Mihin sijoittaa osakesäästötilillä? Katso asiakkaidemme suosikkiosakkeet.

1.1.2020 lanseerattu uusi verotehokas tilityyppi, osakesäästötili (OST), on herättänyt erittäin suurta kiinnostusta suomalaisten yksityissijoittajien keskuudessa: osakesäästötilejä on avattu pelkästään Nordnetissä jo yli 80 000. Myös kaupankäynti uudella tilityypillä on alkanut vilkkaana. Moni sijoittaja kuitenkin miettii edelleen, mihin sijoittaa osakesäästötilillä. Tähän meillä ei ole antaa suoraa vastausta, mutta voimme tarjota dataa sijoituskohteiden analysoinnin tueksi.

Se, että osake on suosittu, ei tietenkään tarkoita, että kyseessä olisi hyvä sijoituskohde, mutta se kertoo kuitenkin yksityissijoittajien kollektiivisesta näkemyksestä osakkeiden paremmuudesta. Parhaimmillaan tällaiset listat voivat toimia hyvänä aloituspisteenä sijoituskohteiden analysointiin.

Mihin sijoittaa osakesäästötilillä? Näin asiakkaamme sijoittavat!

Koostimme alle asiakaskuntamme omistetuimmat osakesäästötilisijoitukset markkinoittain – listoilta voit siis saada ideoita myös osakesäästötilisi kansainväliseen hajauttamiseen!

🇫🇮 Omistetuimmat Helsingin pörssin osakkeet osakesäästötileillä:

 1. Fortum
 2. Sampo (lue lisää Sammosta sijoituskohteena)
 3. Wärtsilä
 4. Finnair
 5. Nordea
 6. Neste
 7. Nokia
 8. UPM
 9. Nokian Renkaat
 10. Metso-Outotec

🇺🇸 Omistetuimmat USA:ssa listatut osakkeet osakesäästötileillä:

 1. Apple
 2. Tesla
 3. Microsoft
 4. Coca-Cola Co.
 5. AMD
 6. Nikola Co.
 7. NVIDIA
 8. Berkshire Hathaway B
 9. Amazon
 10. Alphabet (GOOGL + GOOG)

🇨🇦 Omistetuimmat kanadalaiset osakkeet osakesäästötileillä:

 1. Aurora Cannabis
 2. Dynacert
 3. Canopy Growth
 4. Aphria
 5. Global Atomic Corp

🇸🇪 Omistetuimmat Tukholman pörssin osakkeet osakesäästötileillä:

 1. Scandic Hotels Group
 2. Smart Eye
 3. AstraZeneca
 4. PowerCell Sweden
 5. Aspire Global

🇳🇴 Omistetuimmat Oslon pörssin osakkeet osakesäästötileillä:

 1. Norwegian Air Shuttle
 2. NEL
 3. Nordic Mining
 4. Kongsberg Automotive
 5. Mowi

🇩🇰 Omistetuimmat Kööpenhaminan pörssin osakkeet osakesäästötileillä:

 1. Vestas Wind Systems
 2. Danske Bank
 3. Novo Nordisk
 4. Orsted
 5. Astralis Group

🇩🇪 Omistetuimmat Xetrassa listatut osakkeet osakesäästötileillä:

 1. Tesla ADR
 2. Airbus
 3. Royal Dutch Shell
 4. Lufthansa
 5. Wirecard

Tärkeä huomio lähdeveroista sijoittajille, jotka miettivät mihin sijoittaa osakesäästötilillä: etenkin korkean lähdeverotuksen maissa (Saksa, Norja ja Tanska) sijoittajan kannattaa kiinnittää huomiota osakkeen osingonmaksuprofiiliin ennen sijoituspäätöksen tekemistä, koska osakesäästötilille (OST) maksetuista osingoista perittyjä lähdeveroja ei hyvitetä verotuksessa vastaavasti kuin arvo-osuustilin (AOT) puolella. Käytännössä näihin maihin listattuihin osakkeisiin sijoittaessa kannattaa siis suosia matalan osinkotuoton kasvuyhtiöitä korkean osinkotuoton yhtiöiden sijaan, jos haluaa minimoida “verohävikin”. Myös esimerkiksi Telia lukeutuu verohävikkiä tuottaviin osakkeisiin, koska sen pääkonttori on Ruotsissa. Lue lisää aiheesta täältä.

Katso myös:

Artikkelin osakelistat ovat 24.9.2020 tilanteen mukaiset. Listat on koostettu tiettyä osaketta omistavien asiakkaiden määrän mukaan. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
3 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
muistuttaja
muistuttaja
20.09.2020 13:00

Hyvä vielä muistaa sekin, että hankintameno-olettamaa ei voi käyttää osakesäästötilillä. Jos ideana on pitkäaikainen hankintameno-olettamaan AO-tilillä oikeuttava kasvuosakkeeseen sijoittaminen, kannattaa totisesti laskea kumpi on lopulta verotehokkaampi.

Pauli
Pauli
Vastaa  muistuttaja
18.10.2020 15:35

Eikä Ranen (suomen osskesäästäjät)
hankitamenoja, kuten sijoituskirjallisuus,
atk-menot EI SAA VÄHENTÄÄ VUOSIKULUINA.
Mitä mieltä muut ovat? Pörssisäätiö ei
ottanut kantaa.

edgar
edgar
07.10.2020 14:59

Jos haluat onnistua sijoittamisessa, sinun on harkittava kryptovaluutta kuten bitcoin. Päiväkauppaa ja ehdotan teille kauppaa Sarah Bartonin kanssa. Olen tehnyt sitä reilusti yli vuoden ja pärjään hyvin. Voit tavoittaa hänet sähköpostitse, Sarahtrader101 @ gmail.com