Siirry pääsisältöön

Hang Seng osoitti suunnan Aasiassa. Wall Street jälleen laskuun.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla -0,2 % tai välillä [-0,6, 0,2] %.

YHDYSVALLAT

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -1,5 % eilen.

FedEx Corp (4,5 %), Fox Corp. Class A (3,2 %), Fox Corp. Class B (3 %) olivat parhaiten menestyneiden yritysten joukossa S&P 500 -indeksissä, kun taas Alexandria Real Estate Equities Inc (-8,3 %), Boston Properties Inc (-7,1 %), Caesars Entertainment Inc (-5,3 %) olivat huonoimmin menestyneiden joukossa.

Sijoittajat eivät olleet innoissaan Fedin korkopäätöksestä keskiviikkona ja laskivat pörssi-indeksejä ympäri maailmaa torstaina, myös Yhdysvalloissa. Syksyn ensimmäinen kuukausi on pian ohi (vain viikko jäljellä), ja perinteen mukaisesti optimistisuus on ollut harvinaista.

On tärkeää huomauttaa, että vaikka voi olla, että sijoittajat ovat vähemmän optimistisia syksyllä, sijoituspäätöksiä ei koskaan pitäisi tehdä pelkästään kausiluonteisiin trendeihin tai taikauskoiseen uskomukseen perustuen. Sen sijaan sijoittajien tulisi ottaa huomioon perustavanlaatuiset tekijät, arvostukset ja oma taloudellinen tilanne ja tavoitteet. Vaikka syksy voi tuoda mukanaan lisääntynyttä volatiliteettia, se voi myös tarjota mahdollisuuksia niille, joilla on pitkä aikahorisontti ja hyvin hajautettu salkku.

AASIA

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) olivat keskimäärin ennallaan perjantaina aamulla.

Kiinan ja Hongkongin pörssit kääntyivät ylöspäin perjantaina ja katkaisivat lyhyen aikavälin negatiivisen trendin. Vaikka sekä Hongkongin että Kiinan pääindeksit näyttävät edelleen negatiivisia lukuja vuodelle, Nikkei 225 (Japani) on noussut huomattavasti. Suotuisien taloudellisten olosuhteiden ja yleisen tekoälyoptimismin ansiosta Japanin Nikkei 225 on epäilemättä alueen suurin voittaja tänä vuonna 25 prosentin nousulla.

Nikkei 225, Japanin johtava osakeindeksi, on kokenut merkittäviä heilahteluja vuosien varrella, 1980-luvun kuplataloudesta, “kadonneiden vuosikymmenten” taloudellisen lamaan, uuteen optimismin aaltoon “Abenomicsin” alla.

Sen viimeaikainen nousu osoittaa Japanin huomattavaa sinnikkyyttä ja sopeutumiskykyä globalisaation taloudellisiin haasteisiin, teknologian ja innovaation, kuten AI:n, ollessa kasvun katalysaattoreita.

Korot, valuutta ja hyödykkeet

Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 93,8 dollaria tynnyriltä, mikä on -0,5 prosenttia alhaisempi kuin torstain tasoilla. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -3,9 prosenttia samassa ajassa.

  • 1 USD:n hinta kirjoitushetkellä on: 10,76 NOK, 11,17 SEK, 7 DKK ja 0,94 EUR. 1 EUR:n hinta on: 11,5 NOK, 11,9 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on kääntynyt, koska kaksivuotinen korko, joka on 5,14, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,49.
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indeksillä, ovat 2,38 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen.

Öljyn hinta, samoin kuin osakemarkkinat, on laskenut tällä viikolla syksyn korkokokousten jäljiltä. ECB (euroalue), Riksbanken (Ruotsi) ja Norges Bank ovat kaikki nostaneet ohjauskorkoaan. Samaan aikaan FED (Yhdysvallat), Englannin pankki ja Japanin keskuspankki pitivät korot ennallaan. Vaikka korkohuippu on todennäköisesti saavutettu EU:ssa, markkinat odottavat vielä yhtä korkojen nousua Yhdysvalloissa ennen kuin huippu on saavutettu siellä.

Yhdysvaltain keskuspankin korkokomitean jäsenet vihjaavat, että Fed Funds Rate puolittuu nykyisestä tasosta seuraavien kahden vuoden aikana. Fed Funds Raten puolittuminen kahden vuoden kuluessa voi lisätä likviditeettiä ja mahdollisesti vahvistaa osakemarkkinoita alhaisempien korkojen vuoksi, kun taas Yhdysvaltain dollari saattaa heikentyä. Tämä voi vaikuttaa edullisesti maihin, jotka vievät tavaroita Yhdysvaltoihin, mutta lisätä tuontimaan kustannuksia.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit