Siirry pääsisältöön

Haastattelussa Kaisa Alamäki: “Vakuutussäästäminen sopii hyvin monenlaiselle sijoittajalle”

Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike suunnittelee sijoitusvakuutuksen tuomista markkinoille lähikuukausien aikana. Haastattelimme sivuliikkeen johtajaa Kaisa Alamäkeä sijoitusvakuutuksista ja vakuutussäästämisestä. Alamäki antoi myös omat vinkkinsä muille sijoittajille. Lue tai kuuntele haastattelu.

Kuka olet ja mikä on roolisi Nordnetissä?

Nimeni on Kaisa Alamäki ja toimin Nordnetin norjalaisen henkivakuutusyhtiön Suomen sivuliikkeen johtajana. Olen tehnyt töitä finanssialalla sekä ulkomailla että Suomessa, mm. amerikkalaisessa Alliance Bernstein -finanssiyhtiössä, kotimaisessa Säästöpankissa sekä Mandatum Life -henkivakuutusyhtiössä. Vapaa-aikani vietän mieluiten perheen ja ystävien kanssa, joko mökillä Pohjois-Suomessa tai matkustellen.

Millainen kuva sinulla oli aiemmin Nordnetistä ja mikä sai sinut liittymään Nordnetin tiimiin?

Olen aina ihaillut Nordnetin vahvaa brändiä, digitaalisuutta ja edelläkävijän rohkeaa otetta Suomen sijoitusmarkkinaan. On hienoa saada tehdä töitä huippuammattilaisten kanssa eri pohjoismaista ja päästä rakentamaan uutta liiketoiminta-aluetta ja ennen kaikkea uutta ja näin huikeaa sijoitustuotetta Nordnetin asiakkaille.

Nordnet suunnittelee tuovansa markkinoille sijoitusvakuutusta – mistä on kyse?

Tuomme markkinoille sijoitusvakuutuksen, joka uskollisena Nordnetin liiketoimintamallille on täysin digitaalinen sekä tarjoaa erittäin laajan valikoiman sijoituskohteita. Olemme Suomessa jo usean vuoden ajan tutkineet markkinaa miettien, mikä vakuutuksellinen sijoitustuote palvelisi suomalaisia asiakkaitamme parhaiten. Päädyimme sijoitusvakuutukseen, jolla on sijoitustuotteena hyvin monipuolinen elinkaari.

Millaisessa roolissa vakuutussäästäminen ja sijoitusvakuutukset ovat olleet omalla työurallasi?

Ensimmäinen kosketus vakuutussäästämiseen tuli jo työskennellessäni Saksassa vuosituhannen vaihteessa. Vakuutuskuori sopimuksena arvo-osuustilin rinnalla oli arkipäivää keskieurooppalaisille sijoittajille. Palatessani Suomeen oli ensimmäinen työnantajani täällä henkivakuutusyhtiö. Vakuutussijoittaminen on kulkenut mukana oikeastaan koko työurani ajan.

Miksi sijoittajan kannattaisi harkita sijoitusvakuutusta?

Sijoitusvakuutus on erinomainen tuote pitkäaikaiselle sijoittajalle ja henkilölle, joka kenties myös harkitsee, miten varallisuutta voisi siirtää järkevästi tuleville sukupolville.

Voimassaoloaikanaan sopimus tarjoaa osakesäästötilistä tuttuja verotuksellisia etuja. Sijoituskohteiden vaihto on vaivatonta, sillä tuottoa verotetaan vasta kun vakuutuksesta nostetaan varoja ulos.

Erääntyessään vakuutuksenottajan kuolemaan sopimuksen edunsaajamääräys määrittelee, kenelle sijoitusvarallisuus siirtyy henkivakuutuskorvauksena. Sijoitusvakuutus tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden varautua perintöveroihin, sillä vakuutuksen sijoitusvarallisuus maksetaan edunsaajille heti kuolemantapauksen jälkeen eikä perintöveroja varten tarvitse pahimmassa tapauksessa alkaa likvidoimaan muuta varallisuutta.

Sijoittajan, joka kiinnostuu tuotteesta kannattaa tutustua sijoitusvakuutuksen monipuolisiin hyötyihin. Nordnetin sivuilta löytyy laajasti tietoa tuotteen ominaisuuksista.

Kenelle vakuutussäästäminen sopii?

Vakuutussäästäminen sopii hyvin monenlaiselle sijoittajalle. Tuotteessa on ominaisuuksia, jotka ehkä kiinnostavat asiakkaita, joilla on jo jonkun verran varallisuutta, ja jotka arvostavat verotehokkuutta ja sopimuksen tarjoamaa henkivakuutushyötyä. Sijoitusvakuutus tarjoaa myös mahdollisuuden pitkäaikaiseen sijoittamiseen niin, että sijoitussalkun riskin nostaminen ja laskeminen on mahdollista tehdä verotehokkaasti elämäntilanteiden muuttuessa.

Miten aloitit sijoittamisen ja miten nykyään sijoitat?

Aloitin sijoittamisen rahastoilla ja ne olivat myös pitkään ainoa sijoituskohteeni. Tähän vaikutti varmasti myös ensimmäinen finanssialan työpaikkani isossa kansainvälisessä sijoitusrahastossa. Teen sijoittajana pitkäaikaisia suunnitelmia. Minulla on nykyään harvoin aikaa perehtyä edes viikoittain yksittäisiin yhtiöihin tai osakkeisiin, ja tämän takia sijoitan mieluummin ETF:iin, rahastoihin sekä jonkun verran suomalaisiin pörssiyhtiöihin. Opin ammatissani varainhoitajana, että hyvä suunnitelma ja siinä pysyminen tuottaa yleensä parhaan tuloksen. Minulla on muutamia kuukausisäästösopimuksia ja suunnittelen sijoituksiani lyhyen, keskipitkän ja pitkän ajan tavoittein, ikään kuin talouteni olisi yhden naisen yritys. Ja niinhän se vähän onkin.

Vinkkisi muille sijoittajille?

Nordnetin motto, “we democratize savings and investments” on mielestäni hieno ohjenuora. Jokaisen tulisi säästää, sijoittaa ja varautua tulevan varalle. Sijoitusmarkkinat tarjoavat tähän valtavan laajan valikoiman, joista löytyy jokaisen tarpeille ja taidoille sopivia vaihtoehtoja. Sijoittaminen on karkeasti yksinkertaistettuna kuluttamisen siirtämistä tulevaisuuteen. Vinkkini on, että mieti mitkä ovat lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteitasi, tee suunnitelma ja pysy siinä. Jos aikaa ei löydy pohdintaan mikä osake, markkina tai teollisuudenala on juuri nyt otollisin, niin laajasti hajautettu sijoitusrahasto palvelee ensi alkuun ja pitemmällekin oikein erinomaisesti. Sijoitusrahastokeskustelussa, joka usein pyörii turhankin intohimoisesti kulujen ympärillä, tulisi muistaa se, että rahastoissa maksetaan palvelusta ihan samalla tavalla kuin rengashotellissa renkaiden säilytyksestä ja vaihdosta tai hammaslääkärillä siitä, että sinun ei tarvitse itse tehdä itsellesi juurihoitoa. Jos aikaa ja taitoja ei löydy itseltä, niin silloin käytetään ostopalveluja. Tärkeintä on, että jokainen suunnittelisi talouttaan ja mahdollisimman moni suomalainen säästäisi ja sijoittaisi.

Lue lisää ja tilaa sähköinen kirje, niin lähetämme sinulle tietoa sijoitusvakuutuksista ja vakuutussäästämisestä.

Sijoitusvakuutuksen myöntää Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike. Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike myy sijoitusvakuutusta Nordnet Bank AB:n avulla.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit