Siirry pääsisältöön

Kaupallinen yhteistyö Aktian kanssa

Pienet yhtiöt, suuret mahdollisuudet.

Tutustu Aktian pienyhtiörahastoihin ja tee merkintä Nordnetissä.

Pienyhtiösijoittamisen suosio on kasvanut viime vuosina huomattavasti, eikä ihme.

Pienet ja keskisuuret pörssiyhtiöt tarjoavat huomattavaa arvonnousupotentiaalia kasvaessaan onnistuneesti tai esimerkiksi yrityskaupan kautta. Suuri osa näistä yhtiöistä ei ole analyytikoiden seurannassa, joten niihin sijoittavalla on mahdollisuus hyödyntää informaatioetua ja pyrkiä tunnistamaan tulevia menestystarinoita. Aktian asiantuntevien salkunhoitajien tavoitteena on löytää pienyhtiöiden joukosta nousevat tähdet.

Tällä sivulla kerromme tarkemmin Aktian pienyhtiörahastoista, joihin on mahdollista sijoittaa suoraan Nordnetin kautta. Lue lisää aiheesta alta!

Esittelyssä Aktian pienyhtiörahastot

Aktia Nordic Micro Cap

Aktia Nordic Micro Cap on ylivoimaisesti suosituin Aktian rahasto Nordnetin asiakkaiden keskuudessa. Rahasto sopii sinulle, joka:

 • haluat varhaisessa vaiheessa päästä mukaan pohjoismaisten kasvavien pienyritysten kehitykseen
 • haluat olla mukana innovatiivisten pienyhtiöiden kasvutarinassa
 • haluat mahdollisuuden hyötyä aktiivisen salkunhoidon tuomasta lisäarvosta pitkällä aikavälillä

Pohjoismaisille kotimarkkinoille on yhteistä suhteellisen vahvat kansantaloudet ja vahva yleinen koulutusjärjestelmä, jotka luovat vakaan pohjan pienten yritysten innovaatiolle ja toiminnalle samalla kun markkinoiden rajallinen koko ohjaa yrityksiä vahvasti vientiin. Sijoittamalla pohjoismaisiin pienyrityksiin sinulla on mahdollisuus hyötyä vahvasta innovaatiokyvystä, sillä Pohjoismaissa on esim. merkittävää teknologia- ja terveysalan osaamista. Rahasto on ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyviä kestäviä ominaisuuksia edistävä tuote.

Muistathan, että sijoittajan tulee aina ennen merkinnän tekoa tutustua rahaston avaintietoesitteeseen.

Anders Thylin
Tietoa Aktia Nordic Micro Cap -rahastosta:

Merkintäpalkkio

0 %

Lunastuspalkkio

0 %

Juoksevat kulut

2,02 %

Lisätietoa rahastosta

Avaintietoesite (PDF)linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Tutustu rahastoesitteisiin ja tuoreisiin kuukausiraportteihin

Aktia.filinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Aktia Nordic Small Cap

Aktia Nordic Small Cap sopii sinulle, joka:

 • haluat sijoittaa pääosin pohjoismaisiin pienten ja keskisuurten yritysten osakkeisiin sijoittavaan rahastoon ja näin hyötyä näiden yritysten tarjoamista pitkän aikavälin kasvumahdollisuuksista
 • haluat olla aikaisin mukana pohjoismaisten pienyhtiöiden kasvukehityksessä näiden laajentaessa toimintaansa
 • haluat sijoittaa pitkällä aikavälillä ja hyötyä aktiivisen salkunhoidon tuomasta lisäarvosta pienyhtiömarkkinassa

Pohjoismaisille kotimarkkinoille on yhteistä suhteellisen vahvat kansantaloudet ja vahva yleinen koulutusjärjestelmä, jotka luovat vakaan pohjan pienten yritysten innovaatiolle ja toiminnalle samalla kun markkinoiden rajallinen koko ohjaa yrityksiä vahvasti vientiin. Lisäksi pohjoismaiset markkinat ovat korostuneesti liitoksissa kansainväliseen talouskehitykseen vientivetoisten yritysten kautta. Rahasto on ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyviä kestäviä ominaisuuksia edistävä tuote.

Muistathan, että sijoittajan tulee aina ennen merkinnän tekoa tutustua rahaston avaintietoesitteeseen.

Anders Thylin
Tietoa Aktia Nordic Small Cap -rahastosta:

Merkintäpalkkio

0 %

Lunastuspalkkio

0 %

Juoksevat kulut

2,02 %

Lisätietoa rahastosta

Avaintietoesite (PDF)linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Tutustu rahastoesitteisiin ja tuoreisiin kuukausiraportteihin

Aktia.filinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Aktia Europe Small Cap

Aktia Europe Small Cap sopii sinulle, joka:

 • haluat sijoittaa pääosin eurooppalaisiin pienten ja keskisuurten yritysten osakkeisiin sijoittavaan rahastoon ja näin hyötyä pienten ja keskisuurten yritysten tarjoamista pitkän aikavälin kasvumahdollisuuksista
 • tiedostat osakemarkkinoiden mahdollisuudet ja riskit haluat sijoittaa pitkällä aikavälillä.

Eurooppalaiset osakemarkkinat tarjoavat laajan valikoiman toimialoja ja yrityksiä, joiden kautta voi sijoittaa sekä paikalliseen talouskehitykseen että vahvojen vientiyritysten kautta mm. kehittyvien markkinoiden kasvumahdollisuuksiin. Eurooppalaiset pienyritykset ovat erittäin kansainvälisiä toiminnassaan ja merkittävä osa myynnistä tapahtuu Euroopan rajojen ulkopuolella.

Muistathan, että sijoittajan tulee aina ennen merkinnän tekoa tutustua rahaston avaintietoesitteeseen.

Anders Thylin
Tietoa Aktia Europe Small Cap -rahastosta:

Merkintäpalkkio

0 %

Lunastuspalkkio

0 %

Juoksevat kulut

2,04 %

Lisätietoa rahastosta

Avaintietoesite (PDF)linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Tutustu rahastoesitteisiin ja tuoreisiin kuukausiraportteihin

Aktia.filinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen mahdollista sijoituspäätöstä. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Löydät Nordnetin palvelusta myös muita Aktian rahastoja.

Tietoa Aktiasta.

Se hyvä pankki. Ja erinomainen varainhoitaja.

Aktia on erinomainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka tarjoaa asiakkailleen maailmanluokan digitaaliset ja sijoituspalvelut. Aktia on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo kahdensadan vuoden ajan. Aktia on paras kumppani ihmisille, yrityksille ja yhteisöille, jotka arvostavat sydämen sivistystä ja vastuullista vaurastumista.

Aktian liiketoiminta koostuu henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille tarjottavasta pankkitoiminnasta, varainhoidosta sekä henkivakuutustoiminnasta.

Anders Thylin
Aktia logo
Aktia pähkinänkuoressa:

Toimiala

Rahoitus

Kaupankäyntitunnus

AKTIA

Markkinapaikka

Nasdaq Helsinki

Toimitusjohtaja

Mikko Ayub

Aktian osake Nordnetissä

osta/myy

Yhtiön verkkosivut

Aktia.filinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Yhtiön sijoittajasivut

IR-sivuillelinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Seuraa Aktiaa Twitterissä

@aktiabanklinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Seuraa Aktiaa Facebookissa

fb.com/aktialinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan


Riippumaton rahastovertailija Morningstar valitsi Suomen parhaat varainhoitotalot kolmessa kategoriassa. Aktia oli paras niissä kaikissa.

Morningstar on valinnut Aktian Suomen parhaaksi osake- ja korkorahastojen hoitajaksi sekä parhaaksi rahastotaloksi 2021. Parhaan korkovarainhoitajan palkinnon Aktia voitti jo peräti seitsemättä kertaa. Rahastotalojen osalta vertailussa tarkastellaan viiden vuoden riskikorjattua tuottoa kolmella eri osa-alueella: osake-, korko- ja koko valikoima. Aktia oli myös kolmen parhaan joukossa kategorioissa eurooppalaiset ja pohjoismaiset osakerahastot.

Aktia on säännöllisesti ollut Morningstarin mittausten kärjessä jo vuodesta 2013 lähtien. Morningstar on johtava riippumatonta sijoitustutkimusta tuottava yritys, joka muun muassa julkaisee kuukausittain rahastojen luokituksia. Morningstar luokittelee rahastot niiden sisällön perusteella erityyppisiin ryhmiin omaisuuslajien, maantieteellisen alueen, sijoitustyylin ja sijoitussuuntauksen mukaan. Paremmuusjärjestys perustuu rahaston pitkän aikavälin riskikorjattuun tuottoon.

Jatkuvan kilpailumenestyksen takana on vuosien johdonmukainen työ, joka näkyy ennen kaikkea rahasto-omistajien sijoitusten kehityksessä.

Jokaisessa ryhmässä rahastot asetetaan paremmuusjärjestykseen ja niille annetaan 1-5 tähteä. Paras 10 % saa 5 tähteä ja heikoin 10 % saa 1 tähden. Rahastolla tulee olla 3 vuoden tuottohistoria. Arviointi tehdään kuukausittain. Aktian vertailussa käytetään kaikkien rahastoyhtiöiden osalta kunkin rahaston eniten tähtiä saanutta rahasto-osuuslajia. Vertailun kohteena ovat 14 suurinta suomalaista rahastoyhtiötä laskettuna rahastoyhtiön hallinnoimien rahastojen lukumäärän perusteella. Rahastojen historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahastojen arvo voi nousta tai laskea, ja asiakas voi menettää sijoittamansa varat osittain tai kokonaan. Aktian rahastoja hallinnoivat Aktia Rahastoyhtiö Oy ja AV Rahastoyhtiö Oy. Aktia Pankki Oyj toimii Aktia Rahastoyhtiö Oy:n ja AV Rahastoyhtiö Oy:n asiamiehenä.

Anders Thylin

"Näyttävimmän potin vei Aktia, joka voitti kaikki kolme rahastotalojen Awards-palkintoa. Vastaavaan on yltänyt ainoastaan Fidelity 2017 ja 2018. Aktia oli näin paras yhtiö osake- ja korkorahastojen sekä koko valikoiman osalta. Yhtiö on ollut lukuisia kertoja aiemminkin paras korkotalo, mutta nyt myös osakerahastot nousivat korkeimmalle korokkeelle."

- Morningstar Awards 2021

Anders Thylin

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kun sijoitat rahastoihin Nordnetin kautta, pienin mahdollinen sijoitettava summa on 15 €.

Kyllä vain!

 1. Mene kohtaan Sivuni > Kuukausisäästäminen > Aloita kuukausisäästäminen.
 2. Valitse tili, jolle haluat alkaa säästää, syötä säästettävä summa ja päivämäärä, jona haluat säästösumman sijoitettavan valitsemiisi rahastoihin.
 3. Etsi haluamasi rahasto(t) kirjoittamalla vapaaseen tekstihakuun rahaston tai rahastoyhtiön nimi.
 4. Täytä vaaditut kentät ja aloita säästäminen.
 5. Tee toistuvaissiirto verkkopankistasi Nordnetiin. Tiedot viitesiirron tekemiseen löydät palvelustamme kohdasta Sivuni > Talletus > "Miten teen tilisiirron?". Huomioithan, että siirto saattaa kestää pari pankkipäivää.

Mikäli teet rahastotoimeksiannon arkipäivänä ennen kello 13.00, toimeksianto lähetetään rahastoyhtiölle samana päivänä. Rahastotoimeksiannon lopullinen kurssi määräytyy silloin, kun rahastoyhtiö toteuttaa kaupan, eikä Nordnet voi vaikuttaa tähän. Joillakin rahastoyhtiöillä kurssi määräytyy yhden tai kahden päivän kuluessa toimeksiannosta.

Rahastotoimeksiannot lähetetään rahastoyhtiöille kerran päivässä. Merkintä tai lunastus näkyy salkussasi arviolta 2–7 pankkipäivän kuluessa. Tarkka ajankohta riippuu rahastoyhtiöstä. Rahastotoimeksiantosi tila henkilökohtaisessa tarjouskirjassasi on "Markkinalla" kunnes rahasto-osuudet näkyvät salkussasi. Rahastomerkinnästä tai -lunastuksesta tulee laskelma kohtaan Sivuni > Tapahtumat ja laskelmat, kun rahastotoimeksianto on toteutettu.

Nosta säästämisesi uudelle tasolle.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.