Siirry pääsisältöön

Wall Streetillä nousua Teslan siivittämänä. Softbank ja Apple fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,1 % tai välillä [-0,3–0,5] %.

USA

Yhdysvaltojen johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat eilen keskimäärin 0,6 prosenttia.

Elon Muskin Tesla nousi peräti 10 prosenttia maanantaina, kun Morgan Stanley julkaisi yrityksestä optimistisen analyysin. Elon Muskin johtamasta Teslasta on tullut yksi maailman arvokkaimmista yrityksistä teknologisen innovaation, tehokkaan skaalautumisen ja vahvan brändinrakennuksen ansiosta. Musk itse on käyttänyt mediaosaamistaan rakentaakseen brändin, joka edustaa enemmän kuin vain autoja; se on myös elämäntapa.

Tesla on asettanut standardin sähköautoille keskittyen kantamaan, suorituskykyyn ja turvallisuuteen, ja yritys jatkaa uusien tulovirtojen etsimistä energian varastoinnin ja itseohjautuvan teknologian aloilla. Suoramyynti asiakkaille ja globaali läsnäolo tuovat heille lisäkilpailuetuja. Yrityksen menestystä vahvistaa myös Muskin kyvyt houkutella pääomaa rahoittamaan yrityksen kunnianhimoisia tavoitteita.

Suurin riski Teslalle tulevaisuudessa saattaa olla sääntelyhaasteiden, lisääntyneen kilpailun, teknologisen disruption ja Elon Muskin riippuvuuden yhdistelmä. Eilinen Tesla-ralli nosti sekä Nasdaq-indeksiä (+1,1%) että S&P 500 -indeksiä (+0,7%).

Tesla Inc (10,1%), CVS Health Corp (4,4%), Qualcomm Inc (3,9%), olivat voittajien joukossa S&P 500 -indeksissä, kun taas RTX Corp (-7,9%), J M Smucker Co (-7%), Newell Brands Inc (-6%), päätyivät pohjalle.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin muuttumattomat tiistaiaamuna.

Aasian osakemarkkinoilla oli vain pieniä liikkeitä tiistaina, joten sieltä ei tule vetoapua tänään. Japanilainen SoftBank teki kurssiloikan uutisten perusteella, jotka liittyivät ARMin pörssilistaukseen. SoftBank, japanilainen konglomeraatti, jolla on etuja eri teknologiasektoreilla, omistaa ARM Holdingsin, brittiläisen johtajan puolijohde- ja ohjelmistosuunnittelussa.

Uutinen siitä, että ARM listataan pörssiin päivää aikaisemmin kuin suunniteltu vahvan sijoittajakiinnostuksen vuoksi, merkitsee merkittävää hetkeä molemmille yrityksille. Se ei ainoastaan signaloi vahvaa uskoa ARMin tulevaan kasvupotentiaaliin ja teknologiseen suuntaan, vaan antaa myös SoftBankille mahdollisuuden pääomittaa aikaisempi investointinsa. Aikainen pörssilistautuminen voidaan nähdä positiivisena merkkinä teknologiasektorin terveydestä ja se voi antaa SoftBankille taloudellista joustavuutta tuleviin aloitteisiin.

Apple on myös tänään keskustelun keskipisteenä, sillä yritys järjestää vuotuisen syyskuun tapahtumansa tänään. Applen syyskuun tapahtumat ovat suuri tilaisuus, jolla on monia vaikutuksia teknologia-alalle. Ne ovat usein näyttämö uusien iPhone-mallien lanseeraukselle, joka on yrityksen lippulaivatuote ja tärkeä tulonlähde. Lisäksi nämä tapahtumat antavat Applelle tilaisuuden esitellä muita tuoteinnovaatioita ja ohjelmistopäivityksiä, mikä muokkaa alaa ja vahvistaa yrityksen asemaa innovaation johtajana. Nämä tapahtumat tarjoavat myös arvokasta tietoa yrityksen strategisesta suunnasta, mikä on tärkeää sijoittajille, analyytikoille ja kilpailijoille.

Korot, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 90,96 dollaria per tynnyri, muuttumaton 0 prosenttia maanantain tasolta. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,3 prosenttia samana aikana. Yhdysvaltain dollari maksaa kirjoitushetkellä; 10,65 NOK, 11,09 SEK, 6,94 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,4 NOK, 11,91 SEK ja 7,46 DKK. Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen, koska kahden vuoden korko, joka on 4,99, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,29. Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden inflaation odotusarvolla (T10YIE), ovat 2,35 prosenttia.

Ensi viikolla on aika uudelle korkokokoukselle Federal Reservessä. Useimmat sijoittajat odottavat, että ohjauskorko, tunnettu nimellä Fed Funds Rate, pysyy muuttumattomana tällä kertaa, ellei tämän viikon julkistettavat inflaatioluvut yllättäisi ylöspäin.

Federal Reserve (Fed) vaikuttaa merkittävästi osakemarkkinoihin korkopolitiikkansa, likviditeettitoimien ja viestinnän kautta. Ohjauskoron muutokset vaikuttavat pääoman kustannuksiin, mikä puolestaan voi stimuloida tai heikentää investointeja ja kulutusta. Fedin viestintä tulevista toimista ja taloudellisista näkymistä luo myös signaalivaikutuksia, jotka voivat johtaa markkinoiden heilahteluun. Lisäksi Fedin interventiot äärimmäisissä tilanteissa voivat suoraan stabiloida tai destabilisoida rahoitusmarkkinoita. Siksi Fed on sijoittajien tarkassa seurannassa, ja sen päätökset voivat johtaa merkittäviin osakekurssien heilahteluihin.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit