Siirry pääsisältöön

Mihin sijoittaa osakesäästötilillä? Katso asiakkaidemme suosikkiosakkeet.

1.1.2020 lanseerattu verotehokas tilityyppi, osakesäästötili (OST), on herättänyt erittäin suurta kiinnostusta suomalaisten yksityissijoittajien keskuudessa: osakesäästötilejä on avattu pelkästään Nordnetissä jo yli 200 000. Myös kaupankäynti uudella tilityypillä on alkanut vilkkaana. Moni sijoittaja kuitenkin miettii edelleen, mihin sijoittaa OSTinsa kautta. Tähän meillä ei ole antaa suoraa vastausta, mutta voimme tarjota dataa sijoituskohteiden analysoinnin tueksi.

Se, että osake on suosittu, ei tietenkään tarkoita, että kyseessä olisi hyvä sijoituskohde, mutta se kertoo kuitenkin yksityissijoittajien kollektiivisesta näkemyksestä osakkeiden paremmuudesta. Parhaimmillaan tällaiset listat voivat toimia hyvänä aloituspisteenä sijoituskohteiden analysointiin.

Mihin sijoittaa osakesäästötilillä? Näin asiakkaamme sijoittavat!

Koostimme alle asiakaskuntamme omistetuimmat osakesäästötilisijoitukset markkinoittain – listoilta voit siis saada ideoita myös osakesäästötilisi kansainväliseen hajauttamiseen.

🇫🇮 Omistetuimmat Helsingin pörssin osakkeet osakesäästötileillä:

 1. Sampotylsyys on hyvästä (mainos)
 2. Fortum
 3. Nordea
 4. Finnairmoderni laatulentoyhtiö (mainos)
 5. KONE
 6. Nokia
 7. Neste
 8. Wärtsiläkestävää yhteiskuntaa älykkäällä teknologialla (mainos)
 9. Harvia
 10. Qt Group

🇺🇸 USA:

 1. Tesla
 2. Apple
 3. NIO ADR
 4. Microsoft
 5. GameStop
 6. Alibaba ADR
 7. Coca-Cola
 8. Meta Platforms (Facebook)
 9. AMD
 10. NVIDIA

→ Lue lisää Amerikkaan sijoittamisesta.

🇨🇦 Kanada:

 1. Voxtur Analytics
 2. Global Atomic Corporation
 3. Oroco Resource Corp
 4. Sprott Physical Uranium Trust
 5. Aurora Cannabis

🇸🇪 Ruotsi:

 1. Volvo Car AB
 2. Nordnet AB
 3. Evolution
 4. Smart Eye
 5. Investor B

🇳🇴 Norja:

 1. Norwegian Air Shuttle
 2. Nel
 3. Zaptec
 4. AutoStore
 5. Kahoot!

🇩🇰 Tanska:

 1. Vestas Wind Systems
 2. Novo Nordisk
 3. Ørsted
 4. Danske Bank
 5. SAS

🇩🇪 Saksa:

 1. Tesla ADR
 2. Alibaba ADR
 3. Volkswagen
 4. Lufthansa
 5. TUI AG

🇬🇧 Englanti:

 1. Shell
 2. Rio Tinto
 3. Unilever
 4. Rolls-Royce Holding
 5. BP

Tärkeä huomio lähdeveroista: etenkin korkean lähdeverotuksen maissa (Saksa, Norja ja Tanska) sijoittajan kannattaa kiinnittää huomiota osakkeen osingonmaksuprofiiliin ennen sijoituspäätöksen tekemistä, koska osakesäästötilille maksetuista osingoista perittyjä lähdeveroja ei hyvitetä verotuksessa vastaavasti kuin arvo-osuustilin (AOT) puolella. Käytännössä näihin maihin listattuihin osakkeisiin sijoittaessa kannattaa siis suosia matalan osinkotuoton kasvuyhtiöitä korkean osinkotuoton yhtiöiden sijaan, jos haluaa minimoida “verohävikin”. Myös esimerkiksi Telia lukeutuu verohävikkiä tuottaviin osakkeisiin, koska sen pääkonttori on Ruotsissa. Lue lisää aiheesta täältä.

Katso myös:

Artikkelin osakelistat ovat 31.8.2022 tilanteen mukaiset. Listat on koostettu kutakin osaketta omistavien asiakkaiden määrän mukaan. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

3 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
20.09.2020 13:00

Hyvä vielä muistaa sekin, että hankintameno-olettamaa ei voi käyttää osakesäästötilillä. Jos ideana on pitkäaikainen hankintameno-olettamaan AO-tilillä oikeuttava kasvuosakkeeseen sijoittaminen, kannattaa totisesti laskea kumpi on lopulta verotehokkaampi.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
18.10.2020 15:35

Eikä Ranen (suomen osskesäästäjät)
hankitamenoja, kuten sijoituskirjallisuus,
atk-menot EI SAA VÄHENTÄÄ VUOSIKULUINA.
Mitä mieltä muut ovat? Pörssisäätiö ei
ottanut kantaa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
06.05.2021 16:33

Totta. Ja osingot moni haluaa käyttöönsä. Jos on tappioita, nekin saa usein verottomina jos jaksaa odottaa verojen palautuksia..Kulujakaan ei saa vähentää.Mietinnän paikka.