Siirry pääsisältöön

Tapering tulee, oletko valmis? | Traders’ Club 104

Eurooppalaisisten roskalainojen ostajat ovat nykyään valmiita maksamaan omistuksistaan – siis ostamaan niitä negatiivisella korolla. Samalla punkkareita ja kiviä esittävät pikselitaideteokset vaihtavat omistajaa lohkoketjuissa jopa miljoonien dollarien kappalehintaan. Kaikki viittaa siihen, että keskuspankkien koronakriisin selättämiseen tarkoitetut Quantitative Easing (QE)-toimenpiteet ovat tulleet lähelle päätepistettään. Seuraavaksi on vuorossa ns. tapering-vaihe, jossa markkinoille kylvettävän rahan määrää supistetaan asteittain. Kyseessä on isoin muutos keskuspankkipolitiikassa sitten maaliskuun 2020. Käsittelyssä myös työllisyystilanne, joka on kääntynyt päälaelleen lähes sektorilla kuin sektorilla: koronakriisin paikoin massiiviset irtisanomisaallot ovat muuttuneet huutavaksi työntekijäpulaksi.

Miten yksityissijoittajan tulisi valmistautua keskuspankkipolitiikan ja työmarkkinoiden uuteen normaaliin? Katso Traders’ Clubin tapering-special!

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Nordnet Markets-tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Traders’ Club -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Nordnet Traders’ Club -video on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jukka Lepikön kanssa.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Tapio Haavisto
Tapio Haavisto
18.09.2021 07:29

Tosi hyvää ajantasaa, varsinkin USA:n markkinoilta!!