Siirry pääsisältöön

Uusi normaali ja lainarahan happy hour | #rahapodi 227

Vuosi 2020 on ollut osakemarkkinoilla melkoista vuoristorataa. Martin ja Miikka muistelevat vuoden suurimpia käänteitä ja nostavat tapetille mieleenjäävimpiä tapahtumia. Koronashokista huolimatta toivo palasi markkinoille nopeasti, eikä Martinin povaamaa romahdusta tullutkaan syyskuussa. Lopulta vuodesta tuli, niin absurdilta kuin se kuulostaakin, tuottojen osalta normaali tai jopa hieman normaalia parempi sijoitusvuosi.

Korona ja uusi normaali

Vuonna 2020 COVID-19 mullisti kaiken ja toi mukanaan “uuden normaalin” kaikille toimialoille. Miltä näyttää turismi koronan jälkeen? Palaavatko ihmiset enää ikinä sankoin joukoin ravintoloihin ja hotelleihin? Jatkuuko muuttoliike edelleen suurkaupunkeihin ja palaako kivijalkakauppojen myynti enää koskaan koronaa edeltäville tasoille? Mitkä sektorit hyötyvät EKP:n rahamankelin ehtymättömästä musteesta eniten? 

Lainarahan suhteen käynnissä on varsinainen happy hour, joten tulisiko Suomenkin lainoittaa itsensä tappiin ja ratkaista monet kansakuntaa puhuttavat ongelmat kertaheitolla? Nykyisessä ratkaisussa ollaan päädytty ottamaan 20 miljardin euron kulutusluotto akuutteja tulipaloja sammuttamaan, mutta mitä jos ottaisimmekin saman tien satoja miljardeja euroja lainaa? #rahapodi-kaksikko tarjoilee tietenkin erehtymättömiä näkemyksiä talouskasvun palauttamiseksi raiteilleen.

#rahapodi-jaksossa 225 puhuttiin Suomen kohtalosta verkkokauppataistelussa. Fees & Money -osioon tullut kysymys valaa uskoa tulevaan, sillä Amazonin ylivertaisuudesta huolimatta tilanne ei välttämättä olekaan synkin mahdollinen. Suomalaisille on annettu hopeatarjottimella paikka lähteä haastamaan tätä verkkokaupan jättiläistä. Miten Woltista tai digitalisoiduista kivijalkakaupoista saadaan Goljatin kaatava biljoonabisnes? Kuuntele #rahapodi 227 ja ota selvää!

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi? Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
12 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
08.01.2021 18:58

Mitäs se Miikka siellä nyt höpöttää hankintameno-olettamasta? Ei verovelvollisen tarvitse hankintameno-olettamia erikseen tehdä, kyllä verottaja ne automaattisesti ottaa huomioon, mikäli se on henkilölle edullisempi vaihtoehto.

(Tosin sitä ennen Martin kyllä laukoo taas hauskoja “voit laittaa 20% hankintameno-olettaman sellaisesta osakkeesta jota olet omistanut 5 vuotta ja joka on viisinkertaistunut. Hankintameno-olettama on HUOMATTAVASTI KORKEAMPI jos se on viisinkertaistunut”
Töttöröö 20% hankintameno-olettama viisinkertaistuneesta on täysin sama kuin alkuperäinen ostoarvo.)
Meinas mennä hiihtolenkki pilalle kun tuli tuollaisia vääriä vinkkejä/laskelmia Simolle siellä.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
02.03.2021 12:34

Joko tarkastitte verottajalta tuon että tekeekö se automaattisesti hankintameno-olettamat?

Nimetön
Nimetön
07.01.2021 13:59

Saisiko näitä podcastjaksoja jäsenneltyä jotenkin teemoittain. Arkisäästäminen, maailmantalous, osaketalous, politiikka, eläkkeet, sijoittaminen yms? Vaikea selata kiinnostavaa aihetta, kun kaikkea ei kerkeä kuuntelemaan.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
08.01.2021 13:58

Kiitos palautteesta! Voit nyt selailla #rahapodi-jaksoja teemoittain täällä.

Nimetön
Nimetön
21.12.2020 20:35

Tuomas Malinen ensimmäiseksi vieraaksi vuonna 2021!

Nimetön
Nimetön
18.12.2020 23:39

Hänenkin lapsensa käyvät ilmaiseksi koulua, sairaanhoito on ilmaista, katuvalot palaa… Sitten vielä ihmettelee asioita. Vois vaihtaa silmälaseja. Mitä arvoa tuotaa hän ostaessaan ja myydässään osakkeita tai etf:iä?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
20.12.2020 21:31

Omistaa yhtiöitä tarjoten näille pääomaa operatiivisen toiminnan rahoittamiseksi esim. Finnairin lentokoneiden lennättämiseen, jotta ne lentäisivät vielä tulevaisuudessakin, tai vaikka saaden pääomalleen tuottoa ulkomaisista yhtiöistä jotka tilittävät osinkonsa hänelle Suomeen, josta maksettavalla verosiivulla näitä edellämainitsemiasi palveluita pidetään yllä. Kukaan ei näitä palveluita varmasti Suomenmaalla vastusta, itse ainakin toivoisin jälkikasvunikin saavan niistä nauttia, ja tähän tarvitaan “leveitä harteita”, toimeliaisuutta ja yrittäjyyttä, innovaatioita ja pääomaa.

Nimetön
Nimetön
18.12.2020 22:40

Käsittämätöntä kritiikkiä hallitusta kohtaan ilman perusteluja!

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
19.12.2020 11:32

Kerro joku esimerkki maa missä kommunismi olisi toiminut?

Esim. Kiina ei ole sellainen kommunismi maa missä rahat ryöstetään niiltä jotka tekevät töitä, ja annetaan niille jotka eivät tee töitä. Aasian nousun yksi keskeinen syy on ihmisten yritteliäisyys ja halu parempaan elintasoon. Siellä ei vaan saa samaa elintasoa olemalla kotona, kuin olisi töissä.

Ja olihan Martinilla perusteluja mm. 20 miljardia velkaa bileiden jatkamiseen, ilman että tehdään mitään työllisyyden edistämiseksi.

Nimetön
Nimetön
18.12.2020 15:01

Nyt oli rahapodijaksossa 225 tykkikamaa.Arvostamani Martin Paasi ei petä koskaan.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
18.12.2020 18:09

Arvostan myös, että rehellistä puhetta nykyhallituksen taloudellisesta tuhosta! Pitäisi saada enemmän ihmisten tietoisuuteen tämä asia, koska moni hyväntahtoinen ihminen ei vaan ymmärrä kuinka suurta tuhoa Sanna Marinin hallitus tekee suomelle.

Nimetön
Nimetön
18.12.2020 14:18

Petrus Pennanen vieraaksi!