Siirry pääsisältöön

Vesa Puttonen ja avain vastuulliseen sijoittamiseen | #rahapodi 266

#rahapodi-vieraana Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttonen. Kuka oikeastaan on tämä 27-vuotiaana tohtoriksi väitellyt koko kansan rahoitus- ja sijoitusmarkkinastara? Miikka ja Martin haastattelevat Puttosta mm. markkinoiden nykytilasta ja vastuullisesta sijoittamisesta teorian sekä käytännön kautta.

ESG-luokitukset – vastuullista sijoittamista vai viherpesua? Vesa Puttonen antaa näkemyksensä.

Puttonen on julkaissut poikansa kanssa kriittisen pamfletin “Vastuullinen sijoittaminen teoriassa ja käytännössä“, jossa esitetään, että ESG-sijoittamiseen liittyy yleisesti liian suuria odotuksia sekä tuoton että vaikuttavuuden osalta. Mitä tästä nyt sitten pitäisi ajatella? Ovatko ESG, CSR, SRI ja muut vastuullisuuslyhenteet vain vihreää sumuverhoa ja humpuukia? Miten vastuullisuus sitten kannattaa huomioida omassa sijoitussalkussa, jos ei näiden tuttujen mittarien kautta? Miten pitkälle vastuullinen sijoittaminen ylipäätään riittää taistelussa ilmastonmuutosta vastaan? Onko kyseessä sittenkin vain kätevä tapa poliitikoille ulkoistaa vastuitaan varainhoitajille ja sijoittajille?

Puttonen, Paasi ja Luukkonen sukeltavat jaksossa syvälle vastuullisuusreittausten, ESG-vaikuttavuuden ja vihreiden sijoituskohteiden analysoinnin maailmaan. Kuuntele #rahapodi 266!

0:00 Tsädäm
1:17 Vesa Puttonen
7:20 Mikä tällä hetkellä on kuuminta hottia opiskelijoiden keskuudessa?
11:13 Vastuullinen sijoittaminen
30:12 Alituottoa ESG-sijoituksilla?
42:57 Onko rating-firmoilla kaikki valta?
48:47 Miten Puttonen itse sijoittaisi tällä hetkellä?
52:37 Kuplautuneet markkinat
1:01:24 Martinista ja Miikasta professoreja?

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Mikko Hautamäki
Mikko Hautamäki
04.12.2021 11:23

Ehdottomasti TOP3 jakso viimeisen vuoden ajalta👌