Siirry pääsisältöön

Monimutkaiset rahastot.

On olemassa monenlaisia monimutkaisia rahastoja. Tavallisimpia ovat hedge-rahastot, vivutetut ETF:t ja vaihtoehtorahastot (AIF:t).

Ota tavaksi lukea aina tarkasti rahaston ehdot ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Sinun tulee ymmärtää, mihin rahasto sijoittaa ja tiedostaa se, että kaikilla rahastoilla ei voi käydä kauppaa jokaisena pankkipäivänä. Tietyillä rahastoilla voi käydä kauppaa vain kuukausittain tai neljännesvuosittain.

Testaa tietosi.

Kun olet lukenut monimutkaisista rahastoista, on aika testata tietämyksesi. Jos pääset testin läpi, voit alkaa käydä kyseisillä arvopapereilla kauppaa.

Lainoitetut rahastot.

Jotkut rahastot sijoittavat lainarahalla, mikä luo vipuvaikutuksen sijoitukseen. Jopa pienet kurssiliikkeet voivat vaikuttaa merkittävästi tällaisten rahastojen arvoon. Korkean lainoituksen omaava rahasto sisältää myös korkean riskin.

Jotta ymmärtäisit rahaston toiminnan riittävällä tarkkuudella, sinun tulee tutustua rahaston avaintietoesitteeseen, jonka löydät rahaston tuotesivulta Nordnet.fi:stä.

Muut kuin hallinnointipalkkioon liittyvät kustannukset.

Tietyt rahastoyhtiöt perivät rahastoistaan tulokseen perustuvan palkkion, joka on sidottu rahaston arvon kehitykseen. Joissain tapauksissa rahastoihin voi liittyä myös merkintä- ja lunastuspalkkio, jotka peritään rahaston ostamisen tai myymisen yhteydessä.

Löydät tietoa kaikista rahastoon liittyvistä kuluista rahaston tuotesivulta Nordnet.fi:ssä.