Siirry pääsisältöön

VTT:n eväät kestävään kasvuun | #rahapodi 248

Mihin Suomen kannattaa panostaa ja kuinka monen miljardin edestä investointeja tarvitaan, jos aiomme pysyä kansainvälisen kilpailun kelkassa? Globaalien haasteiden ratkaisemiseksi tarvitsemme lisää Solar Foodsin kaltaisia startupeja, jotka ratkaisevat systeemisiä ongelmia tieteen ja teknologian keinoin.

Rahapodin jaksossa 248 vierailee VTT:n pääjohtaja Antti Vasara, joka perehdyttää Miikan ja Martinin VTT:n eksponentiaalisen toivon listan saloihin. Miikka ja Martin ihmettelevät kuin harrastelijateekkarit pienoismallikaupassa, kun Antti käy läpi viittä keihäänkärkihanketta. Miten tieteen ja teknologian avulla voidaan luoda kestävää kasvua ja toivoa? Kuuntele jakso, jossa otamme selvää!

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
KimmoH
KimmoH
07.06.2021 23:00

Hyvä setti ja kiitos VTT:n teknologia päivityksestä. Todella vahvaa osaamista ja tietämystä naailman luokan teknologiakärjestä. Itsekin tiedän teknologia-alueen ammattilaisena VTT:n vahvan kansainvälisen kärkitason osaamisen. Tästä puuttuu vain start-up tyyppinen rahoitus. Nyt tarvitaan Suomen terävimmät rahoittajat ja idean myyjät toimeen. Nyt vain tuumasta toimeen ja “teknologia 2.0 ETF Finland VTT” rahasto pystyyn. Rahasto tekee sijoituksia suomalaisiin VTT pohjaisiin yrityksiin ja osa sijoituksista esitettyjen demohankkeiden rahoituksiin. Vaikka kaikki eivät lennä, niin riittää, saadaan pari yksisarvista. Eka tavoite 100.milj euroa vuoden sisällä rahastoon. Saadaan vähän piilaakso meininkiä. Rahapodista löytyy jo ETF osaamista niin eikuin vain toteuttamaan. Hyviä maailman luokan teknologia innovaatioita ja saadaan… Lue lisää >>

Riitta A.
Riitta A.
09.06.2021 16:10

Oli ehdottomasti yksi parhaista Rahapodi-jaksoista. Tuli toiveikas tunne, että Suomella on kaikki eväät kasvuun. Nyt vain oikeita päätöksiä ja viisasta rahoituksen jakamista.