Siirry pääsisältöön

Inderes: analyyseja rakkaudella ja intohimolla sijoittamiseen

Haastattelu on julkaistu alunperin vuonna 2017, mutta sitä on päivitetty 6.11.2018.

Nykyään löydät sijoittamiseen liittyvää tietoa helposti ja voit turvautua myös vertaistukeen. Tästä herääkin kysymys: mihin pankkien ja pankkiiriliikkeiden analyytikoita tarvitaan? Vaikka tieto on kaikkien ulottuvilla, yksi asia ei muutu – se on sijoittajan peruskysymys “Mihin kannattaa sijoittaa juuri nyt?”.

Tähän kysymykseen analyytikot, kuten analyyseja rakkaudella ja intohimolla laativa Inderes, pystyvät vastaamaan. Sijoittajana sinun ei tarvitse käyttää lukuisia tunteja kilpailijavertailuun, tulosanalyysiin tai osinkoennusteeseen. Saat valmiiksi pureskeltua analyysia, jota voit käyttää tai olla käyttämättä.

Mihin kannattaa sijoittaa juuri nyt?

Tähän peruskysymykseen vastaamista varten on luotu iät ja ajat mallisalkkuja excelissä fiktiivisellä rahalla. Nyt on tilanne toinen. Enää eivät analyytikotkaan voi antaa sijoitussuosituksia ilman, että he laittavat itsensä ja rahansa likoon. Heidänkin pitää uudistua ja ottaa uudet sijoittamisen keinot ja kanavat käyttöön.

Näin tekee esimerkiksi pankeista riippumaton analyytikkotalo Inderes, joka on alusta asti pitänyt mallisalkkunsa kaikkien nähtävänä, seurattavaksi ja arvosteltavaksi Sharevilleen. Tästä haastattelusta voit lukea tarkemmin Inderesin mallisalkusta.

“Kaikki lähti intohimosta osakesijoittamiseen”

Yhdeksän vuotta sitten olimme kolme intohimoista osakesijoittajaa, jotka päättivät ryhtyä yrittäjiksi perustamalla Suomen ensimmäisen pankkiiriliiketoiminnasta riippumattoman analyysiyhtiön. Nyt olemme yli 20 hengen tiimillä ja yli 100 yhtiön seurannalla Suomen suurin tiimi, joka on kerännyt lukuisia palkintoja onnistumisistaan. Kaikki lähti intohimosta osakesijoittamiseen ja osakkeiden tutkimiseen. Se vie meitä edelleen eteenpäin.

Mikä sai analyytikot perustamaan julkisen mallisalkun?

Mallisalkku on Inderesin analyysien näyteikkuna sekä keino lisätä avoimuuttamme. Salkun avulla voimme todistaa analyysiemme osuvuuden ja sijoittajille tuomamme lisäarvon. Kun salkku sijoittaa oikeaa rahaa ja kaupat näkee reaaliajassa, ei kenellekään jää mukisemista siitä, miten tuotto on tehty tai laskettu.

Inderesin salkun suurimmat sijoitukset Sharevillessä:

Lue lisää Shareville-widgeteistä

Miten valitsette osakkeita mallisalkkuun?

Meillä on taustatukena tarkkuudestaan palkittu tiimi, joka tutkii syvällisesti kohdeyhtiöitä, käy säännöllisesti tapaamassa yhtiöiden johtoa ja seuraa tiiviisti osakemarkkinoita.

Meillä syntyy jatkuvasti uusia ideoita ostoihin ja myynteihin sekä tietysti myös siihen, mitkä ovat laadukkaita yhtiöitä salkun pitkäaikaisiksi tukijaloiksi. Lopulliset valintamme teemme sen perusteella, miten analyytikoidemme ideat sopivat salkkumme sijoitusstrategiaan. Ideoita tiimillä riittää paljon, mutta seula on tiukka.

Todistakaa olevanne niin hyviä kuin palkinnot sanovat!

Salkku on tähän mennessä menestynyt erinomaisesti. Tuotto aloituksesta keväältä 2011 on yli 310 %, kun OMXH Cap -tuottoindeksi on samaan aikaan tuottanut vain reilut 90 %. Vuositasolla tuotto on ollut yli 20 % per vuosi, kun indeksin tuotto ollut noin 12 %.

Salkkuun on löytynyt useita moninkertaistujia ja hyviä onnistumisia, kuten Revenio Group ja Etteplan sekä pois ostetut Stonesoft, Comptel, Okmetic ja Affecto. Ne ovat paikanneet epäonnistumisia, jotka myös kuuluvat lajiin. Linjamme on analysoida ja käsitellä myös epäonnistumisemme avoimesti yhdessä sijoittajien kanssa, jotta niistä voidaan oppia. Viimeisimpinä Innofactorin osakkeista luovuimme tappiolla ja Martelassa jäimme voitolle, mutta myöhästyimme pahasti myynnin kanssa. Salkun nykyisistä omistuksista vain Verkkokauppa.com on selkeästi tappiolla.

Inderesin salkun tuotto:

Lue lisää Shareville-widgeteistä

Jos olette niin hyviä, mihin tarvitsette Sharevilleä?

Käytämme useita sosiaalisen median kanavia ja Shareville on meille keino parantaa läpinäkyvyyttämme ja olla jatkuvassa vuorovaikutuksessa sijoittajayhteisön kanssa. Mielestämme sijoittaminen voi olla myös yhteisöllistä: parhaimmillaan keskustelu sijoittajien kanssa ja heidän kommenttinsa tarjoavat meillekin uusia hyviä näkökulmia yhtiöihin.

Mitä vinkkejä antaisitte muille sijoittajille?

Pyri ymmärtämään omistamasi yrityksen liiketoimintaa mahdollisimman hyvin. Se tuo mielenrauhaa ja varmuutta, kun markkinoilla hermoillaan.


Muita sijoittajatarinoita voit lukea tästä

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit