Siirry pääsisältöön

Wall Street hakee suuntaa. Aasia jälleen laskuun.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4, 0,4] %.

Wall Street

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,3 prosenttia eilen.

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd (5,8%), Generac Holdings Inc (5,5%) ja Carrier Global Corp (4,5%) olivat parhaimmat yhtiöt, jotka kuuluvat S&P 500 -indeksiin. Nextera Energy Inc (-8,2%), Newmont Corporation (-5,4%) ja Organon & Co (-3,8%) olivat indeksin huonoimmat.

Amerikkalaiset pörssi-indeksit päättivät keskiviikon sekalaisin tunnelmin. Russell 2000 -indeksi, joka koostuu pienistä ja keskisuurista yrityksistä, nousi yhdellä prosentilla, kun taas Dow Jones Industrial Average laski 0,2 prosenttia. S&P 500 -indeksi pysyi lähes muuttumattomana. Sijoittajat odottavat nyt uusia tärkeitä makrolukuja, mukaan lukien BKT ja PCE, jotka julkaistaan tänään. BKT ja PCE ovat keskeisiä makrotaloudellisia indikaattoreita, jotka antavat käsityksen maan taloudellisesta terveydestä ja kuluttajakäyttäytymisestä.

Kun BKT mittaa tuotettujen tavaroiden ja palvelujen kokonaisarvoa ja kuvastaa taloudellista kasvua tai laskua, PCE mittaa kotitalouksien kulutusta ja toimii inflaation keskeisenä indikaattorina. Molemmat nämä luvut ovat sijoittajille elintärkeitä, koska ne voivat viestiä tulevista rahapoliittisista muutoksista, vaikuttaa osake- ja korkomarkkinoihin ja antaa kuvan yleisestä taloussuunnasta.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,7 prosenttia alhaalla torstaiaamuna. Tunnelma Aasiassa oli negatiivinen torstaina, joten tältä alueelta ei odoteta paljoa tukea tänään. Nikkei 225 on laskenut koko kaksi prosenttia aamutunteina. Siitä huolimatta se, yhdessä amerikkalaisen Nasdaq-indeksin kanssa, on vuoden selkeiden voittajien joukossa. On myös huomionarvoista, että kiinalaiset pörssit ovat suljettuina seuraavina viitenä kaupankäyntipäivänä Golden Week -juhlan takia.

Kiinan Golden Week, yksi pisimmistä lomakausista, on historiallisesti lisännyt kotimaista matkailua ja stimuloinut kulutusta. Ennen lomaa taloudellinen aktiivisuus usein kasvaa, kun taas itse viikko voi olla hiljaisempi pörsseissä ja monissa yrityksissä. Tämä vaikuttaa sekä paikalliseen että globaaliin toimitusketjuun, erityisesti yrityksille, jotka ovat riippuvaisia kiinalaisista toimittajista. Verkkokauppa on myös kasvattanut suosiotaan Golden Weekin aikana viime aikoina. Rahoitusmarkkinat voivat kokea lisääntyneitä heilahteluita ennen ja jälkeen loman, mutta taloudellisista vaikutuksista huolimatta Golden Week pysyy kulttuurisen juhlan ja perheiden jälleennäkemisen aikana Kiinassa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 94,92 dollaria barrelilta, 1 prosenttia korkeampi kuin keskiviikon hinnat. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 6,7 prosenttia samana aikana.

  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,74 NOK, 11,06 SEK, 7,1 DKK ja 0,95 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,3 NOK, 11,62 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on invertterattu (kaksivuotinen korko, joka on 5,13, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,6).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisella rikkoutumisella inflaatioasteella (T10YIE), ovat 2,34 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Yhdysvaltojen öljyvarastot laskivat edelleen viime viikolla, mikä johti huomattavaan hinnan nousuun. Yhdysvaltojen öljyvarastotiedot ovat historiallisesti olleet keskeisiä maailmanlaajuisille öljymarkkinoille, koska Yhdysvallat on maailman suurin öljynkuluttaja ja minkä tahansa muutoksen maan varastoissa vaikuttaa suoraan maailmanlaajuiseen kysyntään ja hinnoitteluun.

Oltuaan taloudellisen toiminnan barometri ja heijastaen huolta öljytoimituksista 1970-luvun öljykriisien aikana, varastotietoja on viime aikoina korostettu Yhdysvaltojen liuskeöljyvallankumouksen myötä. Tämä muutti maan suuresta tuojasta keskeiseksi toimijaksi maailmanlaajuisessa öljyntoimituksessa, mikä tekee niiden varastotiedoista välttämättömiä maailmantaloudelle ja öljyn hintatrendeille.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit