Siirry pääsisältöön

Uraani halkeaa feat. Mikko Leivo | #rahapodi 274

#rahapodi-jaksossa 274 käsittelyssä uraani sijoituskohteena ja studiovieraana Contrarian Investing -blogia ylläpitävä Mikko Leivo.

Uraania ei ole vuosiin kannattanut louhia, koska maailmanmarkkinoilla varastoitua tavaraa on saanut tuotantokustannuksia halvemmalla. Niinpä kaivoksia on suljettu, osa niistä lopullisesti. Nyt uraanin kymmenvuotiaat toimitussopimukset ovat tulossa tiensä päähän. Samalla Kiina on päättänyt lisätä maailmaan 150 uutta ydinvoimalaa nykyisten 440:n lisäksi. Uraanikaivosten käynnistämiseen tarvitaan 1–2 vuotta ja uusien pystyttämiseen ~8. Seuraavalle toimitussopimuskaudelle ei välttämättä riitä uraania myytäväksi, vaikka sitä on maaperässä yllin kyllin.

Kalliita ydinvoimaloita ei kannata seisottaa ja uraanin kustannus tuotetusta sähköstä on viiden prosentin luokkaa. Koko maailmanmarkkinan vuotuinen arvo on vähäiset 6 miljardia. Kysyntäpuolen hintasensitiiviys on toisin sanoen olematon. Mitä tästä pitäisi ajatella? Nähdäänkö lähivuosina eeppinen uraanin short squeeze? Mihin Mikko itse on sijoittanut? Miikka ja Martin selvittävät vastaukset mm. näihin ja moniin muihin kinkkisiin uraanikysymyksiin #rahapodi-jaksossa 274. Kuuntele jakso ja jätä omat uraanimietteesi alle!

Voit katsoa jakson myös YouTubessa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
14.02.2022 13:32

Martin puhuu koko ajan “korkoa korolle -ilmiöstä”. Ei se mikään ilmiö ole. Vain matematiikkaa yläasteelta, potenssilaskentaa. Ilmiö on jotain yliluonnollista, muuta siitä ei kai ole kyse.

valkonaamio
valkonaamio
Vastaa  Nimetön
28.04.2022 12:26