Siirry pääsisältöön

Nousua odotuksissa. Salkunsuojausta Wall Streetillä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

“Uskomme Oslon pörssin avautuvan tänään 0,2 % tai alueella [-0,1, 0,5] %” – Roger Berntsen

Wall Street

Yhdysvaltain vertailuindeksit S&P 500, NASDAQ ja DJIA laskivat eilen keskimäärin -0,5 prosenttia. NASDAQ-indeksi, joka on noussut jyrkästi viime viikkoina tekoälyn euforiassa, laski keskiviikkona 1,3 prosenttia. Myös S&P 500 (-0,4 %) seurasi tätä trendiä, kun taas Dow Jones -indeksi nousi 0,3 prosenttia.

Markkinoiden reaktio ja sijoituskäyttäytyminen

Eilen oli selvää, että monet sijoittajat käyttivät hyväkseen mahdollisuutta turvata teknologiaosakkeiden voittoja viimeaikaisen nousun jälkeen. Iso kysymys on, jatkuuko Wall Streetin myönteinen trendi kesäkuukausina.

Kesäkuukaudet pörssissä

Pörssin kesäkuukaudet, erityisesti kesä-elokuu, voivat vaihdella huomattavasti vuodesta toiseen, mutta niille on usein ominaista pienempi volyymi ja likviditeetti verrattuna vuoden muihin jaksoihin. Sellaiset tekijät kuin makrotalouden uutiset, yritysten tulokset, geopoliittiset tapahtumat ja keskuspankkipolitiikka voivat kaikki vaikuttaa markkinoihin vuodenajasta riippumatta.

Voittajia ja häviäjiä Dow Jones -yhtiöiden joukossa

Dow Jones -indeksin yritysten voittajien listan kärjessä olivat Caterpillar Inc (3,9 %), 3M Co (2,8 %) ja Goldman Sachs Group Inc (2,7 %), kun taas Salesforce Inc (-3,3 %), Microsoft Corp (-3,1 %). %) ja Visa Inc (-1,3 %) laskivat.

Aasian markkinaliikkeet

Aasian suurimmat indeksit (NIKKEI 225, HANG SENG ja SHANGHAI CSI 300) ovat laskeneet keskimäärin -0,5 prosenttia torstaiaamuna. Nikkei 225, joka on tänä vuonna noussut 21 prosenttia optimismin kasvusta, laski eilen illalla 1,1 prosenttia. Myös Hang Seng -indeksi on laskenut aamulla, kun taas Shanghain CSI 300 on nollan tuntumassa.

Vuorovaikutus globaalien markkinoiden välillä

Yhdysvaltojen, Aasian ja Euroopan pörssit ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa ja seuraavat usein toisiaan tiiviisti, vaikka näin ei aina ole. Globalisaatio, kauppayhteydet, investointivirrat ja aikavyöhykkeet ovat tähän vaikuttavia tekijöitä. On kuitenkin tärkeää huomata, että paikalliset olosuhteet voivat myös vaikuttaa kullekin markkinoille muista riippumatta.

Päivityksiä energiamarkkinoista ja valuutoista

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 76,68 dollaria tynnyriltä, ​​mikä on -0,6 prosenttia vähemmän kuin keskiviikon tasoilla. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,4 prosenttia samalla ajanjaksolla. Kirjoitushetkellä dollari ja euro ovat 11,03:ssa ja 11,8:ssa, kun taas USA:n 2 ja 10 vuoden korot ovat 4,56 ja 3,79 prosenttia.

Odotukset keskuspankin kokoukseen

Ensi viikolla on aika pitää toinen korkokokous Yhdysvaltain keskuspankissa Fedissä. Vaikka Fed Funds -koron ei odoteta nousevan, tulevan korkotason suhteen on suuri epävarmuus. On huomionarvoista, että keskuspankin haukka- ja kyyhkys-asetelmat voivat vaikuttaa markkinoihin ja talouksiin.

Tilaa Nordnetin aamukirje

Tärkeä huomio:tämän pörssikommentin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi. Teksti ei sisällä suosituksia ostaa, myydä tai pitää mitään rahoitusvälineitä tai sijoitustuotteita, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit