Siirry pääsisältöön

Työllisyysdatan hiljaiset signaalit | Traders’ Club 175

Mitä markkinalla tapahtuu nyt kun pääsiäinen on takana ja Q1-tuloskevät edessä? Jukka ja Tuomas tarkastelevat markkina-ajureita tällä kertaa erityisesti työllisyysdatan näkökulmasta. Ennakoivatko käppyrät vihreää muuallekin kuin rairuohopurkkiin? Katso jakso YouTubessa tai Spotifyssä!

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Nordnet Markets -tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Traders’ Club -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Nordnet Traders’ Club -video on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jukka Lepikön kanssa.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Pertti Peltokangas
Pertti Peltokangas
12.04.2023 19:26

Edelleen minua hämmentää Jukan inflaatiokertomus. Hän selvästä puhuu kokonaisinflaatiosta, joka onkin tullut reippaasti alaspäin.

Mutta fed tuijottaakin pohjainflaatiota, kun se miettii koron nostoja. Maaliskuussa siihen tuli 0,1% muutos, joka oli odotusten mukainen. Kun pohjainflaatio junnaa paikallaan, fed saattaakin nähdä, että nujertaminen vaatii vielä koron noston. Tätä tukee vahva työmarkkina. Korkman, Kangasharju etc ovat tv:ssä kovasti todistaneet, että pohjainflaatio on nujerrettava ja siihen tepsii korko; sanoo Antti Ronkainen tai Sanna Marin mitä hyvänsä.

Siis! Oliskohan niin, että vielä näemme koron nousevan. Laskuun se lähtee vasta, kun nähdään työmarkkinan selvää viilentymistä.

Mitä sanoo Jukka?

Henri/Nordnet
Henri/Nordnet
Vastaa  Pertti Peltokangas
13.04.2023 08:00

Kiitos palautteesta. Jukka lupasi palata tähän seuraavassa jaksossa.