Siirry pääsisältöön

Tulevaisuus-battle feat. Futucast | #rahapodi 219

Tulevaisuus astui #rahapodin etästudioon! Martin ottaa yhteen tulevaisuuden luotaamiseen erikoistuneen Futucast-kaksikko William von der Pahlenin ja Isak Raution kanssa. Miikka tuomaroi. Battlen aiheina ovat mm. seuraavien koronan mullistamien aihepiirien tulevaisuudennäkymät:

1️⃣ Slush ja Suomen start up -skene – ilmasilta San Franciscoon katkesi koronan myötä, mitäs nyt?
2️⃣ Eläkejärjestelmän tulevaisuus – ollaanko kantavalla pohjalla?
3️⃣ Energiamuodot, joista Suomi saa virtansa jatkossa – aurinko, tuuli, ydinvoima, vety, fuusio vai bio?
4️⃣ Teknologiat, joihin Suomen tulisi panostaa – vieläkö ehtii mukaan tekoälykelkkaan?
5️⃣ Palkkatyö vs. yrittäjyys – miltä näyttää tulevaisuuden työelämä?
6️⃣ Sijoittamisen tulevaisuus – sijoittaako kukaan jatkossa enää itse ja voiko algoritmeja päihittää?
7️⃣ Kestävä kehitys sijoittamisessa – rokkaako jatkossa tuottavuus vai ekologisuus?

Kumpi voitti battlen: Martin vai Futucast? Kommentoi!

Voit katsoa jakson myös videona YouTubessa:

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi? Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
25.10.2020 08:42

Hei! Kysymys Martinille: argumentoit vahvasti megatrendeihin sijoittamisen puolesta “Indeksisijoittaminen rokkaa” -jaksossa. Olisi mielenkiintoista kuulla vasta-argumenttisi entisen työnantajasi Seligsonin Anders Oldenburgin pointteihin siitä, miksi megatrendeihin sijoittaminen voi olla lompakolle vaarallista (linkki blogiin postauksen lopussa ja alla ydinpointit): – vaikka kysynnän voi jollain toimialalla suurella todennäköisyydellä odottaa kasvavan, niin se ei automaattisesti tarkoita, että toimialan yritysten kannattavuus olisi hyvä – trendien läpimurto kestää usein odotettua kauemmin ja niistä hyötyvät usein aivan eri yhtiöt kuin aluksi luullaan – hyvin monet pörssikuplat johtuvat megatrendeihin perustuvasta ylioptimismista – useimmat muodikkaat yhtiöt ovat tällä hetkellä poskettomasti arvostettuja – etabloituneilla yhtiöillä on yleensä rutkasti aikaa sopeuttaa toimintaansa… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.10.2020 15:09

Hei, Kiitos hyvästä kysymyksestä. Kävin vastaamassa tähän blogiin: https://www.nordnet.fi/blogi/onko-megatrendeihin-sijoittaminen-sittenkaan-viisasta/