Siirry pääsisältöön

Venäjän sota ja maailman markkinat | #rahapodi 277

24.2. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Ukrainalaisten päättäväisyys ja torjuntakyky ovat yllättäneet kaikki. Alkukangertelun jälkeen myös länsimaat ovat tehneet historiaa, niin talouspakotteiden saralla kuin homehtuneiden käytäntöjen roskiin heittämisessä. Samaan aikaan yritykset vetävät venäläistuotteita hyllyiltä, lopettavat vientinsä Venäjälle tai toimintansa Venäjällä. Samalla maailmanlaajuinen hakkeriryhmä Anonymous käy kybersotaa Kremliä vastaan.

#rahapodi-jaksossa 277 Miikka ja Martin käyvät läpi tähän asti tapahtunutta ja spekuloivat tulevaa maailman, EU:n ja Suomen tasolla. Helsingin pörssissä lähes joka toinen osake on ulkomaisessa omistuksessa – iskevätkö ulkomaalaiset sijoittajat Natoon kuulumattoman rajamaan osakkeet pian myyntilaitaan? Entä Suomen talouden tulevaisuuden näkymät? Miten kriisistä tulevat selviytymään merkittävää Venäjä-riskiä kantavat kruununjalokivet, kuten Nokian Renkaat, Fortum, Neste ja Finnair? Kuuntele jakso ja kommentoi omat mietteesi alle!

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
06.03.2022 15:00

Hei,

Kun tällainenkin skenaario pääsi toteutumaan, niin heräsi kysymys, että onko riski arvopapereiden säilyksestä Nordnetissä kasvanut? Mitä tapahtuisi esim. niinkin utopistisessä skenaariossa, että Suomi miehitettäisiin, eli säilyisikö arvopaperit turvassa bittiavaruudessa?

Rupesin pohtimaan Ukrainalaisen piensijoittajan tämän hetkistä tilannetta ja miten se menisi vastaavassa tilanteessa Suomessa?

Nimetön
Nimetön
03.03.2022 22:54

Äijät rokkaa liekeissä. Huikea tilannekatsaus.