Siirry pääsisältöön

Vaalit 2023 tulee, oletko valmis? Skeneä avaamassa Taru Tujunen | #rahapodi 298

Mitä on Soten ja varhaiskasvatuksen kriisin taustalla? Onko kyseessä tekaistu, vaalien kynnyksellä synnytetty kriisi, vai onko kyse ihmispulasta, tuottavuuden kasvun puuttumisesta, liian vähästä velanotosta, liian kalliista himmeleistä vai mistä? Ovatko poliitikot irrallaan todellisuudesta maksimoimassa omaa etuaan? Mitkä Suomessa vallitsevat epäkohdat kuuluvat Eduskunnan ratkaistavaksi, mitkä muualle? Mikä julkishallinnossa maksaa? Miksei politiikassa saada mitään aikaiseksi? Missä visio?

Jos Miikka ja Martin lähtisivät eduskuntavaaleihin talousaiheet kärkiteemoinaan, millä varmistetaan, että he tulisivat valituksi ensimmäisellä kierroksella ja astuisivat suoraan ministeripesteihin? Entä miten he voisivat aidosti vaikuttaa ja tarjota spelögansa kansakunnan käyttöön? Studiovieraana #rahapodi-isäntiä vaalicoachaamassa Taru Tujunen. Kuuntele jakso!

Voit kuunnella/katsoa jakson seuraavissa palveluissa:

Vastuunrajoitus.
Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Aatu
Aatu
18.09.2022 11:04

“Halu vaikuttaa” on itsekeskeinen motivaatio! Vaikuttamishalu tarkoittaa, että annetaan lisää valtaa valtiolle.

Politiikkaan juurtuneen näkökulma on erilainen (ja vastakkainen) verrattuna kansalaiseen. Asioiden kannattamisen hyvyys vastustamiseen nähden on valtion perspektiivi. Kansalainen (veronmaksaja ja maalittamislainsäädännön kohde) haluaa jopa ensisijaisesti että valtio on tekemättä asioita, eikä että se tekisi asioita.

Hyvä kuitenkin että rouva poliitikko on avoin siitä, että usein miettii miten eturyhmät mahdollisesti suuttuvat hänen kannanotoistaan.

Albert
Albert
16.09.2022 11:29

Terveydenhuollon organisoinnissa on yksi keskeinen vika. Johdosta puuttuu johtamis-/organisaatorista koulutusta saaneet. Homma on lääkärien käsissä. Se on lääkärien käsissä, koska lääkäriliitto on lobannut lääkärikolulutuksen ehdoksi jokaiseen terveydenhuollon johtavaan virkaan. Päästetään vaikkapa tuotantotalouden diplomi-insinöörit töihin ja nämä “suuret” ongelmat katoavat muutamassa vuodessa. Vuosikymmenessä korkeintaan.