Siirry pääsisältöön

Syksyn listautumisannit saivat lentävän lähdön

Syksyn listautumisannit saivat 5.9. lentävän lähdön, kun Angry Birds -brändistä tunnettu Rovio ilmoitti listautumisaikeestaan. Listautumisanti alkoi 18.9. ja jatkuu 26.9. asti, ellei antia ylimerkitä. Ylimerkintätilanteessa anti voidaan keskeyttää maanantaina 25.9. klo 16.00.

Rovio on jo toinen kotimainen peliyhtiö, jonka osakkeiden merkintä on mahdollista Nordnetin kautta: keväällä Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle listautui The Walking Dead -mobiilipelistä tunnettu Next Games, jonka yleisöannissa toimimme myös merkintäpaikkana. Lue lisää Next Gamesin listautumisesta tästä.

Listautumisantien sävyttämä syksy sai tänään lisää vauhtia, kun hoivakiinteistöjen, asuntojen ja varainhoidon asiantuntija Titanium ilmoitti käynnistävänsä Nasdaq First North Finland -listautumisannin maanantaina 25.9.2017.

Voit lukea lisää Rovion ja Titaniumin listautumisanneista Nordnetin verkkopalvelussa, missä voit myös osallistua yleisöanteihin merkitsemällä osakkeita.

Nordnetistä vahva toimija listautumisanneissa

Saimme tarvittavat luvat listautumisantien järjestämiseen ja merkintäpaikkana toimimiseen Suomessa viime vuonna.

Tuore roolimme on ollut erinomainen lisä Nordnetin tarjoamiin palveluihin listautumista suunnitteleville yrityksille. Se on ollut myös vastaus suureen määrään asiakaspalautetta. Pystymme nyt tarjoamaan asiakkaillemme entistä sujuvamman osallistumisprosessin listautumisanneissa.

Kannattaako listautumisanteihin osallistua?

Kun pörssiin listautuu uusi yhtiö, siihen sijoittamiseen liittyy korkea riski, mutta myös korkea tuottomahdollisuus. Nordnetissä toimii sijoituskomitea, joka käy läpi kaikki meille tarjotut potentiaaliset listautujat kaikissa toimintamaissamme, ja päättää yhtiö- ja tapauskohtaisesti, osallistuuko Nordnet listautumisannin tarjoamiseen yleisölle merkintäpaikkana. Päätöstä tehdessämme tarkastelemme yhtiön liiketoimintamallia, kassavirtaa, yrityksen johtoa ja yhtiön osakkeen hinnoittelua verrattuna muihin vastaavan toimialan yhtiöihin. Kaikkiin anteihin Nordnet ei pääse mukaan, joten yhtiön listautumisannin puuttuminen sivuiltamme ei tarkoita sitä, ettei antiin kannattaisi osallistua.

Sijoittajana sinun on kuitenkin tehtävä itse päätös, merkitsetkö osakkeita listautumisannissa vai et. Nordnetin sivustolta löydät listautumista suunnittelevan yhtiön julkistaman listalleottoesitteen ja muuta materiaalia, jonka perusteella voit tehdä sijoituspäätöksesi.

Listautumista suunnittelevista yhtiöistä kirjoitetaan myös paljon mediassa, esimerkiksi Kauppalehdessä ja Arvopaperissa. Tämän lisäksi Evlin ja Inderesin kaltaiset toimijat tuottavat analyysejä yhtiöistä. Myös sosiaalisesta mediasta ja Pohjoismaiden suurimmasta sosiaalisesta sijoitusverkostosta Sharevillestä voi löytyä apua sijoituspäätösten tueksi. Kannattaa tutustua ainakin aktiiviseen Listautujat -keskusteluryhmään ja liittyä mukaan keskusteluun!

Listautumista suunnittelevien yhtiöiden esitteet ovat saatavilla yhtiöiden verkkosivuilla: www.rovio.com/listautuminen ja www.titanium.fi/ipo. Rovion yleisösannissa Nordnet toimii merkintäpaikkana yhdessä Danske Bankin ja OP:n kanssa ja Titaniumin listautumisannissa yhdessä Alexanderin kanssa.
Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Ennen sijoittamista sinun tulee perehtyä listautumisannin materiaaleihin.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
6 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
25.09.2017 19:41

Luin pelkän otsikon sähköpostista ja totesin, että jos artikkeli on välittäjän kirjoittama, ei tarvitse klikata koska vastauksen tietää jo etukäteen =tottakai kannattaa osallistua mutta omalla vastuulla. No palasin myöhemmin viestiin ja klikkasin artikkelin auki. Hirveää tuubaa ja jopa otsikon kysymys jäi auki?! Haloo Nordnet, nyt niitä valoja päälle! Toiminta on viimeaikoina ollut niin kamalaa että ihmiset äänestää jaloillaan.

Nimetön
Nimetön
25.09.2017 14:44

Olen Nordnetin pääosin tyytyväinen asiakas, aioin jatkaa jatkosskain, mutta: Tämä Amerikka-arvonta ja näihin anteihin mukaan heittäytyminen oli oikeastaan ihan hyvä juttu Nordnetilta. Avasi nimittäin silmät. Ei niin pitkän aikaa sitten höyryttiin listautumisten puutteesta, eipä valiteta enää. Osakekurssit ovat siis tulossa tappiinsa. Asiantuntija Oksaharjukin joutuu olemaan tarkkana, ettei pure ruokkivaa kättä, siispä anteja ei passaa nyt moitiskella. Kaikesta paistaa lävitse, että oma osuus antijärjestämisen palkkioista on saatava – onpa niitä valikoimassa mikä raati tahansa – ja kansa ostaa. Kun tulee hyvän yhtiön anti, jossa eivät entiset omistajat myy tai eivät myy paljoa ja hinta on kohdallaan, lähden mukaan. Nyt, ei kiitos.… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
26.09.2017 01:09

Skeptinen piensijoittaja ja Säästäjä, olen vähän eri mieltä kanssanne. Ei vanhojen omistajien esim. pääomasijoittajien myyntejä tarvitse pelätä. Katso vaikkapa viime vuosina Helsinkiinkin listautuneita pääomasijoittajien IPOttamia yhtiöitä. Monet niistä ovat pärjänneet vallan mainiosti pörssissä. Pääomasijoittajan alkuperäinen tarkoitus on aina olla kehittämässä ja kasvattamassa sijoituksen kohteena olevaa yhtiötä tietyn ajan, joka usein on noin 5-7 vuotta. Sen jälkeen yhtiö myydään eteenpäin joko toiselle pääomasijoittajalle, teolliselle ostajalle tai listataan pörssin. Kahdessa ensimmäisessä pääomasijoittaja pääsee usein kerralla irti koko omistuksestaan, kun taas pörssilistautumisessa pääomasijoittaja jää usein vielä mukaan osaomistajaksi vähäksi aikaa. Tarkoitus on kuitenkin irtautua lopuistakin omistuksista kohdeyhtiössä, kun tilanne on oikea. Usein pääomasijoittajat… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
04.10.2017 14:00

Lujassa uskossa on hyvä olla 🙂 No olenpa silti skeptinen. Minun tunnetilani on toinen ja toin sen tuossa ilmi, mutta eihän se kivalta kuulostanut tietenkään. Aikaisemmat Ipot oli aikaisemmin. Ollaan koko ajan lähempänä trendin kääntymistä. Selitä mitä selität, mutta kyllä tässä on myös rahastuksen makua. Mutta toki näen eroja pääomansijoittajan irtautumisessa ja muun omistajan myynneissä, ensimmäinen parempi. Eikä siinä mitään, matkaan lähtee ken haluaa. 3-5 vuoden päästä pörssin toimitusjohtaja ja muut huolestuneet valittelevat taas vähäisiä listautumismääriä – juu, on se kumma, mutta toisaalta kurssitkin taitavat olla silloin alempana ja sijoittajien p/e-sietokyky laskenut ja järki kasvanut… 🙂 Ja aika entinen jo… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
25.09.2017 13:34

Jos listautumisantiin liittyy osakemyynti (niin kuin esimerkiksi Roviolla), en uskaltaisi merkitä.
Osakemyynnillähän entiset omistajat viestittävät, etteivät usko osakkeen hinnan nousevan pörssiin listautumisen yhteydessä, vaan myyvät omistuksiaan äkkiä pois hyväuskoisille, kun vielä saavat osakkeistaan merkintähinnan verran.
Samoin voin päätellä, että jos entisten omistajien markkinanäkemys pitää paikkansa, saan itse ostettua osakkeita pörssistä merkintähintaa edullisemmin.

Nimetön
Nimetön
25.09.2017 10:05

Hoo, kannattaako listautumisanteihin osallistua? Kiinnostavin kysymys jäi tietenkin vaille vastausta. Kirjoitusta ei todellakaan voinut käsittää “sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita”.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki