Siirry pääsisältöön

Rauhallista Aasiassa yöllä. Inflaatioluvut fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4–0,4] %.

YHDYSVALLAT

Yhdysvaltojen johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat perjantaina keskimäärin 0,1 prosenttia.

Wall Streetin sijoittajat pysyivät rauhallisina perjantaina odottaessaan viikonlopun G20-huippukokousta. Dow Jones Industrial Average nousi 0,2 prosenttia, ja sitä seurasivat läheisesti S&P 500, joka nousi 0,1 prosenttia, ja Nasdaq Composite, joka myös nousi 0,1 prosenttia. Russell 2000 -indeksi, joka koostuu pienistä ja keskisuurista yrityksistä, laski 0,2 prosenttia.

G20-huippukokous on tärkeä tapahtuma globaaleille sijoittajille, poliitikoille ja päätöksentekijöille, koska se kokoaa yhteen maailman suurimpien talouksien johtajat, mukaan lukien sekä kehittyneet että kehittyvät markkinat. Siellä keskustellaan joukko keskeisiä taloudellisia ja poliittisia kysymyksiä, joilla on globaalia ulottuvuutta.

Paramount Global (4,9 %), Valero Energy Corp (4,3 %), Westrock Co (4 %) johtivat voittajien listaa S&P 500 -indeksissä, kun taas Insulet Corp (-3,7 %), Revvity Inc (-3,1 %), Zebra Technologies Corp (-3 %) olivat häviäjiä.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat alhaalla keskimäärin -0,1 prosenttia maanantaiaamuna.

Hang Seng -indeksi laski huomattavasti maanantaina sen jälkeen, kun se oli ollut suljettuna perjantaina voimakkaan sään vuoksi Hongkongissa. Muut suuret aasialaiset pörssi-indeksit pärjäsivät paremmin; kuitenkaan viikonlopun G20-huippukokouksen pöytäkirja ei saanut aikaan suurta reaktiota alueen sijoittajissa.

Kiinan presidentin Xi Jinpingin poissaolo G20-huippukokouksesta saattoi heikentää kokouksen merkitystä ja vaikutusta. Kiina on taloudellinen ja geopoliittinen suurvalta, ja sen täysi osallistuminen kansainvälisiin foorumeihin kuten G20 on usein avain ymmärtämään globaalia dynamiikkaa ja tekemään kollektiivisia päätöksiä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 90,51 dollaria per tynnyri, ylös 0,1 prosenttia perjantain tasosta. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -2,8 prosenttia samassa ajanjaksossa. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,63 NOK, 11,06 SEK, 6,95 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,4 NOK, 11,88 SEK ja 7,46 DKK. Yhdysvaltojen korkokäyrä on kääntynyt, koska kaksivuotinen korko, joka on 5,01, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,3. Yhdysvaltojen pitkäaikaiset inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden Breakeven-inflaatiokorko (T10YIE), ovat 2,33 prosentissa.

Tällä viikolla julkaistaan tuoreita inflaatiolukuja useista maista, mukaan lukien Yhdysvallat. Inflaatiopaine on vähitellen hellittänyt ympäri maailmaa vuoden 2023 aikana, ja monet toivovat ja uskovat, että tämä kehitys jatkuu. Öljy- ja raaka-ainehinnat ovat kuitenkin nousseet viime kuussa, mikä potentiaalisesti voi estää inflaation jatkuvan laskun.

Nousevat öljy- ja raaka-ainehinnat voivat lisätä tuotannon ja kuljetuksen kustannuksia, mikä puolestaan usein johtaa korkeampiin kuluttajahintoihin. Tämä luo ylöspäin suuntautuvaa painetta inflaatiolukuihin. Erityisesti näiden resurssien netto-tuojamaissa tämä voi olla merkittävä tekijä. Inflaatiolukujen nousu voi myös lisätä painetta keskuspankeille nostaa ohjauskorkojaan edelleen.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit