Siirry pääsisältöön

Lauralle sijoittaminen on keino vaurastua ja mahdollistaa perheelle tärkeitä asioita

Olen Laura Sanguinetti ja toimin Nordnet Liv Suomen Business Managerina. Vastaan tuotteidemme ja liiketoimintamme kehittämisestä, laadusta sekä hallinnosta.

Kuulun Nordnet Female Networkin projektiryhmään, joka on minulle tärkeä ja mieluinen projekti. Niin kauan kuin sukupuolten välillä on merkittävää kuilua esimerkiksi sijoittamisen suhteen, on tärkeää kannustaa naisia sijoittamisen pariin ja verkostoitumaan asian tiimoilta.

Minulle sijoittaminen on mielekäs harrastus sekä keino vaurastua. Se mahdollistaa itselleni ja perheelleni tärkeitä asioita. Minulla on ollut joitakin osakkeita jo melko nuoresta, mutta aktiivisen omatoimisen sijoittamisen aloitin rahastoilla ja osakkeilla yliopisto-opiskeluiden aikana. Sijoittamiseni ei tuolloin vielä ollut tavoitteellista, eikä minulla ollut kunnollista tietämystä markkinoista tai niiden toiminnasta.

Ostettuamme ensimmäisen oman asunnon, kiinnostuin todella sijoittamisesta ja siitä, millä kaikilla tavoilla voi oikeastaan sijoittaa ja säästää. Se oli mahtava ahaa-elämys, jonka muistan vieläkin. Siitä lähtien olen ollut aktiivinen sijoitustietojeni kehittämisessä ja laitan kaiken ylimääräisen rahan työskentelemään puolestani.

Yleisimmät vaihtoehdot sijoittamiseen ovat arvo-osuustili, osakesäästötili ja sijoitusvakuutus, joka on uusi tulokas salkussani.

Sijoitusvakuutuksessa ei ole talletuskattoa ja sijoituskohteiden vaihtaminen on mahdollista ilman välittömiä veroseuraamuksia. Eli verotus realisoituu vasta kun nostat varoja ulos. Nordnet Sijoitusvakuutuksessa voi sijoittaa laajasti erilaisiin arvopapereihin – lähes kaikkiin Nordnetin palvelusta löytyviin rahastoihin ja tietyillä säännellyillä markkinapaikoilla listattuihin ETF:iin sekä listattuihin osakkeisiin ja merkintäoikeuksiin.

Juuri nyt salkkuni omistuksista on noin 60 % indeksirahastoissa ja 40 % osakkeissa. Näiden lisäksi minulla on kaksi asuntoa, joista omistan 50 %.

Tällä hetkellä en halua sijoituksissani ottaa kovin suurta riskiä. Minulla ei myöskään ole kovin paljoa aikaa tarkastella ja perehtyä yksittäisiin yhtiöihin, joten siirrän pikkuhiljaa salkkuni painoa-arvoa vielä enemmän indeksirahastoihin.

Säästöasteeni, eli kuinka paljon palkastani menee kuukausittain säästöön ja sijoituksiin, on tällä hetkellä melko suuri, kun otetaan huomioon asuntolainojen lyhennys, kuukausisäästö rahastoihin, lapseni salkku sekä erillinen puskurisäästötili. Siirrän siis melko lailla kaiken ylimääräisen ostopäätöksen tulevaisuuteen ja laitan rahani tuottamaan.

Olen etuoikeutettu siinä, että saan työni puolesta seurata markkinoita ja työskennellä todella kirkkaiden asiantuntijoiden kanssa, joilta opin valtavasti uutta. Tämän lisäksi lenkillä käydessäni tykkään kuunnella politiikkaan tai sijoittamiseen liittyviä podcasteja, joista saa hyviä vinkkejä ja ideoita omaan sijoittamiseen ja katseen avartamiseen. Kuulun myös erilaisiin kerhoihin ja klubeihin, joissa keskustellaan sijoittamisesta – nyt uusimpana Nordnet Female Network – tervetuloa mukaan!

Lisää inspiroivia sijoittajatarinoita naisilta sekä muita kiinnostavia sijoitussisältöjä saat säännöllisesti sähköpostiisi liittymällä Nordnet Female Networkiin (luonnollisesti maksutta).

Laura Sanguinetti
Laura Sanguinetti

Kirjoittaja on Nordnet Livsforsikring Suomen sivuliikkeen Business Manager.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Sijoittajan tulee huomioida, että historiallinen tai simuloitu kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan.

Sijoitusvakuutuksen myöntää Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike. Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike myy sijoitusvakuutusta Nordnet Bank AB Suomen sivuliikkeen avulla.


Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki