Siirry pääsisältöön

Sijoittajan verotus – älä tee näitä virheitä | Matkalla massimaisteriksi

Sijoittamisen perusteet alkavat jo olla hallussa, mutta palapelistä puuttuu vielä pari tärkeää palasta. Matkalla massimaisteriksi -sarjan tuoreimmassa jaksossa käsitellään sijoittajan verotusta sekä arvo-osuustilin ja osakesäästötilin eroja niin verotuksen kuin mahdollisten sijoituskohteidenkin kannalta. Kumpi kannattaa valita – AOT vai OST? Kuinka paljon verokarhu haukkaa sijoitusten tuotosta? Mikä on luovutusvoitto tai -tappio? Entä osinkojen verotus tai osakesäästötilin erikoisuudet verotuksen osalta? Kaisa Vanha-Perttula johdattaa katsojat verotuksen saloihin ja jakaa tarinansa verokommelluksiin liittyen!

Nordnetin ja Suomen Osakesäästäjien Matkalla massimaisteriksi -videosarjassa käydään kahdeksan jakson aikana läpi sijoittamisen tärkeimmät konseptit niin, että ne on helppo ymmärtää myös ilman aiempaa kokemusta sijoittamisesta. Katsottuasi videosarjan tiedät mitä ovat osakkeet, rahastot ja ETF:t, miksi sijoittamisen aloittaminen kannattaa, mikä tilityyppi kannattaa valita ja minkälainen sijoitusstrategia sopii parhaiten juuri sinulle.

Tärkeää tietoa riskeistä

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.