Siirry pääsisältöön

Pörssirallia Aasiassa. Kiina fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,6 % tai välillä [0,2–1,0] %.

YHDYSVALLAT

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 1 prosenttia eilen.

Pörssit koko maailmassa nousivat huomattavasti torstaina, sen jälkeen kun Euroopan keskuspankki vihjasi, että korkohuippu euroalueella saattaa olla saavutettu. Eilisen huomion keskipisteenä oli myös Arm Holdingsin suuri pörssilistautuminen. Arm Holdings herättää suurta kiinnostusta, koska yritys on merkittävä tekijä puolijohdeteollisuudessa, jossa se lisensoi energiatehokkaita prosessoriarkkitehtuureja moniin teknologisiin laitteisiin, älypuhelimista palvelimiin.

Yrityksen ainutlaatuisestaa liiketoimintamallista on tullut merkittävä geopoliittinen voimatekijä teknologiakilpailussa Yhdysvaltojen, Kiinan ja muiden maiden välillä. Se on myös strategisesti asemoitu hyötymään 5G:n ja esineiden internetin (IoT) kasvusta. Lisäksi Armilla on yhä kasvava rooli tekoälyssä (AI), jossa sen energiatehokkaat prosessorit saattavat olla avain seuraavan sukupolven AI-algoritmien ajamiseen. Tämä tekee yrityksestä polttavan kiinnostavan kohteen sijoittajille, analyytikoille ja poliittisille päätöksentekijöille.

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd (5,7 %), Mosaic Co (4,4 %), Lincoln National Corp (4,3 %), johtivat voittajien listaa S&P 500 -indeksiin kuuluvien yritysten joukossa, kun taas Dexcom Inc (-3,5 %), Netflix Inc (-2,9 %), DaVita Inc (-2,7 %), päätyivät pohjalle.

AASIA

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 1 prosentin nousussa perjantaiaamuna.

Kiinan vahvat makrotaloudelliset tiedot (vähittäiskauppa ja teollisuustuotanto), yhdistettynä uusiin elvytystoimiin hallitukselta, laukaisivat sijoittajat Aasiassa viime yönä. On todennäköistä, että tämä positiivinen tunnelma Aasian pörsseissä vaikuttaa Euroopan pörsseihin, mukaan lukien Pohjoismaat.

Kiinan talous on pettänyt pandemian jälkeisen uudelleenavaamisen jälkeen, johtuen monista tekijöistä, kuten globaalista epävarmuudesta, sisäisistä rakenteellisista haasteista, geopoliittisista jännitteistä ja siirtymisestä investointivetoisesta kulutusvetoiseen talouteen. Lisäksi demografiset ja ympäristölliset huolet sekä pandemian pitkäaikaiset vaikutukset toimitusketjuihin ja kulutukseen. Kuitenkin tämän päivän rohkaisevat makrotaloudelliset tiedot saattavat viestiä mahdollisesta käännekohdasta ja antaa toivoa vakaammasta taloudellisesta kehityksestä tulevaisuudessa.

Korot, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 94,41 dollaria per tynnyri, ylös 0,9 prosenttia torstain tasoista. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -2,5 prosenttia samassa ajassa.

1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,71 NOK, 11,16 SEK, 7 DKK ja 0,94 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,4 NOK, 11,89 SEK ja 7,45 DKK.

Yhdysvaltain korkokäyrä on invertteröitynyt (kaksivuotinen korko, joka on 5,01, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,27), kun taas Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden Breakeven-inflaatioasteella (T10YIE), ovat 2,34 prosenttia, verrattuna Federal Reserven pitkäaikaiseen tavoitteeseen 2 prosentista.

Euroopan keskuspankki (EKP) nosti ohjauskorkoa eilen, mutta vihjasi samalla, että korkein korkotaso saattaa olla saavutettu. Lisäksi EKP tarkisti ylöspäin kasvuennusteitaan euroalueelle. EKP:n päätökset ja lausunnot eivät vaikuta ainoastaan euroalueeseen, vaan niitä seurataan tarkasti myös globaalisti sijoittajien toimesta. Ensi viikolla on Federal Reserven korkokokous, ja he saattavat seurata EKP:n jalanjäljissä.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit