Siirry pääsisältöön

Kullan hinta nousussa – jatkuuko nousutrendi?

Jalometalleja ja erityisesti kultaa on perinteisesti pidetty turvasatamana epävarmoina aikoina. Koronapandemia, Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan kärjistyminen, matalat korot ja keskuspankkien rahan printtaaminen ovat tärkeimpiä syitä, joiden vuoksi kullan hinta ja kiinnostus kultaa kohtaan ovat nousseet viime aikoina.

”Lyhyellä aikavälillä Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota on kirittänyt kullan hinnan nousua. Kiinnostus kultaa kohtaan on ollut kasvussa jo kauan, koska monet uskovat, että matalat korot ja jatkuva keskuspankkien elvytys yhdessä geopoliittisten epävarmuuksien kanssa tulevat hyödyttämään kultaa jatkossakin”, kommentoi Gold Newsletterin toimittaja Brian Lundin Marketwatch-uutissivustolla.

Kullan hinnan kehitys

Kullan hinnan nousu on houkuttanut monia sijoittajia mukaan.

Kullan hinnan nousu ja kiinnostus kultaan sijoituskohteena näkyy selvästi myös Nordnetin kaupankäyntitilastoissa. Usean kullan tuotantoon keskittyneen yrityksen omistajamäärät ovat kasvaneet huomattavasti.

Suosituimmat kultatuottajien osakkeet

NimiMaaMarkkina-arvoTuotto vuoden alusta
Barrick GoldKanada43 mrd. CAD+ 34,56 %
Agnico Eagle MinesKanada 18 mrd. CAD+ 43,74 %
Kirkland Lake GoldKanada 13 mrd. CAD+70,20 %
Kinross GoldKanada 8 mrd. CAD+42,05 %

Omistetuimmat ulkomaiset kultatuottajat Nordnetin asiakkaiden keskuudessa 19.8.2019

Yksittäisten osakkeiden ohella kultaan voi sijoittaa myös ostamalla pörssilistattuja ETF-rahastoja, jotka seuraavat koko toimialan (kullantuottajat) tai itse raaka-aineen, kullan hinnan kehitystä. Tässä kategoriassa sijoittajien kiinnostuksen on herättänyt ETF nimeltään ETF Physical Swiss Gold. Tämä ETF seuraa kullan kehitystä ja omistaa myös sijoituksia vastaavan fyysisen kullan. Fyysinen kulta on talletettuna holvissa, mikä tarjoaa paremman suojan sinulle sijoittajana. Tämän ETF:n omistajien lukumäärä on peräti viisinkertaistunut vuodenvaihteesta.

Suosituimmat kulta-ETF:t

NimiSijoituskohde
ETFS Physical Swiss Gold Fyysinen kulta
ETFS Physical Gold Fyysinen kulta

Omistetuimmat kulta-ETF:t Nordnetin asiakkaiden keskuudessa.

Hyödynnä kullan hinnan kehitys molempiin suuntiin

Kultaoptimisteja on paljon, mutta jotkut ovat myös skeptisiä sen suhteen, että kullan hinta jatkaisi vahvaa nousutrendiään. Pörssilistatuilla Nordnet Markets -tuotteilla sinulla on mahdollisuus tehdä voittoa myös laskeviin kursseihin. Markets-tuotteilla saat myös vipua sijoituksellesi X1–X35. Välityspalkkiot kaikissa Nordnet Markets -tuotteissa ovat 0 € (koskee yli 100 € kauppoja). Löydät kultatuotteita Kulta-hakusanalla Nordnetin palvelusta. Huomioi, että etenkin korkean vipukertoimen tuotteisiin liittyy korkea riski koko sijoitetun pääoman menettämisestä treidin mennessä pieleen, joten tutustu tuotteisiin huolella ennen mahdollista sijoituspäätöstä.

Katso myös #rahapodi 170: Sijoittaisinko kultaan?

Mitä mieltä olet kullan hinnan kehityksestä? Miten hyödynnät näkemyksesi pörssissä? Liity Sharevillen kultakeskusteluryhmään tai jätä näkemyksesi kommenttina alle!

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille.den sinulle.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit