Siirry pääsisältöön

Optimismia Wall Streetillä korkojen laskun jälkeen

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,3 % tai välillä [-0,1–0,7] %.

USA

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 1,4 prosenttia eilen.

Heikot makroluvut johtivat korkojen laskuun ja osakeralliin tiistaina. Ei ole yllättävää, että teknologia- ja kasvuosakkeet johtivat nousua. Nasdaq-indeksi päätti 1,7 % nousuun ja S&P 500 seurasi tiukasti perässä nousten 1,5 %. Russell 2000 nousi +1,4 % ja Dow Jones Industrial Average +0,9 %.

Yleisesti ottaen alhaisemmat korot ovat suotuisia osakemarkkinoille, koska ne vähentävät yritysten lainakustannuksia ja tekevät investoinnit houkuttelevammiksi verrattuna rahojen pitämiseen korkoa tuottavissa instrumenteissa, kuten joukkovelkakirjoissa.

Tesla Inc (7,7 %), Catalent Inc (4,8 %), Insulet Corp (4,6 %) johtivat voittajalistaa S&P 500 -indeksissä, kun taas Paccar Inc (-2,7 %), Norfolk Southern Corp (-1,6 %), NRG Energy Inc (-1,3 %) päättivät pohjalle.

Aasia

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,7 % nousussa keskiviikkoaamuna.

Eilinen optimismi Wall Streetillä vaikutti Aasian pörsseihin keskiviikkona. Australian pörssi johti listaa alueella, ajurinaan positiiviset inflaatioluvut. Inflaatiopaineet ovat edelleen korkeat suurimmassa osassa maailmaa, mikä on pakottanut useimmat keskuspankit nostamaan korkoja merkittävästi viime vuonna.

Suuri kysymys nyt on, ovatko korot saavuttamassa huippunsa. Jotta näin voisi tapahtua, globaalin inflaatiopaineen on jatkettava laskuaan. Jos Yhdysvaltojen tärkeät työttömyysluvut perjantaina osoittautuvat myös heikommiksi kuin odotettu, tämä voi vahvistaa optimismia sijoittajien keskuudessa sekä Yhdysvalloissa, Euroopassa että Aasiassa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 85,13 dollaria per tynnyri, 1,6 % nousussa tiistain tasosta. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 3,5 % samassa ajassa. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,59 NOK (-0,7 %), 10,89 SEK (-0,2 %), 6,86 DKK (-0,3 %) ja 0,92 EUR (-0,1 %), kun taas 2 -ja 10 vuoden korot Yhdysvalloissa ovat hhv. 4,91 (+0,02) ja 4,14 prosenttia (muuttumaton).

Kuluttajaluottamus Yhdysvalloissa heikkeni enemmän kuin odotettu viime kuussa. Sekä pitkät että lyhyet korot laskivat merkittävästi uutisen seurauksena. Kuluttajaluottamuksen lasku voi toimia luonnollisena vakauttajana ylikuumentuneessa taloudessa vähentämällä kuluttajien halukkuutta kuluttaa. Tämä vaimentaa kysyntää ja saattaa vähentää inflaatiopaineita.

Matalampi inflaatio antaa myös keskuspankeille enemmän joustavuutta, koska ne voivat välttää tai lykätä korkojen nostoja, jotka muuten olisivat olleet välttämättömiä talouden jäähdyttämiseksi. Vaikka tämä voi olla positiivista lyhyellä aikavälillä ylikuumenemisen hallitsemiseksi, jatkuva matala kuluttajaluottamus kantaa riskejä taloudellisesta stagnaatiosta pidemmällä aikavälillä.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit