Siirry pääsisältöön

Uniperin kansallistaminen, WTF? | #rahapodi 299

Nykytietojen valossa kesän Uniper-pelastuspakettineuvottelut sössittiin huolella Suomen näkövinkkelistä. Ei tullut Uniperin konkurssia, ei parhaita paloja Fortumille eikä edes Fortumin toimesta annettuja takuita ja lainoja takaisin. Uniper-umpisolmu ja hirttosilmukka on Fortumin kaulassa entistä tiukemmalla. Saksalaisten kaasuhintojakaan ei olla korottamassa sovitulla aikataululla. Nyt tapetilla on Uniperin kansallistaminen Saksan valtion toimesta ja huhujen mukaan uudet neuvottelut käynnissä. Kansallistaminen, WTF? Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Millä omilla tavoitteilla Suomen pitäisi näihin Saksan kansallistamistalkoisiin suhtautua? Mitä ”kikkavitosia” Suomi voisi vielä kaivaa pussin pohjalta?

Pian on Uniper-likapyykin aika. Kuka heitetään sähköbussin alle? Kuka tuhosi Suomen kruununjalokiven, Fortumin? Kuka on saanut vielä näennäisen jatkoajan kriisin keskellä? Mitä #rahapodi-kuulijat miettivät Fortum-Uniper-saagasta? Kuuntele jakso!

Voit kuunnella/katsoa jakson seuraavissa palveluissa:

Vastuunrajoitus.
Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
29.09.2022 20:56

Pitäiskö Pekka Lundmarlkkia haastatella..lähinnä että onko hymy samanlainen kun silloin kun kaupasta kerrottiin

Nimetön
Nimetön
26.09.2022 14:54

jakson esittelyteksti näyttää aika kierrätetyltä, paljon en tapahtunut noiden kysymysten osalta ja keskustelu olisi osuvampaa, jos se osuisi jotenkin nyt vallitsevaan todellisuuteen ja tietoihin siitä.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki