Siirry pääsisältöön

Sijoittajan veroilmoitus – 3 vinkkiä

Saat henkilöasiakkaan esitäytetyn veroilmoituksen maalis–huhtikuussa 2021. Jos veroilmoitus on kunnossa eikä siinä ole korjattavaa, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Nordnet on ilmoittanut verottajalle vuoden aikana syntyneet luovutusvoitot sekä -tappiot, välityspalkkiot, maksetut osingot ja ennakkopidätykset, vuoden lopussa olleet kotimaiset omistukset sekä mahdolliset sijoituslainan korot. Sinun tulee siis vain tarkistaa, että veroilmoituksessa näkyvät tiedot ovat oikein ja täydentää vähennykset, mahdolliset ulkomaalaiset omistukset sekä tietyt rahasto-omistukset vuoden lopussa.

Jos veroilmoitus vaatii korjattavaa, määräpäivä on joko 4.5., 11.5. tai 18.5.2021. Päivän näet omasta veroilmoituksestasi ja OmaVerosta. Yrittäjien määräpäivä oli 1.4.

1: Muista vähentää sijoitustoimintaan liittyvät kulut.

Välityspalkkiot ovat mukana niissä hankinta- ja myyntihinnoissa, jotka Nordnet on raportoinut verottajalle. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että olet muistanut vähentää veroilmoituksella kaikki muut sijoitustoimintaan suoraan liittyvät kulut: esimerkiksi vuoden aikana hankkimasi sijoituskirjallisuuden ja osakeanalyysipalveluiden kuukausimaksut.

Riippuen sijoitustoimintasi laajuudesta voit tehdä muitakin vähennyksiä, kuten työhuonevähennyksen. Katso verottajan ohjeet työhuonevähennyksen määrittämiseen. Myös esimerkiksi internet-yhteydestä ja vuoden aikana ostetusta uudesta tietokoneesta voi tehdä vähennyksiä, jos niiden käytöllä on ollut osansa sijoitustoiminnassa. Katso Sijoitustieto.fi:n koostama tarkempi listaus sijoittajan verovähennyskelpoisista kuluista tästä.

2: Tarkista lainojen korkovähennykset.

Ilmoitamme verottajalle verovuonna kertyneet luottokorot, mikäli sinulla on ollut luottolimiittiä käytössä. Lainan käyttötarkoitus ilmoitetaan sijoitustoiminnan tulonhankkimisvelkana. Mikäli luottohakemuksessa ilmoitettu lainan käyttötarkoitus on muuttunut (eli olet nostanut luottoa salkusta ulos), ilmoita muuttunut käyttötarkoitus suoraan verottajalle. Suosittelemme tarkastamaan veroilmoituksesta, että luottokorot on ilmoitettu oikein.

3: Näin löydät veroilmoituksen kannalta oleelliset tiedot Nordnetin palvelusta.

Katso myös: