Siirry pääsisältöön
Kaupallinen yhteistyö Aktian kanssa.

Suomen parhaaksi palkittua korkovarainhoitoa Nordnetissä.

Tutustu Aktian suosittuihin korkorahastoihin ja tee merkintä Nordnetissä.

Korkosijoittaminen kannattaa aloittaa huipulta.

Paras hetki aloittaa korkosijoittaminen on silloin, kun korot ovat huipussaan, juuri ennen kuin ne alkavat laskea. Vielä vähän aikaa sitten tuntui, että korkosijoitukset eivät kiinnostaneet ketään. Korot olivat miinuksella, eikä korkotuottoa tai edellytyksiä velkakirjojen arvonnousulle juuri ollut tarjolla.

Nyt korkosijoitukset ovatkin taas yhtäkkiä kaikkien huulilla. Korot ovat yhdessä vuodessa nousseet enemmän kuin koskaan ennen euroaikana. Markkinoilla uskotaan, että korkohuippu alkaa olla saavutettu, vaikka kukaan ei tietysti voi sitä varmuudella ennustaa.

Noussut korkotaso tarkoittaa, että korkosijoitusten tuotto-odotukset vetävät vertoja jo osakkeiden tuotto-odotuksille. Mutta miksi korkosijoittaja haluaisi, että korot laskevat? Korkopapereilla tehdään kauppaa myös jälkimarkkinoilla, ja korkojen laskiessa vanhojen velkakirjojen arvo nousee.

Suomen parhaaksi palkittua korkovarainhoitoa.

Korkosijoittaminen kaikkine nyansseineen on alue, jossa varsinkin yksityissijoittajalle laadukkaasti hoidetut korkorahastot ovat fiksu tapa olla mukana markkinoilla. Tässäkin pätee se, että kannattaa aloittaa huipulta.

Aktia on riippumattoman Morningstarin vertailussa jälleen valittu Suomen parhaaksi korkovarainhoitajaksi. Sama varainhoidon huippuosaaminen, josta instituutioasiakkaamme hyötyvät, on näin myös yksityissijoittajan ulottuvilla.

Morningstar Awards transparent badge 2023

Morningstar Awards Best Fund House Fixed Income 2013, 2014, 2015, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023. Morningstar on johtava riippumatonta sijoitustutkimusta tuottava yritys, joka muun muassa julkaisee kuukausittain rahastojen luokituksia. Aktia Pankki Oyj ei vastaa julkaisun mahdollisesti sisältämästä kolmannen osapuolen tuottamasta tai julkaisemasta materiaalista tai tiedoista. Aktia Pankki Oyj ei takaa annettujen tietojen oikeellisuutta, tarkkuutta tai täydellisyyttä, eikä vastaa vahingoista, joita julkaisun käytöstä mahdollisesti aiheutuu. Lisätietoja Morningstarin vertailusta osoitteessa morningstar.com. Morningstar Awards 2023©. Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä ei ole Aktia Pankki Oyj:n antama yksilöllinen suositus asiakkaalle. Sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Rahoitusvälineen arvo voi nousta tai laskea. Myös odotettu tuotto voi jäädä saamatta. Asiakas vastaa itse omien sijoituspäätöstensä taloudellisista tuloksista. Tulokseen vaikuttaa myös verotus, joka puolestaan riippuu kunkin sijoittajan henkilökohtaisesta tilanteesta ja voi muuttua jatkossa. Asiakkaan on aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustuttava sijoituskohteen ominaisuuksiin, kuluihin ja riskeihin, jotka ilmenevät esimerkiksi avaintietoasiakirjasta ja rahastoesitteestä. Säännöt, rahastoesitteet, avaintietoasiakirjat ja muut viralliset asiakirjat sekä Aktia Pankki Oyj:n sijoittajatiedote ovat saatavissa veloituksetta suomen- ja ruotsinkielisenä Aktian toimipisteissä ja osoitteessa www.aktia.fi. Rahastoa hallinnoi Aktia Rahastoyhtiö Oy, joka kuuluu Aktia-konserniin. Aktia Pankki Oyj toimii Aktia Rahastoyhtiö Oy:n asiamiehenä.

Tutustu tarkemmin Aktian korkorahastoihin:

Aktia Lyhyt Yrityskorko+ B
Logo: Aktia Lyhyt Yrityskorko+ B ()
Juoksevat kulut
0,51%
Omistajat
1 910
12 kk
+4,16%
Riski
Vastuullisuus
Artikla 8
Morningstar rating
3 stars
Aktia Corporate Bond+ B
Logo: Aktia Corporate Bond+ B ()
Juoksevat kulut
0,66%
Omistajat
1 649
12 kk
+6,9%
Riski
Vastuullisuus
Artikla 8
Morningstar rating
4 stars
Aktia Nordic High Yield A
Logo: Aktia Nordic High Yield A ()
Juoksevat kulut
0,80%
Omistajat
565
12 kk
+8,14%
Riski
Vastuullisuus
Artikla 8
Morningstar rating
3 stars
Aktia Emerging Market Local Ccy Bd B
Logo: Aktia Emerging Market Local Ccy Bd B ()
Juoksevat kulut
1,21%
Omistajat
331
12 kk
+8,58%
Riski
Vastuullisuus
Artikla 8
Morningstar rating
5 stars

Löydät Nordnetin palvelusta myös muita Aktian rahastoja.

Opi lisää Aktian tuotteista videomuodossa.

Korkotason noustessa ja korkosijoittamisen yleistyessä Aktian yrityskorkorahastot Lyhyt Yrityskorko+ ja Corporate Bond ovat nousseet Nordnetin suomalaisasiakkaiden suosioon: niillä on kummallakin kirjoitushetkellä yli 1 500 omistajaa. Mitä suosion takana on? Millaisia sijoituskohteita yrityskorkorahastot oikeastaan ovat? Entä millaisia näkymiä korkomarkkinat tarjoavat korkosijoittajalle nyt? Studiovieraana Aktian allokaatiojohtaja Patrik Moring. Nordnetin tuottaja Tuomas Tuominen haastattelee.

Corporate Bond -rahastot pähkinänkuoressa | Kaupallinen yhteistyö: Aktia
Corporate Bond -rahastot pähkinänkuoressa | Kaupallinen yhteistyö: Aktia

Tietoa Aktiasta.

Se hyvä pankki. Ja erinomainen varainhoitaja.

Aktia on erinomainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka tarjoaa asiakkailleen maailmanluokan digitaaliset ja sijoituspalvelut. Aktia on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo kahdensadan vuoden ajan. Aktia on paras kumppani ihmisille, yrityksille ja yhteisöille, jotka arvostavat sydämen sivistystä ja vastuullista vaurastumista.

Aktian liiketoiminta koostuu henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille tarjottavasta pankkitoiminnasta, varainhoidosta sekä henkivakuutustoiminnasta.

Aktia harmaa logo pienempi

Aktia pähkinänkuoressa:

Kaupankäyntitunnus: AKTIA

Markkinapaikka: Nasdaq Helsinki

Yhtiön verkkosivut: Aktia.fi

Yhtiön sijoittajasivut: IR-sivuille

Seuraa Aktiaa Twitterissä: @aktiabank

Seuraa Aktiaa Facebookissa: fb.com/aktia

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Nosta säästämisesi uudelle tasolle.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki