttia kolmannella neljänneksellä, kun taas Nasdaq-indeksi ja Dow Jones Industrial Average laskivat vastaavasti 4,1 prosenttia ja 2,6 prosenttia. Historiallisesti kolmas neljännes on usein ollut vuoden heikoin, kun taas neljäs neljännes, johon nyt siirrymme, on yleensä ollut vahvin. Jää nähtäväksi, noudattaako tuleva neljännes tätä trendiä.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) päättivät maanantaiaamuna keskimäärin tasaisesti.

Kiinan, Hongkongin, Etelä-Korean ja Intian pörssit olivat suljettuina maanantaina. Toisaalta Japanissa ja Australiassa kaupankäynti jatkui normaalisti, vaikka sijoittajat olivat suhteellisen passiivisia. Kiinan, Hongkongin, Etelä-Korean ja Intian pörssit ovat Aasian vaikutusvaltaisimpien joukossa ja niillä on kriittinen rooli maailmanlaajuisesti.

Kiinan valtavan talouden ja raaka-aineiden kysynnän, Hongkongin aseman taloudellisena siltana Kiinaan, Etelä-Korean johtajuuden teknologian ja autoteollisuuden aloilla sekä Intian nopean taloudellisen kasvun ja suuren kuluttajakunnan ansiosta nämä markkinat ovat korvaamattomia maailman talousdynamiikalle. Kaikki merkittävät muutokset näillä markkinoilla voivat vaikuttaa sijoitusvirtoihin, valuuttakursseihin ja maailmanlaajuiseen taloudelliseen luottamukseen.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 92,42 dollaria tynnyriltä, mikä on 0,2 prosenttia korkeampi kuin perjantaina. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,6 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD:n hinta tällä hetkellä on; 10,7 NOK, 10,93 SEK, 7,06 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR:n hinta on; 11,3 NOK, 11,55 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on kääntynyt (kaksivuotinen korko, joka on 5,09, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,61).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -mittarilla, ovat 2,35 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Tärkeät Yhdysvaltain PCE-luvut tulivat perjantaina odotetusti. Sijoittajat reagoivat laskemalla dollarin arvoa, mikä on eristettynä positiivista näinä päivinä. PCE-luvut, jotka mittaavat kuluttajien ostamien tavaroiden ja palveluiden hintamuutoksia, ovat keskeinen inflaatiomittari, jota Federal Reserve ja rahoitusmarkkinat seuraavat tarkasti ohjatakseen rahapolitiikkaa ja sijoituspäätöksiä.

Dollarin heikkeneminen inflaatiolukujen perusteella auttaa helpottamaan dollarimääräisen velan taakkaa maissa ja luo tasapainoisemman globaalin sijoitusmaiseman vahvistamalla pääomavirtoja nouseville markkinoille.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit