Siirry pääsisältöön

Tulevaisuuden luokkahuone feat. Mari Hannola-Antikainen | #rahapodi 301

Rahapodin aihe tällä viikolla on ollut ajankohtainen jo viimeisimmät kymmenen vuotta. Miksi opettajat joutuvat burn-outiin ja vaihtavat alaa? Onko Suomessa kenties arvostus koulutusta varten laskenut? Opetus- ja kulttuuriministeriön tuoreimman analyysin mukaan Suomalaisten nuorten koulutustaso on jäänyt muiden OECD maiden alapuolelle. Suomalaisten ylpeydenaihe, PISA-tulokset jatkavat laskemistaan. Mitä peruskoulussa oikein mättää?

Vieraana opettaja Mari Hannola-Antikainen, jolla on yli 20 vuotta kokemusta opetusalasta. Jaksossa Mari antaa m.m näkemyksen siitä, millaiset taloustaidot nykynuorilla on ja kuinka z-sukupolvi on lähtenyt mukaan sijottajabuumiin. Mitä tarkoittaa “ilmiöopettaminen” ja miltä mahtaa näyttää tulevaisuuden luokkahuone? Älä missaa tätä jaksoa!

Voit kuunnella/katsoa jakson seuraavissa palveluissa:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
4 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
PETRI
PETRI
19.11.2022 18:32

Opettajilta on viety kurinpidolliset oikeudet, mikä tekee opiskelusta rauhattoman. Se on huono kehityssuunta eikä yhtään tarvitse ihmetellä opiskelun tason laskua. Opettajan työn määrä on lisääntynyt 1970-80 -luvuilta huomattavasti, mikä tekee siitä henkisesti stressaavan ja moni opettaja jättää työnsä.

Jouni
Jouni
15.10.2022 11:13

Tuntuu siltä, että vähän joka suunnalta valitetaan ylimääräisten raporttien kirjoittamistarpeesta. Tässäkin opettaja murehti miten monta henkilökohtaista opintosuunnitelmaa pitää tehdä. Luulen että todellisuudessa juuri kukaan ei lue niitä raportteja tai hopseja (eihän siihen kenenkään aika riittäisi), joten riittää hyvin laatia jokin oikean muotoinen mutta sisällöltään mitäänsanomaton kirjoitus. Tähän sopivat hyvin jo olemassaolevat tekoälymallit kuten GPT-3 tai sen ilmaiseksi ladattavat serkut. Niitä kun hienosäätää aiemmin kirjoitetuilla teksteillä, opettajan riittää speksata “Jani-Petterille helpotettu opetussuunnitelma, lisätukea matematiikassa” ja puppusanageneraattori tekee loput.

Tony
Tony
10.10.2022 18:25

Kukaan ei tosiaan uskalla sanoa totuutta. Minäkin jätän sen tässä sanomatta, etten saa syytettä…

Jaanis
Jaanis
07.10.2022 11:50

Kaikki tietää juurisyyt peruskoulun ongelmalle. Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku.
Summa summarum;

  • peruskoulun ydintehtävä kirkastettava
  • uudistukset toistaiseksi jäihin ja juurisyyt poistettava (inkluusio, ilmiöopetus) ts. pari vuosikymmentä takaisin päin
  • digi on kallista; ja tulokset EIVÄT puhu puolestaan -> syntyneet säästöt ohjattava erityisen tuen tarvitsijoiden (myös lahjakkaat) yms. vaatimiin resursseihin
  • mahdollisia uudistuksia opetussuunnitelmaan on “pilotoitava” pienellä ryhmällä, ei koko maanlaajuisesti -> pilotoinnin tulokset oltava mitattavissa