Siirry pääsisältöön

Aasia jälleen laskuun. Wall Streetillä tasaista.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla -0,1 % tai välillä [-0,5–0,3] %.

Yhdysvallat

Yhdysvaltojen johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,2 prosenttia eilen.

Wall Streetin sijoittajat olivat varovaisia eilisessä kaupankäynnissä. Varovainen asenne johtuu yksinomaan Federal Reserven keskiviikon kokouksesta. Vaikka markkinat ovat melkein 100-prosenttisesti hinnoitelleet sen, että Federal Reserve pitää korot ennallaan, sijoittajat saattavat edelleen olla varovaisia epävarmuuden vuoksi, joka liittyy Fedin viestintään, yllättävien päätösten riskiin ja mahdollisiin taloudellisiin ennustemuutoksiin.

Tyler Technologies Inc (3,9 %), Rollins Inc (3,2 %), Allstate Corp (2,1 %) olivat parhaiten menestyneiden yritysten joukossa, jotka kuuluvat S&P 500 -indeksiin, kun taas Moderna Inc (-9,1 %), Incyte Corp (-4,9 %), VF Corp (-4,6 %) olivat huonoimmin menestyneet.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,5 prosenttia alhaalla tiistaiaamuna.

Aasian pörssi-indeksit ovat laskeneet aamutunteina, joten tästä alueesta ei ole odotettavissa suurta vetoapua tänään. Intian pörssi, joka muuten oli suljettu tiistaina, on noussut 14,3 % viimeisen vuoden aikana, mikä on kiinnittänyt monien sijoittajien huomion.

Johtavat monikansalliset yritykset, mukaan lukien Apple, Microsoft ja Tesla, aikovat investoida merkittävästi Intiaan tulevina vuosina. Intia, yhtenä maailman väkirikkaimmista maista, tarjoaa pääsyn valtavaan markkinaan, jolla on kasvava ostovoima, sekä merkittävän teknologialahjakkuuden.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 94,85 dollaria tynnyriltä, noussut 0,4 prosenttia maanantain tasoista. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,3 prosenttia samana aikana.

1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,81 NOK, 11,15 SEK, 6,98 DKK ja 0,94 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,5 NOK, 11,91 SEK ja 7,45 DKK.

Yhdysvaltojen korkokäyrä on invertoitu (kaksivuotinen korko, joka on 5,05, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,31), kun taas Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,36 prosentissa.

Öljyn hinta on noussut huomattavasti viime viikkoina ja se käydään nyt noin 95 dollaria tynnyriltä. Öljyn hinta on noussut melkein 25 dollaria pohjahinnoista aiemmin tänä vuonna. OPEC+ näyttelee kriittistä roolia öljyn hintojen sääntelyssä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä tuotantokiintiöidensä kautta. Vaikka organisaatio on osoittanut halukkuutta säätää tuotantoa hintojen vakauttamiseksi, se riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien geopoliittiset olosuhteet ja jäsenmaiden yksilölliset taloudelliset tarpeet.

Yleisesti ottaen OPEC+:lla on intressissä ylläpitää öljyn hintaa, joka on vakaa ja ennustettavissa, tarpeeksi korkea varmistaakseen jäsenmaille hyvät tulot, mutta ei niin korkea, että se vaarantaisi maailmantalouden vakauden ja kysynnän.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit