Siirry pääsisältöön

Aktiivisimmat kirjoittajat

Jukka Oksaharju

Osakestrategi, Nordnet Suomi
362 kirjoitusta

Blogini aiheet: sijoitustoimintaan liittyvät ajattomat teemat, markkinoilla ilmenevät erikoistilanteet sekä kansainväliset sijoituskohteet osana salkun hajautusta.

Minut tavoittaa: jukka.oksaharju@nordnet.fi

Nordnet

Nordnetin työntekijät
797 kirjoitusta

Ota meidät seurantaan Nordnet Blogissa, sosiaalisessa mediassa ja tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla sijoittamisen uusimmista tuulista!

Martin Paasi

Talousasiantuntija
278 kirjoitusta

Olen Nordnetin talousasiantuntija. Esitän Nordnetista riippumattomia mielipiteitä taloudesta, sijoittamisesta ja muista ajankohtaisista aiheista, joista toivon olevan apua omaa taloudellista riippumattomuutta tavoitteleville, arkipäivän sankareille.

Aikaisemmin olen toiminut Amanda Capitalin, East Capitalin ja Seligson Rahastoyhtiön toimitusjohtajana. Omakohtaista kokemusta minulla on muun muassa osakevälityksestä, portfolioanalyysista, salkunhoitajuudesta, pääomasijoittamisesta, ongelmalainarahaston aloitteesta, rahoitusmarkkinoista ja yritysjärjestelyistä.

Suvi Tuppurainen

Nordnet Suomen maajohtaja
170 kirjoitusta

Nordnet Suomen maajohtaja joulukuusta 2016. Toiminut aikaisemmin Nordnetillä myynti- ja markkinointijohtajana sekä asiakkuusjohtajana. Aloitti nuorena opiskelijana vuonna 1998 bäkkärihommissa ja toiminut alalla siitä lähtien, mm. osakemeklarina eQ Pankissa.

Lisää kirjoittajia

Aissa Paronen

Bloggaaja
7 kirjoitusta

Olen maailmaa kiertävä haaveilija, kauppatieteiden maisteri, markkinoinnin ammattilainen, osakesäästäjä ja bloggaaja. Kirjoitan säästämisestä ja sijoittamisesta keinona toteuttaa unelmiaan.

Antti Hyppänen

Yrittäjä
7 kirjoitusta

Kirjoittaja on yrittäjä, joka seuraa päivittäin kryptovaluuttoja. Kiinnostuksen kohteena ovat erityisesti myös Yhdysvaltain osakemarkkinat sekä jalometallit. ”Omat sijoitukseni ovat luonteeltaan buy & hold, en harrasta aktiivista treidausta.”

Henri Huovinen

analyytikko, Osakesäästäjien Keskusliitto ry
1 kirjoitusta

Blogini aiheet: Osakemarkkinoiden ajankohtaiset teemat, sijoitusstrategiat, Suomen ja kansainväliset osakemarkkinat

Analysoin markkinoita tyypillisesti nk. top-down-lähestymistavan kautta. Tarkastelen osakemarkkinoita suhteessa muiden omaisuusluokkien tuotto-odotuksiin ja riskeihin.

Olen kiinnostunut makrotalouden ajurien lisäksi osakemarkkinoiden hinnoittelusta. Yhtiökohtaisissa valinnoissa painotan arvostustason lisäksi yhtiön kilpailuetuja, tulevaisuuden näkymiä sekä toimialan houkuttelevuutta.

Ilja Ripatti

Salkunhoitaja
1 kirjoitusta

Olen sijoittamisesta ja rahoitusmarkkinoista kiinnostunut ekonomi. Sijoittamisesta kiinnostuin jo hyvin nuorella iällä ja teinkin ensimmäisen osakesijoitukseni 12-vuotiaana, vaikkei kumpikaan vanhemmistani ollut kiinnostunut sijoittamisesta. Kauppatieteet tuntui opiskelualana luonnolliselta valinnalta ja työskentelen nykyään rahoitusalalla.

Jeremias Makkonen

Content Producer
9 kirjoitusta

Päivisin Nordnet Suomen sisällöntuottaja, iltaisin sijoitusbloggaaja ja osakepoimija. Sijoittamisen tavoitteena löytää kannattavasti kasvavia yhtiöitä kohtuuhintaan.

Jukka Lepikkö

Ammattitreidaaja ja yksityissijoittaja
49 kirjoitusta

Ammattitreidaaja, yksityissijoittaja ja yrittäjä.

Olen tehnyt aktiivista päiväkauppaa vuodesta 2007 lähtien osakkeilla, valuutoilla, hyödykkeillä, optioilla ja muilla viputuotteilla. Tavoitteenani on lisätä tietoutta treidaamisesta sekä opettaa sijoittajille, kuinka markkinaliikkeitä voi hyödyntää lyhyemmällä aikavälillä käyttäen hyväksi mm. teknistä analyysiä, sijoittajasentimenttiä sekä makroindikaattoreita.

Olen aikaisemmin toiminut Nordnetissa sijoitusasiantuntijana vuosina 2018–2020.

Kim/Tom Lindström

Sijoittaja/kirjailija
93 kirjoitusta

Kim Lindström teki ensimmäiset pörssisijoituksensa 1960-luvun lopulla. Omiin analyyseihin perustuva kurinalainen sijoitusstrategia on siitä lähtien tuottanut hänelle harrastuksen ja taloudellisen riippumattomuuden.

Kim ja poikansa Tom Lindström kirjoittavat Nordnet Blogissa mm. pörssin ilmiöistä ja ajankohtaisista pörssiyrityksistä.

Lauri Ruosteenoja

BLOGGARI
10 kirjoitusta

Enimmäkseen humanisti, jonkin verran yhteiskuntatieteilijä, ei ollenkaan kauppatieteilijä.

Miska Lahti

Rahoituksen opiskelija
3 kirjoitusta

30-vuotias aktiviinen piensijoittaja. Pokeriammattilainen. Rahoituksen opiskelija. Elämän ja osakkeiden analyytikko. Markkinapsykologiasta ja behavioristisesta sijoittamisesta kiinnostunut.

Kasuaalimpaa ja kevyempää kirjoittelua löytyy sijoitustiedon blogistani.
https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/sijoitusblogit/aloittelevan-analyytikon-ajatuksia

Nordnetblogiin kirjoitan huolitellumpia artikkelimuotoisia kirjoitelmia.

nuoretos

Verkosto nuorille osakesäästäjille
4 kirjoitusta

Nuoret osakesäästäjät on verkosto, joka on tarkoitettu enintään 30-vuotiaille sijoittamisesta ja oman taloutensa edistämisestä kiinnostuneille nuorille. Nuoret Osakesäästäjät on toiminut omana verkostonaan Osakesäästäjien Keskusliiton yhteydessä nyt reilun vuoden.

Katja ja Raoul kuuluvat Nuoriin osakesäästäjiin, ja tulevat jatkossa avaamaan ajatuksiaan rahasta, sijoittamisesta ja muista oman talouden hallintaan liittyvistä asioista Nordnet Blogissa #NytPuhutaanRahasta-teeman alla.

Katjalla sijoittamiseen ja raha-asioihin liittyvät asiat ovat vuosien mittaan kehittyneet harrastuksesta ammatiksi.

“Minulla on ollut onni, että isä on opettanut näitä asioita lapsena. Talousasioista huolehtiminen on vähän kuin liikunta. Jokaisen on sitä oman hyvinvointinsa johdosta tehtävä, mutta jollekin sijoittamisesta tulee isompi himo.

Kiinnostus näihin asioihin ei ole maaseudulla hevostallilla kasvaneelle nuorelle mitenkään itsestään selvää. Menin aikoinaan oikikseen, kun en oikein tiennyt, mitä elämältä halusin. Pankkialan opiskeluaikaisten osa-aikatöiden ja valmistumisen jälkeinen työskentely rahastoyhtiössä kuitenkin sytytti isomman kipinän. Tätä nykyä teen töitä sijoittamiseen liittyvän juridiikan parissa. Finanssiala on kansainvälinen ympäristö, jolla on suuri yhteiskunnallinen merkitys ja jossa asioita tapahtuu hurjaa vauhtia.

Aluksi sijoittamisen tavoitteena on ollut oman asunnon hankinta ja saada opiskeluaikoina jotain pientä extraa. Tätä nykyä sijoittamiseni tarkoituksena on sivutienestien lisäksi vahva kiinnostus liike-elämään ja yritysten rooliin yhteiskunnassa.”

Raoul on kauppatieteiden opiskelija, osa-aikainen yrittäjä, Nuorten Osakesäästäjien aktiivi sekä yritysyhteisö Boost Turun rahastonhoitaja.

”Sijoittamisen aloitin varmaankin 16 ikävuoden tienoilla. Kiinnostukseni rahaa ja taloutta kohtaan on aina ollut suuri. Sitä kautta sijoittamisesta on tullut osa jokapäiväistä elämääni, vaikkakin olen hieman laiska seuraamaan pörssikursseja päivittäisellä tasolla. Oma sijoitusstrategiani on suhteellisen tylsä: osta ja pidä sekä painota indeksisijoittamista. Tavoitteenani on saada suomalaiset nuoret vaurastumaan ja muuttaa suomalaista kulttuuria raha-asioiden ympärillä.”

Blogissa tekstien aihealueet pyörivät sijoittamisen, rahan ja talouden ympärillä. Tavoitteena on tuoda nuorten ääntä esiin ja muutenkin käsitellä nuoria ja esimerkiksi opiskelijoita koskettavia jokapäiväisiä asioita.

onnellinen mies

Yksityissijoittaja & tuore isä
7 kirjoitusta

Olen ollut kiinnostunut sijoittamisesta niin pitkään kuin muistan. Pienenä, kun olin saanut kultapossun täyteen markkoja, kävin viemässä sen heti lähimpään Leoniaan. Täysi-ikäisenä menin pankkiin juttelemaan säästämisestä ja päätinkin laittaa siihen asti kertyneet säästöt kerralla sijoituksiin. Tämä tuntui hyvältä idealta kesällä 2008, mutta onneksi pankissa kerrottiin hajauttamisesta ja kolmasosa varoista jäi säästötilille. Tavoitteeksi onkin vuosien aikana tullut kerryttää varallisuutta sijoittamalla pitkässä juoksussa, eikä tähtäämällä pikavoittoihin.

Nyt on kuitenkin tullut tehtyä tähänastisen elämän ehdottomasti paras sijoitus. Meidän tytär syntyi jouluaattona 2019.

Tässä blogissa kerron, kuinka omalle lapselle tai lapsille voi sijoittaa, miksi niin haluan tehdä ja välillä saatan myös omista sijoituksistani puhua. Haluan antaa lukijoille ideoita, miten sijoittamisessa pääsee vauhtiin ja tarjoan mahdollisuuden seurata meidän vauvamme sijoitusten kehittymistä. Eihän se lopulta eroa kenelle sijoittaa, joten vaikka sinulla ei muksuja olisikaan, voit täällä seurata, miten salkkua lähdetään rakentamaan. Tavoitteena on rakentaa kestävä salkku niin sijoitus- kuin ympäristömielessä. Samallahan tässä luodaan meidän vauvallemme tulevaisuutta.

Muita kuin sijoituksiin liittyviä ajatuksia tulevalta isältä voit lukea blogistani: www.onnellinenmies.fi

Osakesäästäjät

Yhdistys
4 kirjoitusta

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa suomalaisia vaurastumaan. Tarjoamme sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja hyödyllisen tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa.

Visiossamme Suomi on omistusmyönteinen yhteiskunta.

osinkokuningas

bloggari, yksityissijoittaja
13 kirjoitusta

Olen kolmenkympin paremmalla puolella oleva toimistotyöntekijä Vantaalta. Palkkatuloista säästämällä ja osingot uudelleensijoittamalla tavoittelen kasvavaa osinkovirtaa.

Random Walker

Yksityissijoittaja ja sijoitusbloggaaja
37 kirjoitusta

Nordnetissa jatkan aikaisemmin Kauppalehdessä pitämääni Random Walker on the $treet -blogia, jonka välityksellä tarkoitukseni on kuvata sijoitusmatkaani osakemarkkinoiden mielenkiintoisessa maailmassa. Matkani kohti taloudellista vapautta pitää sisällään mm. ajankohtaisia kirjoituksia sijoittamisesta ja taloudesta yleisesti, syväluotaavia yritysanalyysejä erityisesti suomalaisista yhtiöistä, erilaisten sijoitusstrategioiden esittelyä, vaurastumisen psykologiaan liittyvää pohdiskelua ja oman salkkuni hallintaa koskevia merkintöjä.

SalkunRakentaja

verkkolehti
11 kirjoitusta

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

Sijoitustieto

sijoitustieto.fi
4 kirjoitusta

Sijoitustieto on sijoittajien verkkoyhteisö, joka tarjoaa lukijoilleen sijoitusaiheisia kolumneja, haastatteluja, blogeja sekä toimivan keskustelualustan. Sisällöntuotannosta vastaavat Sijoitustiedon kirjoittajat ja yhteistyökumppanit sekä sivuston käyttäjät itse.

Timo Tikkala

Yksityishenkilö
30 kirjoitusta

Kirjoittelen monipuolisesti eri aiheista liittyen talouteen ja sijoittamiseen. Pyrin valitsemaan aiheita tai näkökulmia, jotka ovat mediassa harvemmin esillä.

Kirjoitukset perustuvat henkilökohtaisiin mielipiteisiin, eivätkä ne sisällä sijoitussuosituksia.

Tuomo Saarnio

Yksityissijoittaja
32 kirjoitusta

Arvosijoittaminen, syvästi aliarvostetut osakkeet, globaali sijoittaminen ja erikoistilanteet

Vesa Korpela

Lakiasiain johtaja, varatuomari
31 kirjoitusta

Olen Veronmaksajain Keskusliitton lakiasiain johtaja.

Vieraskynä

vieraileva kirjoittaja
116 kirjoitusta

Nordnet Blogissa julkaistaan toisinaan myös vierailevien tähtien kirjoituksia. Vierailijoina voi olla esimerkiksi asiantuntijoita rahastoyhtiöistä.

Yhteistyökumppani

Yhteistyökumppaniemme kirjoituksia
22 kirjoitusta

Tämän profiilin alla kirjoittavat Nordnetin yhteistyökumppanit.