Siirry pääsisältöön

Tesla ja Netflix pettivät sijoittajat keskiviikkona. Aasia hakee suuntaa torstaina.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan -0,1 % tai alueella [-0,6, 0,4]. Fokuksessa yritykset: NOKIA, KONE, METSO, Huhtamäki, Cargotec.

USA

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,3 % eilen.

Yhdysvaltojen indeksit nousivat keskiviikkona, odottaen tuoreita lukuja yrityksiltä kuten Tesla, Netflix ja IBM. Tulosten julkistuskausi on alkanut lupaavasti, mutta eilen useimmat yritykset pettivät. Tesla laski yli neljä prosenttia jälkimarkkinoilla, kun taas Netflix laski koko kahdeksan prosenttia. Heikommat marginaalit useiden hintaleikkausten jälkeen rasittivat Elon Muskin Teslan Q2-lukuja, kun taas Netflix kamppaili liikevaihdon kasvun kanssa edellisellä neljänneksellä.

Dow Jones -indeksi nousi muuten 8. päivänä peräkkäin, mikä ei ole tavallista osakemarkkinoilla. Tämä nousujakso osoittaa sijoittajien optimismia ja se voi lyhyellä aikavälillä toimia ajurina jatkuvasti kasvavalle nousulle. Yleisesti ottaen tällaiset jatkuvat nousutrendit katsotaan markkinoiden vahvuuden ja sijoittajien luottamuksen positiiviseksi indikaattoriksi. On kuitenkin tärkeää huomata, että pitkäjaksoinen nousupäivien jono voi myös viitata siihen, että markkinat ovat yliostettuja, mikä voi mahdollisesti johtaa korjaukseen tai ainakin väliaikaiseen jäähtymiseen. Pitkällä aikavälillä markkinoiden kehitys riippuu kuitenkin enemmän perustekijöistä, kuten talouskasvusta, yritysten tuloksista ja rahapolitiikasta.

Verizon Communications Inc (5,3 %), Salesforce Inc (3 %), Cisco Systems Inc (2,3 %) johtivat voittajien listaa Dow Jones -indeksissä, kun taas Boeing Co (-1,4 %), Microsoft Corp (-1,2 %), American Express Co (-0,5 %) päätyivät pohjalle.

Aasia

Suurimmat Aasian indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin alhaisemmalla tasolla 0,1 %, torstai-aamuna.

Japanin pääindeksi, Nikkei 225, joka on noussut 25 % tänä vuonna, on laskenut yli prosentin aamutuntien aikana, joten siitä ei tänään ole vetovoimaa. Muut Aasian indeksit olivat melko lailla ennallaan yön kaupankäynnissä. Kiinasta tulleet pettymykset aiemmin viikolla ovat hillinneet optimismia alueella viime päivinä, joten monet odottavat uusia elvytystoimia hallitukselta. Kysymys siitä, palautuvatko Kiinan kasvuimpulssit vuoden kuluessa, on yksi suurimmista kysymyksistä, joita sijoittajat kysyvät nyt.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 79,39 dollaria barrelilta, mikä on 1,5 % alhaisempi kuin keskiviikon tasot. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,4 % samana aikana. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 9,98 NOK, 10,24 SEK, 6,64 DKK ja 0,89 EUR, kun taas 2- ja 10-vuotisen koron USA:ssa on 4,78 ja 3,76 %. Kaksivuotinen korko on yhden peruspisteen korkeampi kuin eilisen tasot, kun taas kymmenen vuoden korko on kolme pistettä alhaisempi.

Öljyvarastotiedot Yhdysvalloista laskivat viime viikolla vähemmän kuin odotettiin, EIA:n mukaan, mikä vaikutti positiivisesti hintoihin. Öljyn hinta pyörii nyt noin 80 dollaria barrelilta, jouduttuaan kaupankäynnin kohteeksi alhaisilla 70-luvun hinnoilla melko pitkään. Hinnannousun on nähtävä yhteydessä siihen, että dollari on laskenut merkittävästi tällä ajanjaksolla. Dollarin arvo ja Kiinan talouden terveys vaikuttavat suoraan öljyn hintaan. Heikentynyt dollari tekee öljystä halvempaa muiden valuuttojen ostajille, mikä voi lisätä kysyntää ja ajaa hinnan ylös. Kiina, joka on yksi maailman suurimmista öljyn tuojista, vaikuttaa öljymarkkinoihin muuttamalla talouspolitiikkaansa, kasvuodotuksiaan ja energian kysyntää. Voimakas taloudellinen toiminta Kiinassa voi johtaa suurempaan kysyntään ja korkeampiin öljyn hintoihin, kun taas heikommat taloudelliset signaalit voivat vähentää kysyntää ja painaa hinnat alas.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

→ Tilaa Nordnetin aamukirje

Kirjoittajasta
Kirjoittajasta

Roger Berntsen toimii analyytikkona Nordnetin Norjan sivukonttorilla ja on kirjoittanut markkinoiden suunnasta hyvällä osumatarkkuudella joka pörssipäivä vuodesta 2006 alkaen.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki