Siirry pääsisältöön

Näin tulet paremmaksi säästämisessä ja sijoittamisessa

Riippumatta aiemmasta kokemuksestasi ja osaamisesi tasosta, pörssi voi olla haastava paikka. Nykyään on myös niin paljon tietoa saatavilla, että voi tuottaa päänvaivaa seuloa joukosta se olennaisin. Kehen voi oikeasti luottaa? Internet kun on täynnä nimettömiä “asiantuntijoita”. Voimme kuitenkin kertoa, että olemassa on kuin onkin tietoa ja inspiraatiota oikeasti menestyneiltä sijoittajilta. On myös suuri mahdollisuus, että löydät heidät sijoittajayhteisö Sharevillestä.

Lue artikkeli ruotsiksi tästä.

Inspiroidu parhaista.

Täällä aktiiviset harrastajat, osaavat ammattilaiset ja ihan kaikki sijoittamisesta kiinnostuneet kokoontuvat yhteen ja samaan paikkaan. Yhdessä he jakavat tietoa, inspiraatiota ja salkkuja toisilleen. Ja koska monet ovat avoimia omistuksistaan ja salkkunsa kehityksestä, on helpompaa tietää, kehen luottaa. Helpompaa, kuin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, jossa tiedon lähteestä ja sen paikkansapitävyydestä ei ole takeita. Sharevillessä sinulla on mahdollisuus kysyä joltakulta, joka tietää enemmän ja on käyttänyt aikaa tiettyyn aiheeseen, yritykseen tai toimialaan. Sinulle tämä tarkoittaa parempia päätöksenteon perusteita ja taustatietoja. Tieto onkin se, joka erottaa hyvän sijoittajan huonosta sijoittajasta. Tervetuloa Pohjoismaiden suurimpaan sijoitustietoon ja -inspiraatioon keskittyvään yhteisöön, johon kaikki ovat tervetulleita.

Älä seuraa ihan ketä tahansa.

Kuten sanottu, on vaikeaa tietää, ketä kuunnella ja kehen voi luottaa. Sharevillessä voit seurata alansa parhaita tai esimerkiksi jotakuta, joka noudattaa juuri sinun sijoitusfilosofiaasi. Ehkä löydät jonkun, joka sijoittaa vain pieniin kasvuyhtiöihin tai jonkun, joka omistaa vain osinkoa maksavia ETF:iä.

Sharevillessä on taatusti joku jokaiselle. Ellei muuta, voit kutsua ja seurata omia ystäviäsi nähdäksesi, mitä heidän salkuissaan tapahtuu. Mikäs sen parempaa, kuin stalkata kavereita somessa?

Ole ensimmäinen, joka tietää viimeisimmät uutiset.

Pörssissä asiat muuttuvat nopeasti. Varmista siis, ettet tipu junasta tai jäädy paikallesi kun karhu herää talviunilta. Nordnet-sovelluksesta löytyvällä “Feed”-toiminnolla saat kaikki tiedot koottuna omistuksistasi ja seuraamistasi yrityksistä yhteen ja samaan paikkaan. Voit myös saada tietoa muilta käyttäjiltä; uutisia, jotka eivät ole vielä vahvistettuja tai edes tavoittaneet uutistoimistoja. Joskus kyse voi olla minuuteista, ettet menetä mahdollisuutta. Kommenttien seasta voit hyvällä tuurilla löytää käyttäjän, joka on tehnyt kokonaisen osakeanalyysin, ja jakaa sen avokätisesti myös muille.

Löydä itsesi kaltaisia sijoittajia Sharevillen ryhmistä.

Oletko kiinnostunut jostakin tietystä yrityksestä tai aiheesta, josta haluat oppia lisää? Täällä on ryhmiä jokaiseen makuun. Oletko uusi pörssissä? Voit kokeilla kotimaista Suomi Finland-ryhmää joka käsittelee yleisesti sijoittamista. Kiinnostaako taloudellinen riippumattomuus? Sen niminen ryhmä on myös olemassa. Tai oletko kiinnostunut naisten sijoittajayhteisöistä? Silloin Nordnet Female Network-ryhmä on oikea valinta sinulle. Tässä vain muutama Sharevillen ryhmistä, joita tulee jatkuvasti lisää. Ryhmään liittyminen voi auttaa sinua seulomaan informaation virtaa laitteessasi: saat vain tietoa, joka oikeasti kiinnostaa sinua. Ennen kaikkea voit esittää kysymyksiä tai keskustella muiden kanssa, jotka jakavat kiinnostuksen kohteesi.

Tähtää tähtiin.

Vaikka kaikki me tavoittelemme tähtiä taivaalta, jotkut ovat parempia kuin toiset. Tähtien määrä käyttäjäprofiilissa antaa viitteitä siitä, kuinka menestynyt käyttäjä on. Kolme tähteä tarkoittaa, että käyttäjän salkku kuuluu Sharevillen parhaaseen kymmenesosaan. Kolme tähteä ei kerro kaikkea, mutta antaa osviittaa sijoittajan kokemuksesta. Jos ei muuta, se on todiste siitä, että henkilö on todella onnistunut sijoituksissaan. Toisin kuin monissa muissa sosiaalisissa verkostoissa, voit nähdä käyttäjien salkut ja niiden kehityksen, mikä lisää merkittävästi uskottavuutta. Muut käyttäjät eivät kuitenkaan koskaan näe, kuinka paljon rahaa sinulla on, vaan ainoastaan omistamasi osakkeet ja rahastot, ja salkkusi prosentuaalisen kehityksen.

Etkö puhu ruotsia, norjaa tai tanskaa? Nemas problemas.

Koska yhteisö koostuu käyttäjistä kaikkialta Pohjoismaista, olemme kehittäneet automaattisen käännöstyökalun. Joskus käännökset voivat olla hieman kummallisia, mutta yleensä viestin ydin menee perille.

Löydä inspiraatiota menestymiseen.

Kaikki ovat tietenkin erilaisia, mutta sijoittajilla on yleensä yhteinen tavoite: menestyä sijoituksissa. Siksi kaipaamme inspiraatiota, uusia ideoita, trendejä, ja strategioita. Meillä on motivaatiota aloittaa, jatkaa sijoittamista ja olla luovuttamatta, vaikka tilin saldo on punaisella. Silloin palaute, uudet ideat tai vinkit ovat korvaamattomia. Siinä on Sharevillen hienous, me kaikki haluamme menestyä sijoituksissamme, mutta meillä on eri tavat päästä tavoitteeseen. Jakamalla tietoa, ajatuksia ja viisautta muiden kanssa, tulee inspiraatio kaupan päälle. Ehkä inspiraatio onkin ratkaisu useimpiin asioihin, se on vain löydettävä. Siis onnea matkaan!

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki