Siirry pääsisältöön

Är en placeringsförsäkring ett sätt att trygga framtiden?

Under de senaste åren har placeringsförsäkringars popularitet stigit märkbart. Över 600 000 finländare har en spar- eller placeringsförsäkring (Finanssiala). Enligt undersökningen* så anser närmare två av fem finländare (38 %) att försäkringsskal är intressanta och av investerarna över hälften (53 %).

Placeringsförsäkringen kombinerar ett skatteeffektivt sparande och arvsplanering

En placeringsförsäkring är en sparlivförsäkring som är planerad för att öka det ekonomiska skyddet och som kombinerar skatteeffektiv investering och livförsäkring.

Den passar en långsiktig investerare som kanske även också överväger hur man bäst överför sin förmögenhet till följande generationer.

Placeringsförsäkringen möjliggör ett maximalt utnyttjande av ränta på ränta-fenomenet

Fastän det skett ändringar i placeringsförsäkringens beskattning så är det viktigaste, dvs. uppskjutning av skattebetalning, fortfarande i kraft.

Under sin giltighetstid erbjuder avtalet skattemässiga fördelar som är bekanta även för aktiesparkontot: Inom placeringsförsäkringen är försäljningsvinsterna skattefria. Avkastningen beskattas först när medel lyfts ut ur försäkringen.

Placeringsförsäkringen har ingen maximal insättningsgräns, till skillnad från aktiesparkontot.

Placeringsförsäkringen går förbi dödsbo och testamente

Placeringsförsäkringen möjliggör överföring av investeringstillgångar till nästa generation utan testamente.

När ett placeringsförsäkringsavtal förfaller till betalning till försäkringstagarens död bestämmer förmånstagarklausulen till vem placeringstillgångarna överförs som livförsäkringsersättning. Försäkringstagaren kan fritt förordna förmånstagarna.

Ersättningen räknas som förmögenhet utanför dödsboet och utgör arvsskattepliktig inkomst för närstående.

Placeringsförsäkringen erbjuder en utmärkt möjlighet att förbereda sig för arvsskatt, eftersom placeringstillgångarna i försäkringen betalas till förmånstagarna genast efter dödsfallet och man inte behöver börja likvidera andra tillgångar för arvsskatterna.

Kaisa Alamäki, chef för Nordnet Livsforsikring AS finsk filial

Nordnet Placeringsförsäkring fyller ett tomrum på marknaden av försäkringsprodukter

Enligt undersökningen* önskade sig investerare som redan har försäkringsskal bredare utbud av investeringsprodukter. Högt upp på önskelistan steg också önskan om att kunna sköta och följa investeringarna på nätet eller i en mobilapplikation.

Nordnet revolutionerar försäkringssparandet och lanserar den första fullständigt digitala placeringsförsäkringen som inte endast innehåller över 70 fondbolags fonder, utan även aktier och ETF:er.

Prissättningen är konkurrenskraftig och enkel att förstå. Det finns inga begränsningar för antalet transaktioner eller uttag per år.

Nordnet Liv finska filialens chef Kaisa Alamäki

Vi lanserar en placeringsförsäkring som är trogen Nordnets affärsverksamhetsmodell och därmed är fullständigt digital och erbjuder ett mycket brett utbud av placeringsprodukter. I Finland har vi undersökt marknaden och funderat på vilken försäkringsbaserad placeringsprodukt som bäst skulle betjäna våra finländska kunder. Vi beslöt oss för en placeringsförsäkring som för en placeringsprodukt har en mycket mångsidig livscykel.

Kaisa Alamäki

Försäkringssparande är en långsiktig sparares val

Nordnet Placeringsförsäkring passar både för en aktiv aktieväljare och en fondsparare som uppskattar en enkel sparlösning.

Du kan öppna placeringsförsäkringen enkelt på nätet och göra uppdragsförfrågningar själv via Nordnet-appen eller i webbtjänsten.

*Enkäten genomfördes på uppdrag av Nordnet av forskningsbolaget YouGov Finland under tiden 15–18.2.2023. Enkäten besvarades av 1007 finländare över 18 år.

Placeringsförsäkringen beviljas av Nordnet Livsforsikring AS finsk filial. Nordnet Livsforsikring AS finsk filial säljer placeringsförsäkringar med hjälp av Nordnet Bank AB.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit