1.1.2020 lanseerattu verotehokas tilityyppi, osakesäästötili (OST), on herättänyt erittäin suurta kiinnostusta suomalaisten yksityissijoittajien keskuudessa: osakesäästötilejä on avattu pelkästään Nordnetissä jo yli 115 000. Myös kaupankäynti uudella tilityypillä on alkanut vilkkaana. Moni sijoittaja kuitenkin miettii edelleen, mihin sijoittaa osakesäästötilillä. Tähän meillä ei ole antaa suoraa vastausta, mutta voimme tarjota dataa sijoituskohteiden analysoinnin tueksi.
Se, että osake on suosittu, ei tietenkään tarkoita, että kyseessä olisi hyvä sijoituskohde, mutta se kertoo kuitenkin yksityissijoittajien kollektiivisesta näkemyksestä osakkeiden paremmuudesta. Parhaimmillaan tällaiset listat voivat toimia hyvänä aloituspisteenä sijoituskohteiden analysointiin.
Mihin sijoittaa osakesäästötilillä? Näin asiakkaamme sijoittavat!
Koostimme alle asiakaskuntamme omistetuimmat osakesäästötilisijoitukset markkinoittain – listoilta voit siis saada ideoita myös osakesäästötilisi kansainväliseen hajauttamiseen!
🇫🇮 Omistetuimmat Helsingin pörssin osakkeet osakesäästötileillä:
- Fortum
- Sampo (lue lisää Sammosta sijoituskohteena)
- Finnair
- Wärtsilä
- Nordea
- Nokia
- Neste
- UPM-Kymmene
- KONE
- Metso Outotec
🇺🇸 Omistetuimmat USA:ssa listatut osakkeet osakesäästötileillä:
🇨🇦 Omistetuimmat kanadalaiset osakkeet osakesäästötileillä:
🇸🇪 Omistetuimmat Tukholman pörssin osakkeet osakesäästötileillä:
🇳🇴 Omistetuimmat Oslon pörssin osakkeet osakesäästötileillä:
🇩🇰 Omistetuimmat Kööpenhaminan pörssin osakkeet osakesäästötileillä:
🇩🇪 Omistetuimmat Xetrassa listatut osakkeet osakesäästötileillä:
Tärkeä huomio lähdeveroista: etenkin korkean lähdeverotuksen maissa (Saksa, Norja ja Tanska) sijoittajan kannattaa kiinnittää huomiota osakkeen osingonmaksuprofiiliin ennen sijoituspäätöksen tekemistä, koska osakesäästötilille (OST) maksetuista osingoista perittyjä lähdeveroja ei hyvitetä verotuksessa vastaavasti kuin arvo-osuustilin (AOT) puolella. Käytännössä näihin maihin listattuihin osakkeisiin sijoittaessa kannattaa siis suosia matalan osinkotuoton kasvuyhtiöitä korkean osinkotuoton yhtiöiden sijaan, jos haluaa minimoida “verohävikin”. Myös esimerkiksi Telia lukeutuu verohävikkiä tuottaviin osakkeisiin, koska sen pääkonttori on Ruotsissa. Lue lisää aiheesta täältä.
Katso myös:
- Näin maksimoit verohyötysi osakesäästötilillä
- Tällainen on tyypillinen osakesäästötilin avaaja
- Lue lisää osakesäästötilistä ja avaa omasi
Artikkelin osakelistat ovat 11.1.2021 tilanteen mukaiset. Listat on koostettu tiettyä osaketta omistavien asiakkaiden määrän mukaan. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.
Hyvä vielä muistaa sekin, että hankintameno-olettamaa ei voi käyttää osakesäästötilillä. Jos ideana on pitkäaikainen hankintameno-olettamaan AO-tilillä oikeuttava kasvuosakkeeseen sijoittaminen, kannattaa totisesti laskea kumpi on lopulta verotehokkaampi.
Eikä Ranen (suomen osskesäästäjät)
hankitamenoja, kuten sijoituskirjallisuus,
atk-menot EI SAA VÄHENTÄÄ VUOSIKULUINA.
Mitä mieltä muut ovat? Pörssisäätiö ei
ottanut kantaa.
Jos haluat onnistua sijoittamisessa, sinun on harkittava kryptovaluutta kuten bitcoin. Päiväkauppaa ja ehdotan teille kauppaa Sarah Bartonin kanssa. Olen tehnyt sitä reilusti yli vuoden ja pärjään hyvin. Voit tavoittaa hänet sähköpostitse, Sarahtrader101 @ gmail.com